Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Στα τέσσερα και σ' όποιον αρέσει!

Ο Καμμένος είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη "στα τέσσερα"; Τι μου λες;

Ε λοιπόν ΝΑΙ, αυτήν τη φορά θα συμφωνήσω 100% με τον στρατευμένο πανίβλακα Κώστα Βαξεβάνη:

Η απάντηση αιτιολογείται στο τέλος της ανάρτησης...

Το "στα τέσσερα" του Καμμένου είναι μια πλήρως αποδεκτή διατύπωση απέναντι στον οποιονδήποτε και ουδεμία σχέση έχει με σεξισμό. Η μοναδική συνέπεια της χρήσης του "στα τέσσερα" είναι να χαρακτηρίζει ανάλογα τον, ούτως ή άλλως παντελώς καμένο, Πάνο Καμμένο ως αυτό το οποίο είναι­· ένα τυπικό παράδειγμα πανηλίθιου γηπεδικού νεοέλληνα, με μειωμένο λεξιλόγιο, του οποίου η επιχειρηματολογία εξαντλείται σε φτηνούς εξυπνακισμούς επιπέδου δημοτικού του στιλ:
- Πάρε μου μια πίπα...
- Σε γάμησα...
- Σκούπισε τα χύσια μου απ' το στόμα σου...
- Πάκη, γλύψε μου τον πούτσο... (ή μήπως ξεχάστηκε ο Μεϊμαράκης;)

και άλλα τέτοια θλιβερά!

Για εμένα προσωπικά, αυτό από το οποίο κινδυνεύουμε σοβαρά ως κοινωνία είναι η αλόγιστη χρήση των λέξεων "σεξισμός", "φασισμός", "ρατσισμός" για να περιγράψουμε καταστάσεις οι οποίες δεν έχουν καμία απτή συνέπεια, αλλά δυσκολευόμαστε να τις ανεχτούμε επειδή... κχμ, κχμ, κχμμμ... απλώς δεν αρέσουν σ' εμάς!

Απόρροια της παραπάνω αλόγιστης χρήσης; Πρώτον η σημερινή μας κοινωνία όπου ενήλικοι άνθρωποι αδυνατούν να διαχειριστούν καταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονταν με χαρακτηριστική άνεση τα δεκάχρονα της γειτονιάς 40 χρόνια πριν. Δεύτερον μερικοί ακόμα ενήλικοι (λέμε τώρα) άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να ερμηνεύουν κατά το δοκούν πότε μια έκφραση είναι αποδεκτή και πότε όχι. Όπως ο πολύ Κώστας Βαξεβάνης και η τσιφλικού ΠτΒ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τρίτον και τελευταίο η τεράστια ζημιά στον νεοελληνικό εγκέφαλο που έχει προκαλέσει η θρησκευτική - ανορθολογική θεώρηση της ζωής, όπου το "γαμιέται η μάνα σου" (θαρρείς και γαμήθηκε επειδή το είπε κάποιος Καμμένος) είναι σοβαρότατη αιτία χειροδικίας, την ώρα που περνάνε στα ψιλά (συγκριτικά με το ανυπέρβλητα μη αποδεκτό βρίσιμο της μάνας) οι απτές συνέπειες της οικονομικής λεηλασίας των πολιτών από το ίδιο τους το κράτος.

Γενικότερα, από μόνα τους τα ονόματα:
  • Πάνος Καμμένος
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • Κώστας Βαξεβάνης
  • Ευάγγελος Μεϊμαράκης
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Ευάγγελος Βενιζέλος (μιας και αρχίσανε οι Θούριοι τώρα με την αποχώρησή του)

βαρύνονται σε τεράστιο βαθμό με το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας (με τη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών πάντα) και το άρωμα που αναδίδουν είναι από μόνο του αηδιαστικό, χωρίς αυτό να εξαρτάται από το αν κάποιος ξέρει να μιλάει καλά (π.χ. Βενιζέλος) ή είναι ένας βλαχαδερός αγροίκος (π.χ. Καμμένος). Η ουσία είναι αυτή που (πρέπει να) μετράει και όχι το περιτύλιγμα. Και η ουσία καθορίζεται από τις συνέπειες.

Απτές συνέπειες!

Απτές συνέπειες, λέω!

Θέσεις
  1. Με προσέβαλε.
  2. Την Παναγία, δεν θα την ξαναβρίσεις την Παναγία.
  3. Πως μου μιλάς έτσι, ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
  4. Ο Γιωργάκης με κορόιδεψε.

Απάντηση
- Στ' αρχίδια μας!
  1. Μην τον ακούς
  2. Πες στην Παναγία να πει του άντρα της να ρίξει κεραυνό και να τον κάψει
  3. Δεν είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουμε τον κάθε γιδέμπορα αυτού του κόσμου.
  4. Κορόιδεψε τον κι εσύ.
Συνεπώς, μια χαρά τα είπε ο Βαξεβάνης στο συγκεκριμένο tweet. Κανένας σεξισμός. Και μια χαρά δικαιούται να του απαντήσει και κάποιος άλλος για τα δύο μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί, με την προτεινόμενη, από τον εξελικτικό γλωσσολόγο Μίλωνα Φιρίκη, έκφραση για κάθε τέτοια περίπτωση:

- Φάε σκατά και ψόφα!


Share:

5 σχόλια:

  1. Εγω ο στοκος γιατι νομιζα πως σεξισμος ειναι η διακριση με βαση στο φυλο και οχι η αναφορα στην πραξη του σεξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμάτη στιχομυθία σε τσακωμό σε λεωφορείο, 6 το πρωί:
    μπλα μπλα μπλα μπλα.. Ξέρεις ποιος είμαι γω ρε;
    Ποιος να σαι ρε φίλε, 6 το πρωί σε λεωφορείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζαφώδιε, δεν αντιλέγω καθόλου! Απλά (αυτό που θα πω δεν πάει σ' εσένα) στ' αρχίδια μου πως ονομάζεται αυτό που είπε ο Καμμένος. Εκεί που έχω σοβαρό πρόβλημα είναι στο εξής:

    Το να είσαι μαλάκας, ακόμα δεν απαγορεύεται (sic). Το να χαρακτηρίζεσαι όμως φασίστας, βλάσφημος, σεξιστής, ομοφοβικός, χοντροφοβικός και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, πέρα από το γεγονός ότι πολλές φορές επισείει ποινές, γενικά καταλήγει στο να περιθωριοποιεί τον φέροντα το στίγμα, πράγμα που IMHO σημαίνει το εξής. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στη χρήση αυτών των λέξεων για ψύλλου πήδημα αφού δεν μπορούμε μην τους δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία (όπως θα έπρεπε δηλαδή). Σιγά τα αβγά κι αν είναι ο άλλος σεξιστής λεκτικά! Σοβαρή είναι μόνο μια περίπτωση με απτές συνέπειες, όπως π.χ. το να κάνεις διακρίσεις σε επίπεδο εργασιακό με βάση το φύλο. Τότε μάλιστα.

    Αλλά ας μην το γαμάμε με τις πίπες περι σεξισμού, bullying, ομοφοβίας και άλλων εκφράσεων μόδας. Γιατί παίρνουν θάρρος διάφοροι μαλάκες τύπου Βαξεβάνη και Κωνσταντπούλου (θυμίζω ότι το να είσαι μαλάκας είναι ακόμη αποδεκτό) και χαρακτηρίζουν έτσι μονάχα τους διαφωνούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Estarian
    Εννοείται ότι από τότε που την άκουσα αυτήν την ιστορία, την διηγούμαι αβέρτα σε όσους έχουν μανία με το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ". ΕΠΙΚΗ ΑΤΑΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "και χαρακτηρίζουν έτσι μονάχα τους διαφωνούντες."
    Σωστός. Π.χ το Σαμαρά τον εγκάλεσε η Ζωίτσα για σεξισμό όταν είπε" εγώ φοράω παντελόνια και τα τιμάω" ή κάπως έτσι (και όποιος νομίζει οτι υπερασπίζομαι Σαμαρά τώρα, νταξει, οκ δικαίωμά του) αλλά όταν στην ανάκριση του Ταγματάρχη αναφερθηκε οτι από λάθος στην αίτηση του δηλώθηκε ως "Θήλυ", η Ζωή απάντησε με το κλασσικό της "μειδίαμα" , "αναβάθμιση θα ήταν αυτό" , το οποίο και προφανώς δεν ήταν σεξιστικό σχόλιο μια και το έκανε η Ζωή που ναι και γυναίκα και αριστερή οπότε αποκλείεται. (υ.γ: το μειδίαμα μπήκε σε εισαγωγικά γιατί η Ζωή όταν χαμογελάει δε χαμογελάει. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή