Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

OFF-TOPICS: Βοηθήστε την μικρή Μαρία-Ελένη Κυρίδου

Η είδηση ελέγχθηκε από τον Δράκο του Schrodinger, στο μέτρο του δυνατού, στις 9-11-2010 με τις κάτωθι ενέργειες:
  • Το Ωνάσειο επιβεβαίωσε την είδηση.
  • Χρησιμοποιήθηκαν τα τηλέφωνα που παρατίθενται παρακάτω.

Η μικρή Μαρία-Ελένη γεννήθηκε στις 20-4-2010 και από την πρώτη ώρα της ζωής της μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο όπου παραμένει μέχρι σήμερα, επειδή είχε διαγνωστεί σύμπλοκη συγγενής καρδιοπάθεια.
Στις 31 Μάιου 2010 χειρουργήθηκε από τους χειρουργούς του Ωνάσειου ανεπιτυχώς όπου στο χειρουργείο προκλήθηκαν στην καρδούλα της μεγαλύτερες βλάβες από αυτές που ήδη είχε.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική του Ωνάσειου και έχει λιγότερο από ένα μήνα ζωής. Έχει βρεθεί νοσοκομείο στη Βοστόνη (Children’s hospital Boston) που δέχεται να χειρουργήσει την Μαρία-Ελένη με ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90% . Ο διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής του Ωνάσειου αρνείται να δώσει τα απαραίτητα έγγραφα που απατούνται για την κάλυψη μέσω ταμείου ΙΚΑ. Οι τυπολάτρες υπάλληλοι των καταστημάτων του ΙΚΑ αρνούνται να δεχθούν τις Ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη μεταφοράς  της στο εξωτερικό, επειδή τα Ιατρικά πιστοποιητικά δεν είναι διατυπωμένα όπως τα ορίζει η νομοθεσία που αφορά τη νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό.

Το κόστος της επέμβασης ανέρχεται σε 88.510 $ και το κόστος μεταφοράς (πτήση με ειδικό αεροσκάφος ασθενών εντατικής) στα 73.000 ευρώ. Η ημερομηνία εισαγωγής της όπως στάλθηκε από το νοσοκομείο της Βοστόνης λόγο του επείγοντος της κατάστασης είναι την παρασκευή 12-11-2010 και η προκαθορισμένη ημερομηνία χειρουργείου είναι την Τρίτη 16-11-2010.
Όποιος έχει την δυνατότητα και θέλει να βοηθήσει και να προσφέρει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα:

  • 6947967635 Τσαρούχα Γιώτα
  • 6974091459 Τσαρούχα Αθανασία


Αν τυχόν συγκεντρωθούνε χρήματα περισσότερα από τα απαιτούμενα, θα διατεθούνε στους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους: Καρδιά του Παιδιού (www.kardiapaidiou.gr) και Παιδικές Kαρδιές (www.paidikeskardies.gr).

Ακόμα και ένα ευρώ είναι πολύτιμο για σωθεί η ζωή της μικρής Μαρίας-Ελένης.
Share: