Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Συμπυκνωμένη Θρησκευτική Γνώση

[εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3.5 λεπτά]
[εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης για Χρυσαυγίτες: 14 λεπτά]

Τα ψυχρά ιστορικά γεγονότα έχουν ως εξής:

:: Ο Θεός πάσχει από διάφορα υπαρξιακά (- Εμένα ποιος Με έφερε στον κόσμο;) και κάτω από το βάρος της δικής Του μοναξιάς (και συνεπώς ατέλειας), λυγίζει και κατασκευάζει τον άνθρωπο Αδάμ, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Του!

:: Ο ατελής Θεός πετάει το δημιούργημα Του στον Παράδεισο, ένα ατελές μέρος όπου απουσιάζουν τα μπαχαρικά, τα κοψίδια, το γαλακτομπούρεκο και η μπύρα, και όπου ο ατελής άνθρωπος καλείται να τρέφεται μόνο με φρούτα. Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, του απαγορεύει ο Θεός να τρώει και τα μήλα!

:: Η ακόμα πιο ατελής γυναίκα Εύα (κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση παϊδακίου) σαλεύει από την πείνα, καθ' ότι θέλει και να διατηρεί τη σιλουέτα της, και ορμάει ξαφνικά πάνω σε ένα μήλο. Επειδή όμως είναι ξεροκέφαλη, δεν παραδέχεται το λάθος της και αρχίζει να κατηγορεί τα φίδια!

:: Ο ατελής Θεός, καθότι δεν προνόησε να μην υπάρχει στον Παράδεισο του η έννοια της αμαρτίας, αναγκάζεται να δημιουργήσει τη Γη, πριν από περίπου 6000 χρόνια, ως τόπο εξορίας για τους αμαρτωλούς Αδάμ και Εύα.

:: Ο κατήφορος της ατελούς Εύας δεν έχει τελειωμό, αφού γεννάει προβληματικά παιδιά με δολοφονικά ένστικτα και ασθενική μνήμη, λόγω γονιδιακής ανεπάρκειας. Αυτό έχει ως συνέπεια μετά από τρεις γενιές να υπάρχουν απόγονοι που δεν θυμούνται γρι από τις ιστορίες του προπάππου Αδάμ και της προγιαγιάς Εύας και οι οποίοι καταλήγουν να λατρεύουν κεραυνούς, βουβάλια και άλλα ετερόκλητα!

:: Μετά από καμιά εικοσαριά γενιές, ο ατελής άνθρωπος έχει φτάσει πλέον σε τέτοια παράνοια ώστε, κάτω από την αδυναμία του να εξηγήσει τα πάντα (για τα κοάλα έχει βρει ήδη απαντήσεις), αρχίζει και κατασκευάζει και άλλους ατελείς θεούς.

:: Ο ατελής Θεός όχι μόνο δεν έχει απαντήσει στα υπαρξιακά Του, αλλά βασανίζεται και από τύψεις για τον απίστευτο κατήφορο του ανθρώπου και σκίζεται για να βρει επιτέλους λύση. Σκίζεται όμως στην κυριολεξία και έτσι προκύπτει η εξής Αγία Τριάδα: Ο Ίδιος ο ατελής Θεός, ένα ανώτερο από Αυτόν πλάσμα Το οποίο απαγορεύεται ακόμα και να βρίσεις, το γνωστό και τέλειο Άγιο Πνεύμα, και ένα κατώτερο πλάσμα, ο ατελής Ιησούς, Τον οποίον και στέλνει στη Γη για τη βρομοδουλειά· να φοράει βρόμικα ρούχα, να κουβαλήσει σταυρούς και να θανατωθεί βάναυσα για την σωτηρία των ανθρώπων.

:: Ο θάνατος όμως του ατελούς Ιησού προήλθε από ανθρώπους, και επειδή ο ατελής Θεός ξέχασε (καθ’ ότι μιας κάποιας ηλικίας πλέον) για μια ακόμη φορά να καταργήσει την έννοια της αμαρτίας, αποδεικνύεται ότι η θυσία έγινε για το τίποτα, αφού τα νεογνά των ατελών ανθρώπων γεννιούνται μέσα στην αμαρτία (βρίζουν και τζογάρουν ασύστολα, βιάζουν και μερικά τραβάνε και πιστόλι)!!!





:: Ο ατελής Θεός αναγκάζεται να πάρει έκτακτα μέτρα. Ανασταίνει τον ατελή Ιησού και υποχρεώνει όσους θέλουν να επιστρέψουν στον Παράδεισο, να βαπτίζονται για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες τους. Ξεχνάει όμως για τρίτη φορά να εξαλείψει την έννοια της αμαρτίας, οπότε και παρατηρείται το φαινόμενο, βαπτισμένοι άνθρωποι, μόλις μεγαλώνουν να κάνουν σαν μωρά, δηλαδή να βιάζουν, να σκοτώνουν κλπ.

:: Στο μεταξύ οι υπόλοιποι ατελείς θεοί αποκτούν σημαντικό κύκλο επιρροής, σε σημείο να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις.

:: Ο ατελής Θεός αναπτύσσει τάχιστα τις επιστήμες, ώστε να ξεφύγουν οι ατελείς άνθρωποι από την άγνοια και να πάψουν να λατρεύουν ότι να’ ναι και ανύπαρκτους άλλους θεούς. Η τεχνογνωσία όμως διαρρέει σε όλον τον πλανήτη και οι, σε διάφορους θεούς ταγμένοι, ατελείς άνθρωποι την χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν όπλα και να κάνουν γενικευμένους πόλεμους.

:: Προκειμένου πλέον να αντιμετωπίσει τους άλλους θεούς, ο ατελής Θεός προσφέρει στην ανθρωπότητα την έννοια της αθεΐας, αλλά κάποιοι ατελείς άνθρωποι προχωράνε έναν θεό παραπέρα και απορρίπτουν ακόμα και τον ίδιο τον ατελή Δημιουργό τους.

:: Τα προβλήματα γιγαντώνονται με γεωμετρική πρόοδο και δεν αφήνουν τον ατελή Θεό να προχωρήσει σε υποδομές στον Παράδεισο (γευστικότερα πιάτα, ροκ συναυλίες, γρήγορο internet, βραζιλιάνες βολεϊμπολίστριες και χώρους ασκήσεων ηρεμίας), ώστε να αποφευχθούν παραβατικές συμπεριφορές και περιστατικά τύπου Εύας στο μέλλον. Έτσι η Δευτέρα Παρουσία αναβάλλεται διαρκώς και ο ατελής Θεός χάνει καθημερινά την αξιοπιστία Του, οπότε αναγκάζεται να κλειδώσει την ημερομηνία της Δευτέρας Παρουσίας για τις 21 Δεκεμβρίου 2012, στις 17:50 το απόγευμα.

[UPDATE]
:: WTF? Όσο εύκολα κλείδωσε η Δευτέρα Παρουσία, άλλο τόσο εύκολα ξεκλείδωσε μιας και δεν προέβλεψε ο ατελής Θεός ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει στην Συντέλεια και να τα κάνει γιάμπαλο, χωρίς πρώτα να ξεπληρώσει η Ελλάδα το χρέος της στους εταίρους. Χρέος το οποίο, βεβαίως βεβαίως, πολλαπλασιάζεται εκθετικά και με ταχύτερους ρυθμούς από τα προβλήματα του υπόλοιπου κόσμου.

Παρά την οριστικοποίηση εκ νέου αναβολή της Δευτέρας Παρουσίας, το αρχικό υπαρξιακό ερώτημα παραμένει: - Ποιος ατελής νους έφερε στον κόσμο τελικά αυτόν τον ατελή Θεό, ο οποίος κυβερνάει λίγο χειρότερα κι από τις ελληνικές κυβερνήσεις;



Share:

25 σχόλια:

  1. LOL, αγαπητέ Batcic, τώρα όλα βγάζουν τέλειο νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Διαγόρα! Το είχα ένα άγχος αν θα γίνω κατανοητός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ποιος ατελής νους έφερε στον κόσμο τελικά αυτόν τον ατελή Θεό, ο οποίος κυβερνάει λίγο χειρότερα κι από τις ελληνικές κυβερνήσεις;;;"

    Υποκλίνομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Αγησίας
    Εεε πως να το κάνουμε; Πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτήν την δύσκολη στιγμή τη χώρα μας! Να αισθανθούν οι καημένοι οι κυβερνώντες ότι τερματίζουν τελευταίοι. Thanks man!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έλα βρε Batcic, δεν ξέρεις ότι όλα αυτά είναι συμβολικά;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθόλου συμβολικά Μελάνη μου, είναι η αλήθεια που αποκαλύφθηκε σε εμάς και κάποιους άλλους ευνοημένους λαούς! Και γι αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους ατέλειες των αγγέλων δεν αναφέρεις τίποτα. Μάλλον αφού τα θαλάσσωσε εκεί σκέφτηκε τον άνθρωπο.
    Με αγονία περιμένω τα θυρανοίξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Dyer
    Οι άγγελοι, επειδή ο θεός δεν προνόησε να τους πλάσει με φύλλο, δεν κάνουν σεξ και συνεπώς δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ούτε για το θεό ούτε για το αναγνωστικό κοινό. Τα νούμερα της AGB καθορίζουν τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (μερος 1) ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ 1) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΝ ΑΙΤΙΟΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, 2) ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ ..ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ (ΟΝΤΟΣ) , 3) ΜΗΔΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΟΝΤΟΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ , ΜΗΔΕ ΕΙΣ ΤΟ ΜΗ ΟΝ ΦΘΕΙΡΕΣΘΑΙ . ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΑΠ ΄ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , 4) Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠ ΄ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠ ' ΤΗΝ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , 5) Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ , ( ΑΠ ' ΤΗΝ 'ΝΕΚΡΗ' ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΝΕΣ ΜΑΖΕΣ , ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ , ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ , ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ,ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ) , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ , 6) ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΣΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ / ΜΗΧΑΝΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ , ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟΝ ΑΙΤΙΟΝ , ΤΟΤΕ ΓΙ ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ , ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ . ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ' ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ ' ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΝ ΑΙΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( ΘΕΟΣ ) , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ , ΤΟΤΕ Η ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΘΕΟΣ.
    ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΘΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΕΡΙ ' ΕΓΩ' ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟΝ , Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Η ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ' ΒΑΡΙΑ ' ΥΛΗ ( ΔΡΑΣΗ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ , ΚΑΡΜΑ , ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ ) . < ΟΥΚ ΟΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΝΑΟΣ ΘΕΟΥ ΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙΚΕΙ ΕΝ ΥΜΙΝ ,'> Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ,ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ . ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΙΣΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ (ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ / ΑΡΙΘΜΟΣ Φ ) . ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ , ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ . ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΚΑΘΡΕΠΤΙΣΜΑ / ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΟΝ ( ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ) . ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΟΝΤΩΝ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ( ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ) , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ (ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ) . ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΧΘΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΜΕΣΟΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ . Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ( ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ , ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΗ . <ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΩΟΠΟΙΟΥΝ , Η ΣΑΡΞ ΟΥΚ ΩΦΕΛΕΙ ΟΥΔΕΝ . ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ Α ΕΓΩ ΛΑΛΩ , ΠΝΕΥΜΑ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΣΤΙΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (μερος 2) ΕΤΣΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 'ΖΩΗ ΤΩΝ ΗΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ' , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΤΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ . < ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ , ΟΤΙ ΠΛΑΤΕΙΑ Η ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΧΩΡΟΣ Η ΟΔΟΣ Η ΑΠΑΓΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΣΙΝ ΟΙ ΕΙΣΕΡΧΩΜΕΝΟΙ ΔΙ ' ΑΥΤΗΣ . ΤΙ ΣΤΕΝΗ Η ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ Η ΟΔΟΣ Η ΑΠΑΓΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΙ ΕΙΣΙΝ ΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΕΣ ΑΥΤΗΝ . > ΑΥΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ 'ΝΕΚΡΩΣΕΙ ' ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΡΑ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΔΟΝΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΕΙ ΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΜΑΤΑΙΑ ΥΛΙΚΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ Ο,ΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ . ΕΤΣΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ 'ΑΔΕΙΑΖΕΙ ' ΥΛΙΚΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ' ΓΕΜΙΖΕΙ ' ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ' ΠΛΗΡΗΣ ' ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΑ . < ΟΡΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΣΕΣΘΕ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ . ΟΤΙ ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙΝ ΤΙΝΙ Η ΖΩΗ ΑΥΤΟΥ ΕΣΤΙΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΥΤΟΥ .> , < ΠΩΛΗΣΑΤΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΤΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΝ , ΠΟΙΗΣΑΤΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΤΙΑ ΜΗ ΠΑΛΑΙΟΥΜΕΝΑ , ΘΗΣΑΥΡΟΝ ΑΝΕΚΛΕΙΠΤΟΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ , ΟΠΟΥ ΚΛΕΠΤΗΣ ΟΥΚ ΕΓΓΙΖΕΙ ΟΥΔΕ ΣΗΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ . ΟΠΟΥ ΓΑΡ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΥΜΩΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΗΜΩΝ ΕΣΤΑΙ .> ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ν ' ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ . < … ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ > , < ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ > .ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΑΛΛΟΝ < ΤΩ ΤΥΠΤΟΝΤΙ ΣΕ ΕΠΙ ΤΗΝ ΣΙΑΓΟΝΑ ΠΑΡΕΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ >, .ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΕΤΣΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ . < ΤΗ ΓΑΡ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΙ Η ΚΤΙΣΙΣ ΥΠΕΤΑΓΗ ΟΥΧ ΕΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΞΑΝΤΑ ΕΠ ' ΕΛΠΙΔΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΤΙΣΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .> ,ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ 'ΕΓΩ' ΤΟΥ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ . < ΟΤΙ ΠΑΣ Ο ΥΨΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΑΠΗΝΩΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΑΠΕΙΝΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΥΨΩΘΗΣΕΤΑΙ >, < ΕΙ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ , ΑΠΑΡΝΗΣΑΣΘΩ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΡΑΤΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΩ ΜΟΙ . ΟΣ ΓΑΡ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ ΣΩΣΑΙ , ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΑΥΤΗΝ . ΟΣ Δ ' ΑΝ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝΕΚΕΝ ΕΜΟΥ , ΕΥΡΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ .> , < ΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝ ΥΜΙΝ ΜΕΓΑΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ , ΕΣΤΑΙ ΥΜΩΝ ΔΙΑΚΟΝΟΣ . ΚΑΙ ΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝ ΥΜΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ , ΕΣΤΑΙ ΥΜΩΝ ΔΟΥΛΟΣ . ΩΣΠΕΡ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΥΚ ΗΛΘΕ ΔΙΑΚΟΝΗΘΗΝΑΙ , ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΝΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ ΛΥΤΡΟΝ ΑΝΤΙ ΠΟΛΛΩΝ .>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (μερος 3) ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚ ΘΕΣΕΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙ ' ΑΥΤΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ,' ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΖΩΗ , (ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ) , ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ,' ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΑΝ ΟΧΙ , ΥΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟ ,' < ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ . ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙ ΜΗ ΔΙ ' ΕΜΟΥ . ΕΙ ΕΓΝΩΚΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΓΝΩΚΕΙΤΕ , ΑΝ ΚΑΙ ΑΠ ' ΑΡΤΙ ΓΙΝΩΣΚΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΩΡΑΚΑΤΕ ΑΥΤΟΝ .> , < ΤΑ ΕΡΓΑ Α ΕΔΩΚΕ ΜΟΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΙΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΑΥΤΑ , ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ , Α ΕΓΩ ΠΟΙΩ , ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ . > < … ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΕΝ ΕΣΜΕΝ . > . < ΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΩΝ (ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ) ΔΕ ΕΡΩΤΩ ΜΟΝΟΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ , ΙΝΑ ΠΑΝΤΕΣ ΕΝ ΩΣΙ ΚΑΘΩΣ ΣΟΙ ΠΑΤΕΡ ΕΝ ΕΜΟΙ ΚΑΓΩ ΕΝ ΣΟΙ , ΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝ ΗΜΙΝ ΕΝ ΩΣΙ , ΙΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΣ …> < …ΕΓΩ ΕΝ ΑΥΤΟΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝ ΕΜΟΙ ΙΝΑ ΩΣΙ ΤΕΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΕΝ ΚΑΙ ΙΝΑ ΓΙΝΩΣΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΣΥ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΜΕ ΗΓΑΠΗΣΑΣ . < … ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΘΥΡΑ . ΔΙ ' ΕΜΟΥ ΕΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΕΛΘΕΙ , ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΗΝ ΕΥΡΗΣΕΙ …. ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ . Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ ΤΙΘΗΣΙΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ..> < ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΑΜΠΕΛΟΣ , ΥΜΕΙΣ ΤΑ ΚΛΗΜΑΤΑ . Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΕΜΟΙ ΚΑΓΩ ΕΝ ΑΥΤΩ , ΟΥΤΟΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΡΠΟΝ ΠΟΛΥΝ , ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΟΥ ΟΥ ΔΥΝΑΣΘΕ ΠΟΙΕΙΝ ΟΥΔΕΝ . > < ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ . Ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ , ΚΑΝ ΑΠΟΘΑΝΗ , ΖΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣ Ο ΖΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΟΥ ΜΗ ΑΠΟΘΑΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ > ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατά σύμπτωση, διαβάζοντας τα υπερ-σχόλια του Ανώνυμου, άκουγα Biohazard - A Lot To Learn και συγκεκριμένα τον στίχο που λέει:

    You live inside your fucked up world,
    talking loud with nothing to say...

    Μάλλον ο θεός προσπαθούσε να μου πει κάτι για το σχόλιο του Ανώνυμου!!! :->

    @Ανώνυμος
    Τι ακριβώς εννοείς (σιγά μην ξέρεις);;; Θέλεις να το κάνεις πιο λιανά για εμάς τους λιγότερο προικισμένους; Το μόνο βέβαιο είναι ότι κλείνοντας και το 3ο σου σχόλιο, με έφερες στο ΑΜΗΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "...αυτόν τον ατελή Θεό, ο οποίος κυβερνάει λίγο χειρότερα κι από τις ελληνικές κυβερνήσεις;;;"

    Και τα πράγματα χειροτερεύουν για τον θεούλη, ο ΓΑΠ έχει ανεβάσει τον πήχυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εξαιρετικό άρθρο. Έχει και την πλάκα του βέβαια αν το δούμε από άλλη οπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @CDT
    Χμμμμ....

    @Δείμος του Πολίτη
    Ευχαριστώ! Αν όντως έχει πλάκα βέβαια το άρθρο, το οποίο γράφτηκε και με τέτοια διάθεση, τότε τι να πει κανείς για τα CAPS LOCK σχόλια του Ανώνυμου, τα οποία γράφτηκαν με όλη τη διάθεση για σοβαρή κουβέντα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ααααα, σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι! Αφού τα μήλα ήταν τα φρούτα της γνώσης του καλού και του κακού και οι ποταποί πρωτόπλαστοι δεν ήταν έτοιμοι ακόμα για την γνώση! Τόσο απλά! Ντροπή!

    Αν κάτι εξηγείται απλά, εκεί φαίνεται η χάρις του Θεού. Αν κάτι δεν εξηγείται απλά, τότε "Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου", δεν είσαστε έτοιμοι για τη γνώση! Τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ανόητοι άθεοι?!

    Με εξοργίζετε! Γκρρρρ...

    Infidel Boy
    (Το σχόλιο είναι ειρωνικό - δείτε το όνομά μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Infidel Boy
    Ξέχασες και την περίπτωση που κάτι δεν εξηγείται καθόλου, είναι το λεγόμενο θαύμα!!! Αλλά μιλάμε για πραγματικά καμία εξήγηση διότι, εδώ κι αν δεν είναι περιττή η γνώση...

    - Που έγινε αυτό;
    - Στη Συρία!

    - Που το ξέρεις εσύ;
    - Όλοι το ξέρουν!

    - Πως λέγεται ο Σαουδάραβας που αναστήθηκε;
    - Δεν ήθελε να φανερώσει το όνομα του γιατί είναι ταπεινός!

    - Για το θαύμα αυτό βρήκα παραπομπές μόνο σε χριστιανικά μπλογκς και σε κανένα ειδησεογραφικό site. Αν ήταν πραγματική είδηση, δεν θα το ανέφεραν κι αλλού;
    - Είναι πραγματική είδηση, ο Προκόπης της θείτσα-Λευτερώς που ήταν η αδερφή του μακαρίτη του Αγησίλαου, είχε επισκεφτεί πριν από μερικά χρόνια το μέρος που έγινε το θαύμα και είχε μιλήσει και με τον Σαουδάραβα.

    - Ααααα, ναι; Και γιατί δεν το έλεγες τόσην ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα;;;

    @Όλους
    Ο ανώνυμος είχε γράψει ένα δοκίμιο (δοκίμαζε τα νεύρα του και τα δικά μας) 20000 λέξεων και αποφάσισε τελικά να αποσύρει τα σχόλια του. Κρίμα γιατί ήταν μια πολύ αξιόλογη (χαχαχαχαχα, θυμήθηκα ένα ανέκδοτο) προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και οι άγγελοι τι ατελέστατο σύστημα προώθησης και αυτό! άντε όταν έμπαιναν στην ατμόσφαιρα της γης, αλλά και στο διάστημα μέχρι το υπερπέραν πάλι με φτερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Blackened
    Από την άλλη όμως, μήπως τα φτερά και τα πούπουλα είναι μια ένδειξη φύλλου για τους άγγελους; :->

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ αόρατη μελάνη

    Λές ότι όλα αυτά ειναι συμβολικά..
    Εγω αδυνατώ να καταλάβω ας πουμε τι συμβολίζει η δημιουργία του ανθρωπου με τον τρόπο που περιγράφεται στη βίβλο.. Τι το συμβολικό υπάρχει εκεί, αλλά και σε όλη τη βίβλο?..
    Εμένα μου φαινονται σαν ιστορίες που οι Συγγραφείς τους ήθελαν να να διηγηθουν στους άλλους, έτσι όπως ακριβως αυτοί τις περιγράφουν... αρκεί να σκεφτουμε την εποχή και το πνευματικό επίπεδο των ανθρωπων της εποχής αυτής στους οποίους απαυθύνονται οι διηγήσεις αυτές..
    Σε παρακαλώ πάντως αν εχεις παρατηρήσει κάτι συμβολικό σε όλα αυτά που ,με τόσο χιουμορ αλλά και τόσο ευστοχα περιγραφει ο Bactic , να μας το πεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Theodoros
    Η Αόρατη Μελάνη είναι δική μας φίλε και αυτό που γράφει το γράφει καθαρά ειρωνικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στη γειτονια μου εχει μπυραρια ζαχαροπλαστειο και ψησταρια.....τελιοτερα δε γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Που βρίσκεται ωρέ Ευάγγελε αυτή η γειτονιά του Παρδείσου; Και η ψησταριά είναι καλή;;; Άμα είναι έτσι, να έρθουμε για κανένα κοψιδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παρδείσου = Παραδείσου βεβαίως βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή