Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τι είναι δεξιός; Τι είναι αριστερός; Αναρωτηθήκατε ποτέ;

Δεξιός
Το κράτος πρέπει να καταργιθεί σχεδόν από παντού. Τα μοναδικά καθήκωντα του κράτους είναι να ανακεφαλαιώνει τις τράπεζες για να μην κινδινεύουμε να χάσουμε τα λεφτά που μας άφησε ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου ήταν σπουδαίος και πανέξηπνος άνθρωπος και έφτιαξε με την αξία του μια ολόκληρη περιουσία. Και να φανταστής ότι βάδιζε πάντοτε με τον σταυρό στο χέρι! Το σιμαντικό λοιπόν είναι να μπορούμε να προστατέψουμαι τις περιουσίες μας από το κράτος που θέλει να μας τα πάρει όλα! Στην Ελλάδα να πούμε, έχουμε το τελευταίο σοβιετικό κράτος και οι αριστεροί κάνουν ότι γουστάρουν. Το κράτος θα πρέπει επίσης να προστατεύει και να στηρήζει και τα σώματα ασφαλείας ώστε να μπορούν να μας φυλάγουν από τους αναρχοάπλητους. Και τα ίδια τα σώματα ασφαλείας θα πρέπει να αρχίσουν να ασχολούντε με τα πραγματικά προβλήματα, μετανάστες, αριστερούς και αναρχικούς και να σταματήσουν να εξαντλούν την αυστηρότητα τους σε μένα. Που διλποπάρκαρα τη μπέμπα μου για μια πολύ σημαντική δουλειά, τους πήραξε! Επίσης δουλειά του κράτους είναι να προστατεύει την εκκλησία. Η θρησκεία μας μας κράτησε ζωντανούς τότε που μας είχαν υποδουλόσει οι Τούρκοι και αυτή που στιρίζει και τους συναθρώπους μας που έχουν προβλήματα. Και δεν κατάλαβα, με πιο δικαίωμα θέλουν να φορολογήσουν την εκκλησία; Εγώ μπορεί να θέλω να αφίσω στην εκκλησία όλα μου τα λεφτά. Δεν έχω δικαίωμα; Δόξα το θεό είμαστε έθνος ορθόδοξο και όποιου δεν του αρέσει εδώ πέρα να πάει να ζήσει στη Βόρια Κορέα, γαμό την Μπαναγία του.

Για να το κλείσουμαι το θέμα, το κράτος είναι για να ανακεφαλαιώνει, ανακεφαλαιοπειεί πως το λένε τέλος πάντων τις τράπεζες, να βγάζει αστυνομικούς για να μας προστατεύουν και για να στηρίζει την ορθοδοξία μας. Δεν το χρειαζόμαστε πουθενά αλλού!

Αριστερός
Θέλουμε ένα κράτος ισχυρό και κοινωνικό! Ο παγκόσμιος καπιταλισμός και η πλουτοκρατία γεννάνε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και το φασισμό. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ο περιορισμός του κράτους ευθύνονται για την κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, αφού ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα μη βιώσιμο, με αποκλειστικό γνώμονα το ατομικό συμφέρον και θύματα τα λαϊκά στρώματα.

Έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα και απαιτούμε από το κράτος να παρέχει τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους. Το κράτος μπορεί και πρέπει να παρέχει σε όλους εργασία, τροφή, κατοικία και εκπαίδευση. Όλοι έχουν δικαίωμα να εργάζονται και η ανεργία είναι ένα τεχνητό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού ώστε η εργασία να βρίσκεται σε σπάνη και να μπορούν τα μεγάλα αφεντικά να ρίχνουν τους μισθούς πατώντας στην ανάγκη του ανθρώπου για δουλειά. Ικανότητες; Ας γελάσω! Σιγά που είχαν ικανότητες όλοι αυτοί που έκαναν λεφτά και σιγά που τα έκαναν από το επάγγελμά τους. Έκλεψαν και τα έκαναν. Συνεχίζουμε. Όλοι έχουν δικαίωμα να φάνε. Και είναι ανήθικο να τρώει κάποιος φιλέτο την στιγμή που κάποια παιδάκια στην Αφρική πεθαίνουν από την πείνα επειδή οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται και ρημάζουν τη χώρα τους. Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους σπίτι ακόμα κι αν δεν έχουν λεφτά για να το αγοράσουν. Και είναι ανήθικο να πιέζονται από τις τράπεζες οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ιδίως όταν πρόκειται για την πρώτη κατοικία. Όλοι έχουν δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Η παιδεία πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο δημόσια ώστε να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες και όχι να πλεονεκτούν αυτοί που έχουν λεφτά. Ο μοναδικός και ο πλέον δίκαιος τρόπος για να είμαστε όλοι ίσοι, είναι να καταργήσουμε την έννοια του κέρδους. Μηδενική φορολογία στους οικονομικά αδύνατους, προοδευτικά αυξανόμενη φορολογία στους πλούσιους ως φρένο στον άσκοπο πλουτισμό. Το κέρδος σε οποιαδήποτε μορφή κάνει τον άνθρωπο άπληστο και αργά ή γρήγορα οδηγεί σε μονοπώλια. Είπαμε, έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα στα πάντα! Σε ένα παιχνίδι μπάσκετ π.χ. έχουμε όλοι δικαίωμα στο τρίποντο. Δεν σημαίνει ότι επειδή σε κάποιον έλαχε να είναι εύστοχος, θα πρέπει αυτός να βάζει περισσότερα και κάποιοι άλλοι να μη γευτούν ποτέ τη χαρά του να σκοράρουν από απόσταση.

Το κράτος πρέπει να βρίσκεται παντού και να ελέγχει τα πάντα. Στα μοναδικά που δεν πρέπει να ανακατεύεται το κράτος είναι στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην καταστολή των εκδηλώσεων. Αν χρεωκοπούν οι τράπεζες, να τις πληρώσει η πλουτοκρατία από τις καταθέσεις της που τις διατηρεί σε φορολογικούς παραδείσους. Επίσης το κράτος δεν μπορεί να έχει το μονοπώλιο της βίας. Ο λαός έχει δικαίωμα να μάχεται για τα δικαιώματά του και να αντιστέκεται. Έχει δικαίωμα στην απεργία, στην κατάληψη, στην αντιμετώπιση των απεργοσπαστικών μηχανισμών και στις πορείες. Και όσοι αντιτίθενται σε όλα αυτά, υπερασπίζονται την κρατική βία και κουβαλούν συνεχώς νερό στο μύλο της ντόπιας και διεθνούς αντίδρασης. Η εκκλησία; Χμμ, υπάρχει όντως ένα θέμα με τη φορολόγηση της εκκλησίας και της μισθοδοσίας των κληρικών, αλλά είναι σημαντικό να σταθούμε σε δύο πράγματα. Πρώτον δεν είναι σωστό να παίζουμε με το θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα. Δεύτερον, Καλά, αυτό είναι το πρόβλημα τώρα; Δηλαδή όλα τα άλλα τα λύσαμε;

Συνοπτικά, όχι στις τράπεζες, όχι στα σώματα ασφαλείας, ναι σε ένα ισχυρό και κοινωνικό κράτος για όλους! Το κράτος μπορεί και πρέπει να παρέχει σε όλους εργασία, τροφή, κατοικία και εκπαίδευση. Να βγούμε όλοι στους δρόμους και να παραλύσουμε τα πάντα έως ότου βρεθεί αυτός που θα μας ακούσει και θα υλοποιήσει ένα τέτοιο κράτος. Ααα, και για να μην το ξεχάσω. Όχι στα σύνορα. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι. Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι εκτός από τους τουρίστες. Ναι στους μετανάστες, όχι στους τουρίστες!



[BONUS TIME]
Πασόκος
Θέλουμε ένα ισχυρό και κοινωνικό κράτος το οποίο όμως να μην στέκεται εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση και την ανάπτυξη. Το κράτος θα πρέπει να είναι αρωγός στις επιχειρήσεις ώστε να δημιουργεί κίνητρα για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας αλλά θα πρέπει επίσης να φορολογεί τα υψηλά κέρδη. Γνωρίζουμε φυσικά ότι η εκκλησία συνεχίζει να απολαμβάνει ένα καθεστώς ασυλίας απέναντι στη φορολογία αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το ήδη τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο και την τεράστια συνεισφορά της στην καθημερινή ανακούφιση των οικονομικώς ασθενέστερων ομάδων και να μην την επιβαρύνουμε περισσότερο. Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να στηρίζεται και να παραμένει ασφαλές αλλά δεν μπορούμε να το στηρίζουμε διαρκώς εις βάρος των πολιτών. Θα κάνουμε όμως το παν για να το θωρακίσουμε, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας προς όφελος των πολιτών. Είμαστε υπέρ μιας κοινωνίας ανεκτικής αλλά δεν πρόκειται να ανεχτούμε σε καμία περίπτωση να προασπίζονται δικαιώματα διάφορων περιθωριακών ομάδων τα οποία προσβάλλουν βάναυσα το κοινό αίσθημα ηθικής του νεοέλληνα. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα είναι όμως χρήσιμο να κατανοήσουν οι πολίτες ότι δεν μπορούν να γράφουν και να λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Θέλουμε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη αλλά όχι σε μια Ευρώπη η οποία θα παρεμβαίνει και θα ρυθμίζει τι ζωές μας. Μπορεί η Ελλάδα να έχει την ανάγκη της Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη έχει την ανάγκη της Ελλάδας.

Το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα είναι η σταθερότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και ισχυρή η οποία θα μπορεί να εφαρμόσει ανεπηρέαστη το έργο της προς όφελος των πολιτών της. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την ήρεμη δύναμη, μακριά από τις δεξιές και αριστερές μονοδιάστατες ρητορικές. Εμπιστευτείτε μας την ψήφο σας και το μέλλον σας (χωρίς αλλά). Μόνο εμείς μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε. Διαφορετικά καραδοκεί ο κίνδυνος της επανόδου της δεξιάς ή της εγκαθίδρυσης της αριστεράς.

Και επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει ως κέντρο του τον άνθρωπο, ΕΣΕΝΑ δηλαδή, εσύ συγκεκριμένα είσαι γενικότερα ένας άνθρωπος μετρημένος και διστακτικός στο να διατυπώνεις ανοικτά τις απόψεις σου αλλά υπάρχουν κάποιες φορές κατά τις οποίες νιώθεις να σε πνίγει το δίκιο και τότε αντιδράς ιδιαίτερα δυναμικά καταθέτοντας προτάσεις και παίρνοντας πρωτοβουλίες. Σου αρέσουν οι αποδράσεις και οι συναναστροφές με φίλους αλλά μπορείς ταυτόχρονα να εκτιμήσεις και τις στιγμές μοναξιάς και ηρεμίας, διαβάζοντας π.χ. ένα καλό βιβλίο ή απολαμβάνοντας στην τηλεόραση την αγαπημένη σου σειρά. Είσαι άνθρωπος γενικά χαμογελαστός αλλά όχι χάχας, πράγμα που σε έχει φέρει στο σημείο ακόμα και να κλάψεις όποτε έχεις βιώσει τον πόνο ή την αδικία και έτσι... μπλα, μπλα, μπλα...
[/BONUS TIME]

Συνοπτικά
Δεξιός: ΟΧΙ στο κράτος με εξέρεση της περηπτόσεις των τραπεζών και των αστινομικών που δαίρνουν. Σώσται τα λεφτά μου. Την εκκλησία και τα μάτια σας!
Αριστερός: ΝΑΙ στο κράτος για όλα με εξαίρεση τις περιπτώσεις των τραπεζών και των σωμάτων ασφαλείας. Δώσε μας τα λεφτά σου. Την εκκλησία και τα μάτια σας!
Πασόκος: Είδατε τι μαλάκες που είναι ο δεξιός και ο αριστερός; Ψηφίστε εμάς. Την εκκλησία και τα μάτια σας!

Ακόμη πιο συνοπτικά...
We are doomed!



Share: