Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι Πίθηκοι Με Τις Μολότοφ

- Να 'μαστε και πάλι! Ρίχνουμε το εικοσάρικο και ξεκινάμε. Τι εικοσάρικο; Μα δραχμές φυσικά, το εθνικό μας νόμισμα· το μοναδικό νόμισμα που ξέρουμε (λέμε τώρα…) να διαχειριζόμαστε με κάποια σχετική άνεση. Το νόμισμα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους κουτόφραγκους. Που είναι η σχισμή; Ααα, να την εδώ κάτω, δίπλα από τον λεκέ από τα τσιγάρα πάνω στη λαμαρίνα. Θα το κάνω το high score σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση.




Ο Μάστορας Με Τα Μουστάκια
- Ταν, ταράν, ταράραρααααν! Έφυγε ο μάστορας με τα μουστάκια! Αν και με σιλουέτα λουκουμά, τρέχει πολύ γρήγορα και πηδάει με χαρακτηριστική άνεση τα βαρέλια που του πετάει ο γορίλας από την ταράτσα. Πίσω! Ανεβαίνουμε προσωρινά σ’ αυτήν τη σκάλα! Πέρασε το δεύτερο βαρέλι οπότε… ξανακατεβαίνουμε και βουρ για τον τέταρτο όροφο. Πήδα (100)! Πήδα (200)! Πήδα (300)! Χαχαχα, είμαι ανίκητος!!! Ααα, να και μια φωτιά! Προσοχή γιατί αυτές είναι ύπουλες και αλλάζουν εύκολα πορεία. Μπορεί να καούμε. Προσεκτικά, προσεκτικά και χοπ… ΜΑ ΤΙ;;; Έλα ρε, τι κάνει τώρα; Κάηκα γαμώ τα καντήλια μου. Από τώρα; Και βλέπουν και οι γκομενίτσες από πίσω! Τέλος πάντων, έχω άλλες δύο ζωές και, ο κόσμος να χαλάσει, θα το σπάσω σήμερα το high score. Και αν δεν τα καταφέρω με τις δύο ζωές που μου απέμειναν, σιγά τα αβγά! Έχω άλλα τέσσερα εικοσάρικα… Το Donkey Kong είναι γαμάτο παιχνίδι.

Αγαπητέ Γορίλα!
Μπορεί να είσαι μεγάλος και τρανός και εξαιρετικά δυνατός, μπορεί να έχεις και τα δίκια σου αφού ερωτεύτηκες παράφορα την ξανθούλα με το ντεμοντέ ροζ φουστάνι, που την κρατάς αιχμάλωτη στην κορυφή. Έλα όμως που μου αρέσει κι εμένα! Και δεν σκοπεύω να παραιτηθώ, όσα βαρέλια και μολότοφ κι αν μου πετάξεις. Και από ζωές, να φαν κι οι κότες! Και τα εικοσάρικα επίσης άφθονα. Πολλές ζωές, πολλά εικοσάρικα, πολλά ηλεκτρονικάδικα και ποδοσφαιράκια, γενικότερη αφθονία στην Ελλάδα του 1987. Ενέργεια; Άπειρη!!! Δεν κουράζομαι ποτέ. Φωτιές; Πάρα πολλές αλλά δεν μασάω! Και ο στόχος μας. Ταπεινός μεν, υπαρκτός δε και σαφώς καθορισμένος. Για σένα η διατήρηση των κεκτημένων, δηλαδή της φυλακισμένης ξανθούλας. Για μένα η κατάκτηση της κορυφής και το πέρασμα στο επόμενο ταμπλό, μαζί με την εξέχουσα θέση στην καρδιά της ξανθούλας με το ντεμοντέ φουστάνι. Και μην ξεχνάμε και τις γκομενίτσες που με παρακολουθούν από πίσω. Βρε λες να περιμένουν απλώς για να παίξουν κι αυτές; Μπαα, δεν νομίζω. Μάλλον θαυμάζουν τους ελιγμούς μου!!!



Αγαπητή εξελικτική μισοριξιά, κοινώς Πίθηκε!
Ναι σε σένα μιλάω που έχεις κάνει χόμπι τη ρίψη μολότοφ! Αν δεν το έχεις καταλάβει (που όντως δεν το έχεις καταλάβει), υπάρχουν κάποιες θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα σε μια ηλεκτρονική κονσόλα της δεκαετίας του 80 και στην καθημερινότητα του 2010.

Υποχρεωτικό Μάθημα: Ψυχολογικά Μαθηματικά
Λοιπόν εξελικτική μισοριξιά, κοινώς πίθηκε, δεν υπάρχουν πλέον δραχμές, αλλά ευρώ. Και από την ώρα που απέκτησες ευρώ και μετά, δεν υπήρξε ποτέ ξανά αφθονία στη χώρα σου. Γιατί μπήκες σε ένα παιχνίδι που δεν μπόρεσες ποτέ να παρακολουθήσεις. Γιατί υποχρεώθηκες να συμπορευτείς με τον πολιτισμό και τον ορθολογισμό, χωρίς να έχεις τίποτα από τα δύο. Οι λευκοί, ως γνωστόν, δεν μπορούν να πηδήξουν και εσύ κλήθηκες μονομιάς να μεταπηδήσεις από το τσιμεντένιο μπασκετογήπεδο της αυλής του σχολείου στον θαυμαστό κόσμο των αλτικών και παντοδύναμων μαύρων αθλητών του NBA! Μήπως σε μπέρδεψε η παρομοίωση; Ξέρεις άραγε τι είναι παρομοίωση; Μάλλον όχι γιατί δεν τη διδάχτηκες ποτέ. Δεν διδάχτηκες γενικά τίποτα σχετικό με τη γλώσσα. Δεν διδάχτηκες καμία σοβαρή άλλη επιστήμη. Τα μόνα που διδάχτηκες είναι τα δύο βασικά θεωρήματα πάνω στα οποία δομήθηκαν τα ψυχολογικά μαθηματικά, τα οποία τόσο πολύ εκφράζουν τον Νεοέλληνα:
  1. Μεταβατική Ιδιότητα: Στα μαθηματικά ισχύει ότι όταν Α = Β και Β = Γ, τότε Α = Γ. Η επέκταση αυτής της ιδιότητας περιγράφει σαφώς ότι, αφού οι Αρχαίοι Έλληνες των κλασσικών χρόνων ήταν σπουδαίοι, και οι επόμενοι Αρχαίοι Έλληνες των ελληνιστικών χρόνων ήταν σπουδαίοι, και πάει λέγοντας… εεε τότε και εμείς, οι σημερινοί Νεοέλληνες είμαστε σπουδαίοι. Και έτσι οποιοσδήποτε είχε το προνόμιο (;;;) να γεννηθεί σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, δικαιούται να πίνει φραπέ καθημερινά στις 12:00, στο παγκόσμιο φόρτε δηλαδή της παραγωγικής διαδικασίας, και να αγορεύει λέγοντας ότι όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, οι άλλοι γαυγίζανε. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο να ζούμε με δανεικά και να νομίζουμε ότι ζούμε με υποτροφίες που μας χορηγούνται λόγω της ανεκτίμητης αξίας μας.
  2. Θεώρημα ΠάτσιΘεώρημα του 1 + 1 = 0, από τον Robert Anton Wilson): Τώρα είμαστε πάτσι, μία σου και μία μου! Φάγατε εσείς, ήρθε η ώρα να φάμε κι εμείς! Διορίσατε εσείς στο δημόσιο, θα διορίσουμε κι εμείς! Τώρα είμαστε πάτσι. Δεκέμβρης του 2008, σκοτώνεται ένας μαθητής από αναίτια πυρά ενός οργάνου της τάξης. Μάιος 2010, σκοτώνονται τρεις άνθρωποι από την αναίτια ρίψη μολότοφ μέσα στο χώρο εργασίας τους. Οι δεξιοί αναφωνούν όλο χαρά «Για να σας δούμε τώρα όλους εσάς τους αριστερίζοντες, τι έχετε να πείτε;». Και οι αριστεροί απαντούν «Πίσω φασίστες που θέλατε να καλύψετε το γουρούνι τον μπάτσο». ΟΚ παλικάρια, πλέον είσαστε πάτσι, έτσι; Μαλάκες, μαλάκες και μαλάκες!!! 1 + 1 κάνει πάντοτε 2. Ένας πελατειακός διορισμός και ένας πελατειακός διορισμός… χμμ κοίταξε να δεις, μας κάνουν δύο πελατειακούς διορισμούς. Και μετά από τις 500.000 επαναλήψεις αντί να φτάσουμε στο μηδέν του Θεωρήματος Πάτσι, καταλήγουμε στο 1.000.000 υπεράριθμους στην κρατική μηχανή, τους οποίους αδυνατούμε να πληρώσουμε. Συνεχίζοντας στα πιο σοβαρά, ένας φόνος και ένας φόνος δεν είναι ποτέ μηδέν φόνοι, αλλά δύο φόνοι. Και το αιματοκύλισμα συνεχίζεται. Και τα θύματα πολλαπλασιάζονται, αντί να αλληλοαναιρούνται! Αλλά ο Νεοέλληνας συνεχίζει να ζει μέσα στο λήθαργο του Θεωρήματος Πάτσι.

Ύστερα από αυτήν τη σύντομη παράθεση του επιστημονικού σου υπόβαθρου εξελικτική μισοριξιά, κοινώς πίθηκε, λυπάμαι που θα σου το θέσω τόσο ωμά, αλλά, σε αντίθεση με τον συμπαθή προαναφερθέντα γορίλα, δεν έχεις στόχους. Η ξανθούλα με το ντεμοντέ ροζ φόρεμα δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχουν γκομενίτσες που μας παρακολουθούν. Και εσύ συνεχίζεις να μου πετάς φωτιές και μολότοφ αλλά δεν έχεις πλέον καμία ιδέα γιατί το κάνεις. Καλείς τους πάντες σε ανυπακοή, σε αναρχία και σε ανυποταγή, κάνεις κατάχρηση του άλφα του στερητικού ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της αποφατικής θεολογίας και του δογματισμού, γιατί στην πραγματικότητα κι εσύ δεν έχεις κάποιο υπαρκτό αντικείμενο. Και συνεπώς δεν έχεις προτάσεις.

Και κάτι τελευταίο εξελικτική μισοριξιά, κοινώς πίθηκε. Οι φωτιές που ανάβεις δολοφόνε δεν έχουν καμία σχέση με τις άκακες φωτιές του συμπαθούς ηλεκτρονικού γορίλα. Κατάλαβε επιτέλους γελοίε ότι κάθε φορά που η μολότοφ σου βρίσκει στόχο, μια ζωή τερματίζεται. Στοπ, δεν έχει παραπέρα! Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν οι έξτρα ζωές των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν εικοσάρικα για να ξεκινήσεις νέο παιχνίδι. Στην πραγματική ζωή, οι μολότοφ συνοδεύονται αποκλειστικά από ηττημένους. Αυτούς που χάνουν τη μοναδική ζωή τους και αυτούς που προσπαθούν και αγωνιούν για να μην τη χάσουν.

Συνοψίζοντας εξελικτική μισοριξιά, κοινώς πίθηκε, δεν έχεις παιδεία, δεν έχεις στόχους, δεν έχεις προτάσεις, δεν έχεις στοιχειώδη αντίληψη, δεν έχεις εγκέφαλο μεγαλύτερο από της αμοιβάδας, δεν έχεις φίλους γενικότερα. Εξελικτικά χαρακτηρίζεσαι επιζήμιος. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, πρέπει να πάψεις να υπάρχεις, για το καλό της Ελλάδας! Ουστ!!!


Share:

15 σχόλια:

  1. Αφιέρωσες πάλι... αν και έχουμε μαύρες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Δείμος του Πολίτη
    Μακάρι να μην τις είχαμε, αλλά δυστυχώς βουλιάζουμε στην παράνοια! Δολοφονήθηκαν τρεις φουκαράδες και παρόλα αυτά υπήρξαν πολιτικοί που δεν εξέφρασαν συλληπητήρια, παρά μόνο ασχολήθηκαν με το να πείσουν για τα συνομωσιολογικά σενάρια τους. Fuck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pes ta re drake gamoto pesta...
    (eimai København kai den thelw na gyrisw pisw :(
    alla oyte tis diakopes moy de mporw na kanw fysiologika... prwto thema eimaste stis eidhseis toys)

    K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @TuSatana
    Πρώτο Θέμα; Αυτό του Τριανταφυλλόπουλου και του Αναστασιάδη;;; Αλλά anyway, για ποιον λόγο θα σκεφτόταν κάποιος να γυρίσει πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έξοχος!

    Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η ζωή δεν είναι Call of Duty.

    (Tα σημερινά καλόπαιδα δεν ξέρουν από το εξόχως διδακτικό Donkey Kong δυστυχώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Pølsemannen
    Thanks! Να συμπληρώσω απλώς ότι εγώ, ως γέροντας σεβάσμιος, δεν γνωρίζω από Call of Duty. Έχει κι εκεί μολότοφ σαν του γοριλακίου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε Σρόντινγκερ!
    Όπως τα λες!!!
    Τι να πω παραπάνω!
    Είναι επιζήμιοι για το σύνολο και πρέπει αν εξαφανιστούν, έτσι ακριβώς.
    Όπως και όλη η υπόλοιπη περιγραφή...
    Αν δεν πάρουμε χαμπάρι στην Ελλάδα ότι πρέπει να δουλεύουμε και να παράγουμε, γιατί σε κάτι στατιστικές βγαίνουμε πρώτοι σε ώρες δουλειάς, αλλά δεν ξέρουν οι στατιστικές ότι το 8ωρο πολλών δημοσίων είναι 8ωρο στην κάρτα και στην ουσία είναι 3 ώρες στο γραφείο, με εφημερίδα καφέ και μπουγάτσα και να παράγει σε μία βδομάδα ότι παράγουν άλλει σε 2-3 ώρες...
    Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε...
    Μέχρι τότε και εγώ έξω θα είμαι, και δεν γυρνάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Dimos El Grec
    Ναι, η αλήθεια είναι ότι το έχουμε ένα θέμα με τις επιφανειακές στατιστικές. Άμα δούλευαν οι δημόσιες υπηρεσίες τις μισές από τις προβλεπόμενες ώρες, τότε όλοι θα διαμαρτύρονταν! Τώρα που δουλεύουν το σύνολο των προβλεπόμενων ωρών αλλά με 2 από τα 4 γκισέ εξυπηρέτησης... ααα τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει χαθεί η μπάλα και δεν αντέχω να το συζητάω καν με τους περισσότερους.
    Παρεπιπτόντως, τον "έχουμε" βρει τον ένοχο της δολοφονίας. Ο Βγενόπουλος είναι. Αυτός τους δολοφόνησε.
    Οι άλλοι που βάλαν τη φωτιά απλά ήταν άτυχοι. Δυστύχημα ήταν αυτό λέει. Τι να συζητήσεις μετά;;; με τι ψυχραιμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι στατιστικές δεν αναφέρονται στο δημόσιο φαντάζομαι..
    Έλα εδώ να δεις κάτι 12ωρα που χτυπιούνται χαλαρά πολλές φορές... ΟΚ ενίοτε πέφτει και κωλοβάρα.
    Αλλά ο γερμανός συνάδελφος ο καριόλης ήταν 3 βδομάδες στις Μαλδίβες, ενώ εγώ την Κυριακή του Πάσχα το πρωί έγραφα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Prophet Estarian
    Τι; Δηλαδή δεν έφταιγε ο Βγενόπουλος; Πως μπορείς και το λες τόσο αψήφιστα; Όσο για τα 12ωρα, που ακριβώς να έρθω να τα δω; Αν μου πεις για δημόσιο, sorry αλλά θα αρχίσω να αμφιβάλλω!

    Χμμμ, υπάρχει βέβαια και το θέμα με τις Μαλδίβες! Δεν τον ζηλεύω όμως τον Γερμανό γιατί, ως γνωστόν, σαν την Χαλκιδική δεν έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άμα ήμουν δημόσιο για 12ωρα θα έλεγα ;; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Estarian
    Είπα, επειδή στο δημόσιο δουλεύουν τάχιστα, μήπως έλαβε χώρα καμιά διαστολή του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή