Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το Χρονικό της Τρολιάς και η Άγνωστη Προφητεία

Ποιας τρολιάς δηλαδή; Για τρολιά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε αν είχε υπάρξει έστω και η παραμικρή προσπάθεια διάδοσης της διάσημης πλέον προφητείας του Παΐσιου για τον Τσίπρα. Τέτοια προσπάθεια όμως δεν έγινε ποτέ! Αλλά ο διψασμένος για αγίους, θάματα και θεωρίες συνωμοσίας, δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μια δημοσίευση στο υπόδειγμα δημοσιογραφίας που ονομάζεται Ελεύθερη Ώρα, ώστε να στείλει την εκπληκτική πρόβλεψη του (προσφάτως ανακηρυχθέντα σε άγιο) Παΐσιου στα πέρατα του κόσμου. Ή μάλλον ΟΧΙ! Χρειάστηκε και κάτι άλλο. Χρειάστηκε και η εκλογή του Τσίπρα ώστε η πρόβλεψη να είναι σιγουράντζα, εκ των υστέρων πάντα! Ορίστε η πρόβλεψη:


Δημοσιεύσεις; Να φάν κι οι κότες:
  1. Ελεύθερη Ώρα (Offline Press)
  2. Prisma News
  3. Φήμες
  4. Ο πολύς Τζίμης Πανούσης το παρουσιάζει ως δική του ατάκα στο Sarotiko
  5. Τα Ελληνικά Hoaxes διαψεύδουν!
Άντε, να μην τα γράφω αναλυτικά, δείτε με ένα απλό search εδώ: Παΐσιος για Τσίπρα

Ετυμολογία της Προφητείας
Η λέξη Προφητεία προέρχεται από το πρόθεμα Pro (συντομογραφία στα αγγλικά του Professional) και τη λέξη Φυτεία. Γιατί φυσικά, μόνο αν κάποιος (βλ. Ελεύθερη Ώρα) καπνίζει κάτι πολύ δυνατό και σε τεράστιες ποσότητες (έκταση φυτείας), πέρα από αυτά τα κοινά που καπνίζουν οι ερασιτέχνες θέλωνατηνακούσω, μπορεί να πιστέψει σε τέτοιες απίθανες συσχετίσεις και δηλώσεις.

Η Αλήθεια Πίσω από τον Μύθο
Έχεις λοιπόν βαρεθεί να βλέπεις να διακινούνται εκ των υστέρων ProΦυτείες. Γνωρίζεις και τη ροπή του νεοέλληνα στη συνωμοσιολογία, τους λεξάριθμους και γενικότερα τους αστήρικτους ισχυρισμούς. Οπότε, όταν θέλεις να σπάσεις πλάκα, το πρώτο πράγμα που ελέγχεις είναι τη σύνθεση των ονομάτων για να δεις αν βγαίνει κάτι διασκεδαστικό και συνωμοσιοφανές. Γράφεις επιπλέον καλά. Αν σου βγει κάτι, έχει καλώς! Φτιάχνεις μια ιστοριούλα. Αν δεν σου βγαίνει πάλι, δεν το πιέζεις. Άλλη φορά.

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που προτείνεται ο Φίλιππος Πετσάλνικος για πρωθυπουργός της χώρας. Στιγμή που σε κάνει να σκέφτεσαι "Δεν μπορεί να το τερμάτισαν έτσι, πλάκα μας κάνουν!". Για να δούμε, βγαίνει κάτι απ’ αυτό; ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ. Πέτσα + Νίκος, μπααα... περισσεύει ένα λάμδα. Αν το γράψουμε ανάποδα; ΣΟΚΙΝΛΑΣΤΕΠ. Ωωω ρε μάγκα! Shockin’ Last Step. Τι πιο χαρακτηριστικό για να πεις ότι κάποιος το τερμάτισε; Το σοκαριστικό τελευταίο βήμα γατάκια! Και κάπου εδώ σκάει μύτη μια γαμάτη ProΦυτεία: Αποκλειστικό! Η επιλογή του Πετσάλνικου δεν ήταν τυχαία... Η οποία ProΦυτεία φυσικά δεν έχει ως σκοπό να τρολάρει κανέναν, αλλά απλά να σατιρίσει τη μανία του νεοέλληνα να ψάχνει για εκ των υστέρων προφήτες.

Αλλά η ιστορία τρέχει και δεν σ’ αφήνει να αγιάσεις! Και περίπου έναν χρόνο μετά ο Τυφώνας Sandy επισκέπτεται την Νέα Υόρκη. Και ένας τέτοιος τυφώνας τέρας δεν μπορεί να είναι φυσιολογικός. Μάλλον ο άνθρωπος τον έφτιαξε, όπως αποφαίνεται ο μέσος συνωμοσιολάγνος νεοέλληνας. Αποφασίζεις να χαρίσεις λοιπόν στους λίγους εναπομείναντες λογικούς άλλη μία ProΦυτεία για να διασκεδάσεις με τον εγχώριο ανορθολογισμό. Και έτσι βγαίνει αυτό:


Νταξ’ όπως και να το κάνουμε, οι ProΦυτείες αυτές έχουν γέλιο αν μη τι άλλο, οπότε βγάζεις μερικές ακόμα (τις οποίες θα δείτε στο τέλος της ανάρτησης) αποκλειστικά για χαβαλέ και χωρίς ποτέ να σχεδιάζεις κάποιο τρολάρισμα. Και κάπου εκεί ξαναπιάνεσαι με διάφορα εγχώρια ονόματα για να δεις αν και κατά πόσον μπορούν αυτά να παράγουν καμιά εντυπωσιακή πρόβλεψη. ΤΣΙΠΡΑΣ! Ο οποίος, κατά πως λένε όλοι θα συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους και θα μας πάει στη δραχμή. Χμμμ… ΤΣΙΠ ΡΑΣ = Cheap Rush! Με άλλα λόγια...

Η ProΦυτεία για τον Τσίπρα που δεν Μάθατε

Γιατί δεν μάθατε αυτήν την ProΦυτεία; Θα σας εξηγήσω αμέσως! Επειδή έχω τη μανία να γράφω τα ονόματα και ανάποδα, όπως ήδη θυμάστε από τον Πετσάλνικο. ΤΣΙΠΡΑΣ! Ανάποδα; ΣΑΡΠΙΣΤ. Ωωω ρε μάγκα! Δηλαδή Sharp East. Τι γαμάτη πρόβλεψη βγαίνει τώρα και μάλιστα σε στεγνή κόντρα με τη Δύση! Και έτσι η version Παΐσιος για Τσίπρα που προέκυψε είναι αυτή που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα, δύο χρόνια μετά την πρώτη της δημοσίευση στο Facebook του Δράκου. Γιατί δύο χρόνια μετά; Μα το έχουμε εξηγήσει ήδη. Επειδή η ProΦυτεία βγήκε!

Να λέμε ευτυχώς δηλαδή που ο Δράκος του Schrodinger απευθύνεται σε λίγους και έτσι δεν πήραν οι εραστές της ProΦυτείας μυρωδιά και τις υπόλοιπες ProΦυτείες που έχουν βγει. Όπως:

Κατόπιν εορτής φυσικά!


Πολύ κατόπιν εορτής!


Κατόπιν εορτής και με το ακριβές σκορ!


Και τώρα;
Εεε καλά τώρα, ευκολάκι είναι! Όλο και θα έχουμε κάποιο Champions League, κάποια βραβεία Oscar, κάποια Eurovision, κανένα περίεργο αποτέλεσμα στο Roland Garros και φυσικά μια ατελείωτη παρέλαση ονομάτων σε όλα αυτά, μέσα στην οποία θα πετύχουμε το κατάλληλο όνομα που θα μας επιτρέψει μια καινούρια επικών διαστάσεων ProΦυτεία. Ένα πάντως είναι βέβαιο. Ό,τι και να δημοσιευτεί πλέον στις εφημερίδες και στα blog, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση!


Share:

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

#JeSuisCharlie για Καθυστερημένους

Αρχικά να σταθούμε στα γεγονότα: 12 νεκροί στην επίθεση ισλαμιστών εξτρεμιστών (ψιλο-πλεονασμός) στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Και τώρα στη συνέχεια...
Αυτός υπάρχει:
George W Bush

Ε: Είναι μαλάκας;
Α: Αναμφίβολα!

Κι αυτός υπάρχει:
Kim Jong-Un
Ε: Είναι κι αυτός μαλάκας;
Α: Αναμφίβολα; (ναι, ξέρω, θα μπορούσα να μην επαναλαμβάνομαι αλλά δεν θέλω να πεταχτεί κανένας και να μου πει ότι κράζω κάποιον από τους δύο περισσότερο, πολιτικοποιώντας μια κουβέντα με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο)

Θέλετε να σας αναφέρω ακόμα μερικά υπαρκτά γίδια; Εύκολο. Αντώνης Σαμαράς, Μπουμπούκος, Χάρυ Κλυνν, Λάκης Λαζόπουλος, Άνθιμος Θεσσαλονίκης, Σεραφείμ Alphabank εχμμ, σόρυ Σεραφείμ Πειραιώς, Ηλίας Παναγιώταρος, Παύλος Χαϊκάλης, Μανώλης Γλέζος και άμα συνεχίσω να απαριθμώ άτομα από την πολιτική σκηνή της χώρας μας (ναι, και οι παπάδες ανήκουν στην πολιτική σκηνή της χώρας), ενδέχεται το συγκεκριμένο άρθρο να ξεπεράσει το 1 TB, πράγμα που σίγουρα δεν θέλετε. Οπότε ας συνεχίσουμε με κάτι διαφορετικό.

Αυτός δεν υπάρχει:
Πανάγαθος

Ε: Που το ξέρεις ότι δεν υπάρχει;
Α: Έλα τώρα! Η λογική δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο σου, αλλά γνωρίζεις ότι με μια βόλτα στο Google μπορείς να μάθεις τα χτεσινά νέα και για τον George W Bush και για τον Kim Jong-Un. Από την άλλη, όσο και να ψάξεις για τα τρέχοντα νέα του Πανάγαθου (LOL), και ενώ γνωρίζεις ότι ο καθένας μπορεί να γράψει στο internet ό,τι του κατέβει, δεν πρόκειται να βρεις τίποτα! Το πολύ πολύ να μάθεις νέα για τα χαΐρια των οπαδών του. Πράγμα το οποίο σε φέρνει στην δύσκολη θέση να μην μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξή του συγκριτικά με το αυταπόδεικτο των υπαρκτών προσώπων. Οπότε θα σου κάνω τη χάρη να δεχτώ (που δεν είναι έτσι) ότι για τον Παντοδύναμο (LOL) δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ενώ για τους παραπάνω ξέρουμε. Ααα, και μην επαναλάβεις σε παρακαλώ την ερώτηση που μου έκανες για τους προηγούμενους (εκείνη την ερώτηση που απάντησα με το "αναμφίβολα"), γιατί η απάντηση μου θα σε στεναχωρήσει. Διάβασε λιγάκι την Βίβλο και θα καταλάβεις τι εννοώ!

Συνεχίζουμε. Κι αυτός δεν υπάρχει:
Μωάμεθ
Ε: Που το ξέρεις ότι δεν υπάρχει;
Α: Μπορεί να υπήρξε κάποτε, αλλά σήμερα δεν υπάρχει. Πέθανε! Και τον χώνεψαν τα σκουλήκια. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίον χώνεψαν τα σκουλήκια και τον Γέροντα Παΐσιο όταν πέθανε (σε πείσμα όσων θεωρούν ότι κοιμήθηκε). Το ότι κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν στον Μωάμεθ δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι είναι ηλίθιοι. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις το κατάντημα των οπαδών του παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν καταστήσει τις χώρες τους μη βιώσιμες και ψάχνουν απεγνωσμένα καταφύγιο στην πλανεμένη δύση.

Προσβολή
Ξέρετε ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό του George W Bush, του Kim Jong-Un, του Άνθμου, του Πανίκα, του Γλέζου και του Some Are Ass; Προσβάλλονται! Ναι, καλά το ακούσατε, προσβάλλονται. Για να μην καταπιαστώ περισσότερο με το εγχώριο σύστημα και μου χτυπήσουν το κουδούνι στις 3:00 για να με μαζέψουν, κάθε φορά που κυκλοφορούν εικόνες όπως οι παρακάτω:

George W Bush Monkey Faces
Kim Sexy as Hell

ο Kim και ο George τις βλέπουν και θυμώνουν. Πειράζονται. Οργίζονται και προσβάλλονται. Γιατί; Επειδή υπάρχουν. Ζουν και βλέπουν ζωντανά τη διακωμώδηση των εαυτών τους. Και βάζω στοίχημα ότι, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, με μια τουλάχιστον από τις δύο σατιρκές φωτογραφίες γελάσατε χαιρέκακα όταν την πρωτοείδατε και δεν σκεφτήκατε στιγμή την πιθανή αναστάτωση που μπορεί να νιώσουν ο Sexy Kim και ο Monkey Man.

Και αφού είναι έτσι, τότε με ποια λογική διανοείστε κάποιοι να υποστηρίξετε ότι οι παρακάτω εικόνες είναι προσβλητκές;

Ααααχαχαχαχα, άκου "βλέπει τα πάντα"!
Χωρίς σχόλια...

Ποιος προσεβλήθη; Ποιος; Ποιος ακριβώς ήταν το θύμα; Ποιος στεναχωρήθηκε και δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Ποιος βράζει δίκαια ή άδικα από θυμό; Την γνωρίζετε εκ των προτέρων την  απάντηση. Κανένας! Βλασφημία! Το μοναδικό έγκλημα χωρίς θύμα. Κι όμως! Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται πολλές φορές ανεπίτρεπτο στις σημερινές κοινωνίες το να χλευάζεις τις ιδέες και τα πιστεύω κάποιου, την ίδια στιγμή που θεωρείται σαφώς πιο αποδεκτό το να χλευάζεις ανθρώπους. Και μέσα σ' αυτήν την πνευματική θολούρα, ακούγονται δυστυχώς ακόμα και σήμερα φωνές ημι-αθωωτικές απέναντι σε βίαιες ενέργειες περιστολής της ελευθερίας του λόγου, με το σκεπτικό ότι το θύμα προκαλούσε!

Μου φαίνεται ειλικρινά περίεργο το γεγονός ότι τόσος κόσμος αδυνατεί να καταλάβει το αυτονόητο. Οι ιδέες δεν αξίζουν κανέναν σεβασμό, όχι εκ των προτέρων τουλάχιστον! Όλες οι ιδέες και όλες οι σκέψεις είναι εν δυνάμει αντικείμενα κριτικής και χλευασμού, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης μιας ιδέας. Η ιδέα είναι άυλη, δεν πονάει και δεν υποφέρει, και ποτέ μα ποτέ δεν έχει αντικειμενικά όρια. Από τις φυλές της Αφρικής που πιστεύουν σε ιπτάμενες μάγισες έως τον Βρασίδα που φαντάζεται την Σκάρλετ Γιόχανσον στα τέσσερα και τη γιαγιά που πιστεύει στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, πουθενά δεν υπάρχουν όρια. Οπότε, αν τα πιστεύω των ανθρώων αξίζουν άκριτο σεβασμό, ποιο είναι αυτό το αντικειμενικό κριτήριο το οποίο θα απαγορεύσει σε κάποιον π.χ. να προσβάλλεται όταν βλέπει στο δρόμο ξανθιές ή όταν τον προσπερνάνε κόκκινα αυτοκίνητα; Καλά το καταλάβατε, ΚΑΝΕΝΑ! Και φυσικά δεν μπορούμε να ορίζουμε δικαιώματα χωρίς κάποιον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίον να διαπιστώνουμε την ισχύ τους.


Υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο που μπορεί να ορίζει δικαιώματα; Φυσικά και υπάρχει. Λέγεται ανθρώπινο σώμα. Ένα σώμα το οποίο φιλοξενεί την ύπαρξή μας, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, εξωτερικεύει την έκφρασή μας και καθορίζει επαρκώς την έννοια της αυτοδιάθεσης. Η παραβίαση με οποιαδήποτε μορφή του ανθρώπινου σώματος που λαμβάνει χώρα χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη αυτού του σώματος, είτε άμεσα (χτυπήματα, βιασμός, φόνος κλπ.) είτε έμμεσα (στέρηση φαγητού, κλοπή και παρεπόμενες συνέπειες κλπ.) είναι το μοναδικό αντικειμενικότατο κριτήριο βάσει του οποίου μπορούν οι πολιτισμένες κοινωνίες να θέτουν όρια. Η παραβίαση αυτή είναι η μοναδική αντικειμενική βία! Και η βία δεν (πρέπει να) είναι αποδεκτή.

Charlie Hebdo! Σκιτσογράφοι σατίρισαν άυλες και άκρως υποκειμενικές ιδέες και υπέστησαν αντικειμενικότατη βία, χάνοντας τη ζωή τους! Όποιος διανοείται να απαντήσει ότι πήγαιναν γυρεύοντας, λυπάμαι που θα τον στεναχωρήσω, αλλά είναι κρετίνος και ηλίθιος. Και δυστυχώς, στη χώρα που συλλάβαμε έναν νεαρό που σατίριζε τον ημιπαράφρονα αλλά και εκλιπόντα Παΐσιο, έχουμε πολλούς από δαύτους.

Πηγή: http://bzfd.it/1IxCCxi

Share: