Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

21/09/2009: Debate των έξι πολιτικών αρχηγών. (Μια Ασόβαρη Ματιά)

Βασικότερο Συμπέρασμα
Οι δύο μεγάλοι έδειξαν με κάθε τρόπο ότι δεν ξέρουν και δεν μπορούν να υπακούσουν σε εντολές.
Εντολή Πρώτη: Να ολοκληρώνετε τις τοποθετήσεις σας μέσα στα χρονικά όρια!
Ναι, καλά! Οι τύποι ξέφευγαν μόνιμα εκτός χρόνου και αγνοούσαν συστηματικά τις παραινέσεις του συντονιστή να σταματήσουν.
Εντολή Δεύτερη: Να απαντάτε σε αυτά που σας ρωτούν!
Χαχαχα! ΚΑΚ και ΓΑΠ, δεν απάντησαν σχεδόν ποτέ σε αυτό που τους ρωτούσαν.

Ειδοποίηση: Όποιον θεωρήσει ότι το νταηλίκι του να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τις εντολές είναι συνυφασμένο με τη μαγκιά του πρώτου, θα του σπάσω το κεφάλι αν τον ακούσω να κλαίγεται μετά τις εκλογές για την πολιτική της κυβέρνησης, ύστερα από την δική του λαϊκή εντολή!!!

Ποιοι Ανέβηκαν Στο Βάθρο (Της Αστειότητας);
Οι διάλογοι που θα ακολουθήσουν θα δίνονται περιληπτικά και σε ελεύθερη (αλλά πολύ ελέυθερη) μετάφραση ώστε να μένουμε στο ζουμί των λεγόμενων!

ΧΑΛΚΙΝΟ
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Χάλκινο μετάλλιο στον ΓΑΠ. Ο συμπαθέστατος Γιωργάκης απλά έχει μια δαιμονισμένη ικανότητα να πέφτει μόνος του! Με το ποδήλατο – σε αντιφάσεις – σε εγκεφαλική δίνη! Βγάζει βέβαια συμπάθεια, ανάλογη προς νήπιο (γι αυτό και δύσκολα θα ξεφορτωθεί το "Γιωργάκης"), τα νήπια όμως τουλάχιστον παίζουν και δεν ασχολούνται με την πολιτική. Προφανώς άμα έμενε στα παιχνίδια με το ποδήλατο, κανένας δεν θα είχε πρόβλημα! Κορυφαία του στιγμή, η ασταμάτητη πτώση μέσα στην εγκεφαλική δίνη που αναφέραμε, όταν κλήθηκε να κάνει ερώτηση, επέλεξε τον ΚΑΚ, άρχισε να μιλάει και έληξε ο χρόνος του χωρίς να κάνει την ρημάδα την ερώτηση!!! Πολύ δυνατά σημεία του επίσης οι ακόλουθοι διάλογοι:
-----
ΚΑΚ: - Θα προχωρήσετε σε ενιαίο φορολογικό συντελεστή; Και ποιος θα είναι αυτός;
ΓΑΠ: - Θα προχωρήσουμε σε ενιαίο φορολογικό συντελεστή, αλλά δεν θα αλλάξουμε τους συντελεστές (οι οποίοι όμως δεν είναι ενιαίοι)!!!
-----
ΓΑΠ: - Όλα αυτά τα παράλογα που αναφέρουμε είναι βασισμένα στους δικούς σας αριθμούς. Είναι αληθείς αυτοί οι αριθμοί κύριε ΚΑΚ ή ψευδείς; (νηπιακή αντίδραση του στιλ «αφού τα δικά σας είναι σωστά τότε θέλουμε να είναι και τα δικά μας»).
-----

ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Ασημένιο μετάλλιο στην Παπαρήγα. Μπορεί να μην παρακολούθησαν πολλοί τι είπε, αφού αυτά που λέει προκύπτουν πάντα από την τυχαία αναδιανομή μιας λίστας με 132 περίπου επιτρεπτές λέξεις, αλλά η κοκκινοκαρδίτσα ξέφυγε πλέον εντελώς! Κορυφαίες ατάκες στους παρακάτω διάλόγους:
-----
Δημοσιογράφος: - Επειδή μπορεί να θεωρήσετε ότι την έχετε απαντήσει την ερώτηση, να την κάνω πιο σαφή. Αν έρθει μια επιχείρηση στην Πτολεμαΐδα, όπου βάσει στατιστικών κάθε οικογένεια έχει και από έναν καρκίνο, και θελήσει να επενδύσει σε πράσινες πολιτικές και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος στην συγκεκριμένη περιοχή, εσείς θα πείτε όχι;
Παπαρήγα: - Εμείς δεν θέλουμε το κέρδος... αν οι πολιτικές αυτές γινόταν από το δημόσιο, δεν θα είχαμε τέτοια διλήμματα (Δίλημμα η επιλογή μεταξύ καρκίνου ή κέρδους κάποιου ο οποίος θα καταπολεμήσει τον καρκίνο; ΔΙΛΗΜΜΑ:::)... Θα απαντούμε Όχι!
-----
Δημοσιογράφος: - Στην Ελλάδα το 30% των κτισμάτων είναι αυθαίρετα. Αν έρθετε στην εξουσία, θα τα γκρεμίσετε;
Παπαρήγα: - Θα γκρεμίσουμε μόνο τις βίλες (υποθετική αντερώτηση: - και βάσει ποιων προδιαγραφών θα αποφασίζετε ποια σπίτια είναι βίλες; Παπαρήγα: - δια βοής στο φεστιβάλ της ΚΝΕ).
Δημοσιογράφος: - Δηλαδή στο ζήτημα των αυθαιρέτων, οι πλούσιοι είναι παράνομοι και οι φτωχοί νόμιμοι;
Παπαρήγα: Ναι! Δίκιο(23) είναι(12) το(7) δίκιο(23) του(2) εργάτη(48)! (σε παρένθεση ο αύξων αριθμός της λέξης στη λίστα με το επιτρεπτό λεξιλόγιο του ΚΚΕ)
-----

ΧΡΥΣΟ
Το χρυσό δικαιωματικά πηγαίνει στον Αντώνη Σρόιτερ. Οι παρακάτω διάλογοι είναι ενδεικτικοί:
-----
Χούκλη: - Ρωτήστε για την δημόσια διοίκηση!
Σρόιτερ: - Τι έχετε να πείτε για τις θέσεις του Τρεμόπουλου για το σκοπιανό;
-----
Χούκλη: - Ρωτήστε για το πρωτάθλημα!
Σρόιτερ: - Κύριε Χρυσόγελε, γνωρίζετε τι ομάδα είναι ο κύριος Τρεμόπουλος;
-----
Χούκλη: - Ρωτήστε για τον κόσμο που δεν έχει να φάει!
Σρόιτερ: - Κύριε Χρυσόγελε , συμφωνείτε με τον κύριο Τρεμόπουλο που βάζει και μπούκοβο στο πιτόγυρο του; Ο κόσμος θέλει να ξέρει...
-----
Σρόιτερ: - Κύριε Καρατζαφέρη, θα φορολογήσετε την εκκλησία σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για τον τόπο;
Καρατζαφέρης: - Ναι!
Σρόιτερ: - Άχααα, σας έπιασα! Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση σας, πριν από μια εβδομάδα σε περιοδικό, ότι θα προχωρήσετε σε φορολόγηση της εκκλησίας!
Καρατζαφέρης: - ΓΚΟΟΟΟΟΝΝΝΝΝΝΝ! Wake up little Antonis! Ναι, το ίδιο ακριβώς είπα και τώρα!!!
-----

Γενικές Εντυπώσεις
Οι δύο χοντροί είναι οι πλέον προσηλωμένοι σ’ αυτά που θέλουν να πουν. Η τακτική προπόνηση τους στην προσήλωση ως προς το φαΐ, μάλλον τους έχει βοηθήσει πολύ! Μόνο που ο ένας από τους δύο είναι εξαιρετικά έξυπνος (και επικίνδυνος) και φαίνεται και στην φάτσα του. Μην ρωτήσετε ποιος, απλά κοιτάξτε φάτσες!!!
Ενδεικτικοί προσήλωσης οι ακόλουθοι μονόλογοι του ΚΑΚ:
-----
ΚΑΚ: - Ήρθε η ώρα για καθαρές κουβέντες! Οι νεφελώδεις πολιτικές προτάσεις του κύριου ΓΑΠ δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Δεν θα συρθούμε κι εμείς στο λαϊκισμό!
... για να ακολουθήσει η μέγιστη ντρίμπλα, δύο ενότητες μετά:
ΚΑΚ: - Ήρθε η ώρα για καθαρές κουβέντες! Οι νεφελώδεις πολιτικές προτάσεις του κύριου ΓΑΠ δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Δεν θα συρθούμε κι εμείς στο λαϊκισμό!
... και τότε όλοι θυμήθηκαν τα λόγια του ίδιου το 2007 όταν είπε:
ΚΑΚ: - Ήρθε η ώρα για καθαρές κουβέντες! Οι νεφελώδεις πολιτικές προτάσεις του κύριου ΓΑΠ δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Δεν θα συρθούμε κι εμείς στο λαϊκισμό!
-----

Ο ελληνικός λαός επιβιώνει πολλά χρόνια τώρα, παρά το αδιαμφισβήτητο (!!!) γεγονός ότι τον εχθρεύονται όλοι (μην ξεχνάμε, το είπε και ο Κίσσιγκερ). Μόλις χτες κατάλαβα το γιατί! Είναι ζήτημα Φυσικής Επιλογής! Είμαστε προικισμένοι από τη φύση μας στο να εντοπίζουμε τους εχθρούς μας!!! Και ο Νεοέλληνας έχει καταλάβει ότι ο νούμερο ένα εχθρός της Ελλάδας και μέγιστος υπεύθυνος για την αδιαφάνεια, το ασφαλιστικό, τις μίζες και το δημόσιο έλλειμμα είναι ο Τρεμόπουλος. Ο Νεοέλληνας λοιπόν θα τα καταφέρνει πάντα, όσο θα κρατάει τον Τρεμόπουλο και τους φίλους του έξω από τη Βουλή. Χαααα, σιγά που θα ξεγελαστούμε εμείς!!!

Μια Σοβαρή Μικρή Παρένθεση
Η μεγάλη διαφορά στον πολιτικό λόγο φάνηκε στους κύριους Χρυσόγελο και Τσίπρα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη μόρφωση και το ήθος, αλλά και με το συνολικό μορφωτικό επίπεδο των ψηφοφόρων, με το οποίο συναναστρέφεται ο καθένας. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, υπάρχουν κάποια κόμματα, των οποίων το μέσο μορφωτικό επίπεδο των οπαδών τους είναι υπερβολικά ανώτερο από αυτό των υπολοίπων. Κατά την αυστηρώς προσωπική άποψη του συγγραφέως, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, Φιλελεύθερη Συμμαχία και Δράση έχουν το μέγιστο ποσοστό συνειδητοποιημένων οπαδών, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τα οποία φιλοξενούν τους ποδοσφαιρικούς οπαδούς. Είναι κρίμα πάντως να βλέπεις πολιτικούς τύπου Τσίπρα, με νεανικά μυαλά και δυνατότητες, στρατευμένους σε παλαιολιθικές ιδέες, ενώ θα μπορούσαν να είναι φορείς μιας σύγχρονης αριστερής πολιτικής. Τέλος, αν το μόνο που έχει να προσάψει κάποιος στους Οικολόγους Πράσινους είναι οι θέσεις του Τρεμόπουλου, ίσως οι ΟΠ να είναι μια πολύ καλή επιλογή για ψήφο.

Με Τα Μάτια Του Εξωγήινου
Ο Tango Zoulou, ο εξωγήινος από τον Α Κενταύρου, παρακολουθώντας το χτεσινό debate, εξέφρασε την εξής απορία:
- Πως τους είπαμε αυτούς τους δύο; ΚΑΚ και ΓΑΠ! Αυτοί τόση ώρα τσακώνονται για το ποιος έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στον τόπο!!! Γιατί τους αφήνετε να κατεβούν ως υποψήφιοι στις εκλογές;;;

Τι να του απαντήσεις τώρα του τύπου; Εξωγήινος είναι ο καημένος, δεν ξέρει...
Share:

6 σχόλια:

 1. panagia mou, auto to post einai pragmatika mh asteio

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ένα όμορφο διάλειμμα στην παράνοια της καθημερινότητας
  μπράβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά το debate ήταν τσίρκο. Εμένα μ’άρεσε που από πριν οι δημοσιογράφοι έκαναν το δικό τους debate για το αν τους αρέσουν ή όχι οι όροι του debate!! Πάντως προσωπικά γέλασα με τα σχόλιά σου και ο εξωγήινος φάνηκε αμέσως πως είναι από ανώτερη εγκεφαλικά φυλή ;)

  (άργησα λίγο να σχολιάσω ε;;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ιοκάστη, όντως είναι εξαιρετικής σύλληψης και το Debate για το Debate. Στήνω ένα τσίρκο, για να σχολιάσω τα του τσίρκου. Αν το καλοσκεφτείς, πολύς κόσμος "βγάζει το ψωμί του" άνευ λόγου και αιτίας!

  Οι μεσημεριανές εκπομπές είναι το πλέον τρανό παράδειγμα. Το να παρακολουθείς τη Βανδή και τον Κουρκούλη είναι κατά τη γνώμη μου κατάντημα! Το να παρακολουθείς όμως τον κάθε άγνωστο, να σχολιάζει, όχι τον λόγο για τον οποίον έγιναν γνωστοί η Βανδή και ο Κουρκούλης (το τραγούδι, λέμε τώρα...), αλλά το μεσημεριανό φαγητό και την αποτρίχωση των ανωτέρω προσωπικοτήτων, εεε αυτό ξεφεύγει από κάθε λογική!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή