Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σου Είπαν Ψέματα (όχι μόνο στο Δημοψήφισμα και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ)


Ξεκινάμε το ταξίδι μας:

1. Ο ΓΑΠ μας είχε πει ότι "Λεφτά υπάρχουν." Κάποιοι τον πίστεψαν!

2. Ο Άδωνις μας είχε πει, γελώντας υστερικά, ότι:
  1. Δεν είχαν σώας τα φρένας όσοι πίστευαν ότι υπήρχε περίπτωση να μεταπηδήσει από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ.
  2. Ο Σαμαράς είναι ο αχρηστότερος υπουργός εξωτερικών από καταβολής ελληνικού κράτους.
  3. Ο Σαμαράς έχει πολιτική σκέψη νηπίου.
Να, ορίστε, δεν λέω ψέματα...



Κάποιοι τον πίστεψαν και έτσι φτάσαμε στο σημείο σήμερα να αποτελεί ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά στη ΝΔ και να θεωρείται μάλιστα από πολλούς ως ένας από τους πλέον σοβαρούς πολιτικούς! Φανταστείτε την περηφάνεια που ένιωσα όταν αναφέρθηκε και στο άρθρο μου εδώ: https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/611438160787206145


Αν και δεν ξέρω τι με έπιασε τελικά και του υπενθύμισα ότι τον αποκαλώ γίδι. Συνεχίζουμε όμως…

3. Σε ολόκληρη τη διάρκεια της μετά-ΓΑΠ μνημονιακής εποχής, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι "Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που θα χρειαστεί να πάρουμε. Και μετά βγαίνουμε από το τούνελ της ύφεσης". Κάποιοι τους πίστεψαν. Και τους ξαναπίστεψαν και τους ξαναπίστεψαν και τους ξαναπίστεψαν…

4. Ο Σαμαράς, πλησιάζοντας στο τέλος της θητείας του δεν έπαυε να επαναλαμβάνει ότι "Καταφέραμε να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.". Δεν έχει σημασία που το δημόσιο δεν πλήρωνε κανέναν. Κάποιοι και πάλι τον πίστεψαν και κάποιοι συνεχίζουν να τον πιστεύουν, θεωρώντας ότι αν δεν είχε κερδίσει τις εκλογές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα είχαμε επιστρέψει στην ανάπτυξη. Ε, μάγκες, εσείς που πιστέψατε στο πρωτογενές πλεόνασμα, δοκιμάστε να μην πληρώνετε ΔΕΚΟ, εφορίες και ταμεία και θα δείτε, ως διά μαγείας ένα τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα στο νοικοκυριό σας.

5. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 06/02/2015, και κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας της ως Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε: "Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης". Και να ‘ταν μόνο αυτή; Δώστε βάση:
  • "Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου". Αλέξης Τσίπρας (11/06/2013)
  • "Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία". Αλέξης Τσίπρας (05/12/2012)
  • "H κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή". Μανώλης Γλέζος (19/11/2013)
  • "Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε 9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης, παρακάμπτεται το κοινοβούλιο, ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας". Δημήτρης Στρατούλης (19/11/2012)
  • "Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η ξεφτίλα να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου". Δημήτρης Παπαδημούλης (10/04/2013)
  • "Χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου". Νίκoς Βούτσης (11/12/2012)
Κάποιοι τους πίστεψαν! Και φτάσαμε σε μια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με... πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τελευταίο κρούσμα; Το ανήθικο Δημοψήφισμα το οποίο αναμένουμε στις 5 Ιουλίου, του οποίου οι όροι και οι διαδικασίες ορίστηκαν με... πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 πέταξε στο 37%, υποστηριζόμενος από ανθρώπους οι οποίοι έψαξαν αυτόν που θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά την ανθρωπιστική κρίση. Τελικά ο Τσίπρας αποφάσισε να καταπολεμήσει την ανθρωπιστική κρίση δωρίζοντας τροφεία ύψους 150 € / μήνα σε συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Γιατί ποιος άλλος αλήθεια έχει χτυπηθεί πιο βάναυσα στη διάρκεια αυτής της κρίσης από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ; Κανένας. Οι λιγότερο χτυπημένοι από την κρίση, δηλαδή οι απολυμένοι, μακροχρόνια άνεργοι ή εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που φυτοζωούν, μπορούν να απολαμβάνουν πλέον και τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls στα 60 €.

Κι όμως, κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν τον Τσίπρα και να θεωρούν ότι όλα τα κάνει για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

7. Capital controls; Τώρα που το θυμήθηκα, πως ακριβώς το είπε εκείνο το παλικάρι, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης; "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό". Πότε τα είπε; Μόλις στις 18/06/2015.

Κάποιοι τον πίστεψαν! Και 11 μέρες μετά έχουμε capital controls και κλειστό το τραπεζικό σύστημα.

8. Πως το είχε πει και ο Παπαδημούλης το 2011 για το πιθανό δημοψήφισμα του ΓΑΠ; "Ανακοίνωσε δημοψήφισμα χωρίς ξεκάθαρο ερώτημα. Θα είναι για την συμφωνία ή για το ευρώ; Πόσο τυχοδιωκτική κ επικίνδυνη είναι αυτή η πολιτική;".


Κάποιοι τον πίστεψαν. Και στις 5 Ιουλίου έχουμε πλέον δημοψήφισμα από το κόμμα του κυρίου Παπαδημούλη χωρίς ξεκάθαρο ερώτημα!

Σου Είπαν Ψέματα Όλοι
- Σας κορόιδεψε ο Τσίπρας.
- Ενώ ο Σαμαράς, ότι είπε, το έκανε, έτσι;

Εεε, μάγκες! Θεώρημα ΠάτσιΘεώρημα του 1 + 1 = 0). Το έχω αναπτύξει και παλαιότερα στα ψυχολογικά μαθηματικά που διέπουν την ψυχολογία του νεοέλληνα.

Αν σε εξαπάτησε κάποιος και με εξαπάτησε κάποιος άλλος, δεν είμαστε πάτσι και δεν παράγεται κάποιο αντισταθμιστικό 0. Παράγονται 2 εξαπατημένοι, και όταν αυτοί επιμένουν στις επιλογές τους, εξελίσσονται σε 2 ψεκασμένους.

Δημοψήφισμα
Για το ανήθικο του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος τα έγραψα εδώ: Εξηγώντας το Δημοψήφισμα του Τσίπρα σε Χαζούς. Ας μην τα επαναλάβουμε. Αυτό όμως που είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στον κόσμο, είναι το τι σημαίνει το ΝΑΙ, τι το ΟΧΙ και γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή σ’ αυτό το δημοψήφισμα.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι με ένα ερώτημα του τύπου "Συμφωνείτε με το Α;" την ίδια στιγμή όπου το Α δεν υφίσταται, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ πρακτικά δεν σημαίνουν τίποτα. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να το ερμηνεύσουν ως παραμονή ή έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει με την προκήρυξη του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος. Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει, είτε αυτό επισημοποιηθεί από τη μη πληρωμή του ΔΝΤ είτε όχι. Ο τουρισμός μας ψόφησε, το χρήμα έχει σταματήσει επίσημα να κυκλοφορεί και πολύς κόσμος θα χάσει τη δουλειά του. Ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνουμε στην Ευρώπη είναι να γίνουν τεράστιες υποχωρήσεις τόσο από τη μεριά μας, κάτω από τα δυσθεώρητα χρέη μας, όσο και από τη μεριά των εταίρων.

Οπότε; Τι σημαίνει ΝΑΙ και τι σημαίνει το ΟΧΙ; Θα σας απαντήσω αμέσως. Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ, το ΟΧΙ αυτόματα σημαίνει εντολή εν λευκώ σε έναν αποδεδειγμένο πολιτικό απατεώνα για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

[ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ]
Τι σημαίνει το ΝΑΙ; Ας ξεκινήσουμε από αυτήν την Κυριακή 5 Ιουλίου, ενωμένοι όλοι μαζί ως λαός, να απορρίψουμε το ψέμα λέγοντας ΝΑΙ και να το απορρίπτουμε διαρκώς από δω και μπρος, απ’ όποιον και αν το ακούμε; Ας καταστήσουμε την Ελλάδα από δω και στο εξής, μια μηχανή στην είσοδο της οποίας θα μπαίνουν πολιτικοί και στην έξοδο θα βγαίνουν συμβολικά και με συνοπτικές διαδικασίες τα κομμάτια του κάθε λαοπλάνου αλήτη, όπως αυτοί των οποίων τα χαΐρια εξέθεσα παραπάνω. Ας ξεκινήσουμε, λέγοντας ΝΑΙ, να μετατρέψουμε τα 5700€/μήνα των βουλευτών από χορηγία μιας απροβλημάτιστης ζωής σε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ανθρώπων οι οποίοι θα δουλεύουν σκληρά και χωρίς ανοχές για να υλοποιήσουν όλα αυτά με τα οποία λαμβάνουν την ψήφο μας. Ας μάθουν επιτέλους οι πολιτικοί να κερδίζουν με ιδρώτα το παντεσπάνι τους.

Τι σημαίνει ψήφος στο ΝΑΙ; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει ταύτιση με κάποιο κόμμα, παρά μόνο μη ανοχή στο ψέμα. Με τη βασιλεία ξεμπερδέψαμε πριν από 40 χρόνια, και ευτυχώς γιατί οι βασιλιάδες δεν αλλάζουν· γεννιούνται! Τα κόμματα όμως αλλάζουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ποδοσφαιροποιούμαστε γύρω τους. Μπορούμε να τα αναδεικνύουμε επειδή τα πιστεύουμε και να τα κατακρημνίζουμε όταν αποδεικνύεται ότι στελεχώνονται από ψεύτες ή κατώτερους των περιστάσεων.

Ενωμένοι όλοι, ας γίνουμε αυτήν την Κυριακή μια νέα Ελλάδα η οποία δεν θα παρασυρθεί ποτέ ξανά από πολιτικούς απατεώνες. Διάολε! Αν θέλουμε να θεωρούμαστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Ερατοσθένη, θα πρέπει τουλάχιστον να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε και να κρίνουμε τα ΔΑΠιτόσκυλα, τους Πρασινοφρουρούς και τους Κοκκινοκρεμανταλάδες των καταλήψεων.

Και ένα μικρό FAQ
Και ποιος χρειάζεται την Ευρώπη;
Θα στο απαντήσω έμμεσα. Πόσες χώρες μπορείς να ονομάσεις από την Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και Νότιο Αμερική και το πρώην Ανατολικό Μπλοκ, στις οποίες ο κόσμος να ζει σε μεγαλύτερη ευμάρεια απ’ ότι στην Ελλάδα; Αν ζορίζεσαι στην απαρίθμηση, ξανασκέψου το ερώτημα.

Καλά τα λες φιλαράκι, αλλά γιατί τα λες τώρα;
Ο Δράκος έχει εκφράσει επανειλημμένως το σεβασμό του στη σημαντικότητα της ψήφου. Μάντεψε λοιπόν! Μόλις τώρα μας κάλεσαν να ψηφίσουμε.

Και ποια είναι τα κίνητρά σου; Ποιος σε πληρώνει για να το κάνεις αυτό;
Αυτό το blog ξεκίνησε το 2009 και αριθμεί 87 άρθρα. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βρει ψέματα, ανακολουθίες ή αναιτιολόγητες αλλαγές πλεύσης στη θεματολογία μου. Δεν θα βρει. Απλά, και σύμφωνα με τους δικούς μου ισχυρισμούς πάντα, νοιάζομαι για τους συνανθρώπους μου. Μπορείς τώρα να συγκρίνεις με την ποιότητα των πολιτικών που εξέθεσα παραπάνω και, αν συμφωνείς και με το παρόν άρθρο, να αναρωτηθείς "Ποιος είναι λιγότερο πιθανό να με κοροϊδεύει; Ο Τσίπρας, ο Άδωνις, ο Καμμένος ή ο Δράκος του Schrodinger;".





Share:

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Εξηγώντας το Δημοψήφισμα του Τσίπρα σε Χαζούς

Το δημοψήφισμα του Τσίπρα με απλά λογάκια (γιατί θα μαζευτούν τώρα μερικοί "και καλά" διαβασμένοι να σας μιλήσουν για κυρίαρχους λαούς και λοιπές μπούρδες).


ΘΕΡΑΠΕΙΑ
1. ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Πονάω αφόρητα στην κοιλιά και χρειάζομαι λύση. Πηγαίνω στο γιατρό για διάγνωση. Με άλλα λόγια, πηγαίνω σε κάποιον ειδικό να μου πει τι πρέπει να κάνω.

[Flashback]
Πριν από μερικούς μήνες ψηφίσαμε τον ειδικό, τον Τσίπρα, ο οποίος θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα της κρίσης. Μόλις χτες ο ειδικός αυτός απευθύνθηκε ευγενέστατα στον άρρωστο και τον ρώτησε:
- Από τι πιστεύετε ότι πάσχετε και πως πρέπει να κινηθούμε;

Σημείωση: Παλικάρια της αμεσοδημοκρατίας, είσαστε τόσο πολύ για τον πεοκλή ώστε να μην αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνετε ανά βουλευτή βουλευτική αποζημίωση, έξοδα εκτός έδρας και ταξιδάκια στο εξωτερικό, κινητό τηλέφωνο, βουλευτικό αυτοκίνητο, τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, και όλα αυτά για να διοργανώνουν δημοψηφίσματα ώστε να κάνετε τη δουλειά τους εσείς! Είσαστε απλά ηλίθιοι.

2. ΑΠΟΦΑΣΗ
Πάσχω από ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια και μου ανακοινώνει ο γιατρός το εξής:
- Έχουμε την επιλογή να μην προβούμε σε καμία επέμβαση, πράγμα που θα σας δώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 χρόνια μπροστά σας. Η άλλη επιλογή είναι να προχωρήσουμε σε μια, τελευταίας τεχνολογίας πρωτοποριακή επέμβαση τώρα, με τις εξής πιθανότητες. 75% να μην ξυπνήσετε ποτέ από την εγχείρηση και 25% να απαλλαγείτε από την αρρώστια για πάντα.

Ο γιατρός, έκανε τη διάγνωσή του και μόλις μου παρουσίασε τις επιλογές μου σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου! Είναι λογικό, η τελική απόφαση να βαρύνει εμένα.

[Flashback]
Επειδή θα βρεθούν πολλοί ψαγμένοι να σας πούνε ότι δημοψηφίσματα γίνονται και στο εξωτερικό και μόνο στην Ελλάδα φοβόμαστε την ετυμηγορία του κυρίαρχου λαού, να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει στο εξωτερικό, γίνονται ακριβώς γι’ αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Για ζητήματα ζωής και θανάτου με καθορισμένες επιλογές και όχι για ζητήματα που απαντώνται με ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Όπως π.χ. "Θέλετε τη χώρα σας εντός ή εκτός Ευρώ;". Και όχι για ερωτήματα του τύπου "Συμφωνείτε με τις προτάσεις των εταίρων;", "Θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχοι;", "Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;" και "Γιατί όταν κλάνεις μέσα στο νερό, μυρίζει περισσότερο;".

Το γελοίο του πράγματος με το να καλείσαι να αποφασίσεις για ένα ζήτημα το οποίο δεν εξαρτάται από εσένα, όπως π.χ. "Θέλετε να φάμε τα κεφτεδάκια που θα φτιάξει ο Βρασίδας;" την ίδια στιγμή που ο Βρασίδας αλλάζει γνώμη και αντί να μαγειρέψει, πηγαίνει να φάει έξω, το αφήνω ασχολίαστο! (Χμμμ... Μόλις το σχολίασα.)

3. ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Είμαι νούμερο 1 στη λίστα αναμονής για μια επέμβαση μεταμόσχευσης, το μόσχευμα είναι ένα και υπάρχουν άλλος ένας ο οποίος το χρειάζεται, ο Μπάμπης στη θέση 2 της λίστας. Ξαφνικά έρχεται ο γιατρός και μου ανακοινώνει το εξής:
- Θα κάνουμε τη μεταμόσχευση στον Μπάμπη αλλά αφού προηγουμένως ψηφίσετε ονομαστικά τι θέλετε; Να γίνει η μεταμόσχευση στον Μπάμπη ή να μη γίνει μεταμόσχευση σε κανέναν;

Δεν χρειάζονται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση, ο γιατρός είναι ανήθικος και παλιάνθρωπος!

[Flashback]
Ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πριν μερικούς μήνες την εξουσία με σημαία του την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η ανθρωπιστική κρίση, για οποιονδήποτε δεν φοράει παρωπίδες, αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι της παραγωγής σφαγιάστηκαν επί ΝΔΣΟΚ με άδικη και ανήθικη βαριά φορολογία, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και άφησαν 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στο δρόμο, προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνονται οι μισθοί των παπάδων, των ΔΕΚΟ, της ΕΡΤ, του ΟΣΕ και των υπαλλήλων της Βουλής καθώς και οι συντάξεις των πενηντάρηδων. Τελικά ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προκάτοχοί του. Αφού ξόδεψε το χρόνο του στο σορολόπ, μη διαβάζοντας και μη καταθέτοντας στους εταίρους κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έφτασε στο τέλος των χρονικών ορίων υπερασπιζόμενος τις κόκκινες γραμμές του οι οποίες είχαν να κάνουν αποκλειστικά με την προστασία του δημοσίου. Κάπου εκεί έσκασε μύτη η τελική πρόταση η οποία, ώ του θαύματος, παράκαμψε πλήρως τη λίστα αναμονής στη θεραπεία και αντί να παρουσιάσει μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, τελικά παρουσίασε μέτρα περαιτέρω επιβάρυνσης των θυμάτων αυτής. Στη συνέχεια ο κύριος Τσίπρας κάλεσε το λαό να αποφασίσει αν θα βουλιάξει ομαδικά ή αν θα αποφασίσουν οι έχοντες ανάγκη για αίμα να συνεχίσουν ως μοναδικοί αιμοδότες της χώρας.

Σημείωση: Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσατε έναν ανήθικο και παλιάνθρωπο για να θεραπεύσει την Ελλάδα! Αλλά ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι αυτό επιδιώκατε εξ’ αρχής. Την παράκαμψη της λίστας αναμονής. (Οι περισσότεροι λοιπόν) είσαστε θλιβεροί.

Και μια ενδιαφέρουσα δυναμική...
Αν μη τι άλλο ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές. Και με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος αναπτύσσεται μια περίεργη δυναμική. Ποια είναι αυτή; Δώστε βάση...

Είναι κοινό μυστικό ότι η μονιμότητα και οι γενικότερες συνθήκες στο δημόσιο παράγουν ανθρώπους ανενημέρωτους, αδιάβαστους και ανεπαρκείς. Στο επερχόμενο λοιπόν δημοψήφισμα καλούνται να αποφασίζουν αν αποδέχονται τις προτάσεις των δανειστών:
  1. Οι του δημοσίου τομέα, οι οποίοι είναι και οι ευνοημένοι των προτάσεων. Οι οποίοι ένεκα του ανενημέρωτου, αδιάβαστου και ανεπαρκούς, σέβονται σε μεγάλο βαθμό την ψήφο τους προς τον ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ και ρέπουν προς το ΟΧΙ.
  2. Οι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι καλούνται να συμφωνήσουν με την περαιτέρω επιβάρυνσή τους για χάρη των κηφήνων του δημοσίου, την ίδια στιγμή που γνωρίζουν ότι η εναλλακτική θα είναι τρις χειρότερη. Αν και ούτως ή άλλως αδικημένοι, πολύ λογικά ρέπουν προς το ΝΑΙ.

Απλώς ενημερωτικά, ο Δράκος του Schrodinger θα ψηφίσει ΝΑΙ.



Share:

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Το γαμήσι που χάθηκε, ο συνονόματος του Λαπαβίτσα γιατρός, ο Κώστας Λαπαβίτσας και η Δραχμή.

Warning: Ακατάλληλο για μικρούς αναγνώστες


Κοινωνικά
Η Σιμπέλ είχε όλα όσα θα μπορούσε να ψάχνει ένας άντρας σε μία γυναίκα. Ήταν ευγενική και καλλιεργημένη, πανέμορφη, γυναίκα για να την κυκλοφορείς αλλά και για ανομολόγητα όργια στο κρεβάτι, τα οποία κατείχε μάλιστα και με το παραπάνω. Ο έρωτας όμως είναι περίεργο πράγμα και έτσι τον ερωτεύτηκε. Γιατί ναι μεν ο Λυκούργος ήταν ένας πανέμορφος μελαχρινός, ψηλός και σούπερ αθλητικός, με διαπεραστικά πονηρή ματιά, ο οποίος αποτελούσε αντικείμενο του πόθου για όλες τις γυναίκες, αλλά ήταν γενικά δύστροπός και κακός χαρακτήρας, παρτάκιας και σχετικά χαζός. Όχι γενετικά χαζός, απλώς είχε μεγαλώσει σε περιβάλλον το οποίο δεν καλλιέργησε ποτέ τη σκέψη, παρά μόνο τον τροφοδότησε με μύθους σχετικά με την τιτανοτεράστια προσωπικότητα του παππού του και την σημαντικότατη καταγωγή του.

Ο Λυκούργος πέρασε μαζί της πολλά χρόνια, στα οποία το μόνο που έκανε ήταν να τρώει, να πίνει και να γαμάει τη Σιμπέλ βγάζοντας γούστα παρανοϊκά που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο διαστροφικός εγκέφαλος. Και μετά από καιρό, αφού η σχέση τους πέρασε την αναμενόμενη κρίση της, η Σιμπέλ τον παράτησε και έφυγε. Ο Λυκούργος πέρασε ταχύτατα τα στάδια της άρνησης και του θυμού, δοκίμασε στη συνέχεια να τη μεταπείσει χωρίς αποτέλεσμα και έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Τελικά, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξαναβρεί τη ζωή του, απευθύνθηκε στον γιατρό και ψυχοθεραπευτή Κώστα Λαπαβίτσα (απλή συνωνυμία με τον βουλευτή και οικονομολόγο του ΣΥΡΙΖΑ). Ο Λαπαβίτσας ζούσε στο Λονδίνο, είχε πολλά λεφτά, ξόδευε την ελεύθερη ώρα του σε κλασάτες γκόμενες και βιζιτάκια, αλλά βαριόταν τόσο αφόρητα τη ζωή του ώστε το μόνο που τον έτρωγε σε καθημερινή βάση ήταν να μπορέσει να εξασφαλίσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν. Η περίπτωση του Λυκούργου έκανε τα μάτια του να αστράψουν.

- Θα σου πω αμέσως τι θα κάνεις, είπε εμφατικά στον Λυκούργο. Θα κόψεις δημόσια τον πούτσο σου με τον μπαλτά. Ούτως ή άλλως, πόσον καιρό έχεις να κάνεις σεξ; Άπειρο. Τεχνικά είναι το ίδιο πράγμα. Ήρθε όμως η ώρα να συγκλονίσουμε όλους τους χλιμίντζουρες που διεκδικούν τη Σιμπέλ, και να τους δείξουμε ότι δεν θα τη βγάλουν καθαρή (;;;;;;;;;;;;). Δείξε πυγμή Λυκούργο...

Και ο Λυκούργος τον έκοψε!

Η είδηση βρήκε τους μνηστήρες της Σιμπέλ στο πάρτι των γενεθλίων της και τους συγκλόνισε. Αφού μόρφασαν με εκφράσεις μη διαχειρίσιμου πόνου και ανδρικής συμπαράστασης για μερικά λεπτά (κάποιοι απ’ αυτούς αναφώνησαν "Μα τι γίδι!"), τελικά συνέχισαν με σφηνάκια τεκίλας, Tito and Tarantula και lap dance από την εορτάζουσα.

Πολιτικά
Ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη φορά και όχι ο γιατρός, προτείνει Δραχμή και δελτίο σε τρόφιμα και καύσιμα. Ναι, δεν είναι ανέκδοτο! Αν δεν κλικάρατε ήδη τον σύνδεσμο που βρίσκεται 27 χαρακτήρες πριν την παρούσα πρόταση, κάντε τον κόπο να τον κλικάρετε εδώ. Στην τελική, σύμφωνα πάντα με τον Λαπαβίτσα, "Υπάρχει ήδη δελτίο στη χώρα, μόνο που περνάει μέσα από το πορτοφόλι".

Κάπου εδώ καθίσταται επιβεβλημένο να δοθούν μερικές απλές αλλά απαραίτητες εξηγήσεις για τους οπαδούς του Λαπαβίτσα και της Δραχμής, γιατί ναι μεν έχουν δικαίωμά στην άποψή τους αλλά έχουν παράλληλα και δικαίωμα να μάθουν τις συνέπειες αυτών που αναμασούν χωρίς να κατανοούν. Εκτός λοιπόν απ' τα καύσιμα και τα τρόφιμα, στα οποία υπάρχει μεν πρόβλημα για πολλούς αλλά τουλάχιστον δεν είναι γενικευμένο, θα ήταν χρήσιμο να απαντήσουν αυτοί οι επαναστάτες του πανεπιστημιακού κυλικείου στις παρακάτω ερωτήσεις, σε μια ενδεχόμενη έξοδο απ' το Ευρώ:

1. Πόσο θα κοστίζουν τα αυτοκίνητα; Ναι, ξέρω, μπορούμε και χωρίς αυτοκίνητα, αλλά ας το γενικεύσουμε λίγο. Πόσο θα κοστίζουν τα οχήματα γενικότερα; Μιλάμε για λεωφορεία, φορτηγά, επαγγελματικά οχήματα κλπ. Ή μήπως δεν είναι σημαντικές οι μεταφορές σε μια κοινωνία στην οποία επιδιώκουμε την ευημερία;

2. Πόσο θα κοστίζουν τα ψυγεία, οι ηλεκτρικές κουζίνες και τα πλυντήρια;

3. Για όσους διαθέτουν ήδη τις ηλεκτρικές συσκευές του νοικοκυριού, πόσο θα κοστίζουν τα ανταλλακτικά τους σε περίπτωση που αυτά θα χαλάσουν;

4. Πόσο θα κοστίζουν τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά μηχανημάτων και τα αναλώσιμα, ακόμα και για δημόσιους φορείς όπως π.χ. νοσοκομεία; Όταν αρρωσταίνει κάποιος σοβαρά, θα μεταφέρεται από ασθενοφόρο ή θα καλείται να απολαύσει μια γενικευμένη ισότητα όπου όποιος κι αν αρρωστήσει, θα αφεθεί να ψοφολογήσει;

5. Πόσο θα κοστίζουν οι τηλεοράσεις; Αν δεν τις θεωρούμε σημαντικές, για ποιον λόγο έγινε τέτοιος σαματάς με την ΕΡΤ, η οποία είναι σημαντική μιας και είναι η μόνη που φτάνει σε κάθε άκρη της Ελλάδος;

6. Πόσο θα κοστίζουν τα μπιμπερό, οι πιπίλες, οι αποστειρωτές, τα παιδικά καροτσάκια και τα καθίσματα αυτοκινήτου. Ώπα, γράψε λάθος στο τελευταίο! Μιας και δεν θα έχουμε καύσιμα και μετακινήσεις, δεν θα έχουμε και την συνεπαγόμενη ανάγκη για καθισματάκια αυτοκινήτου. Το ερώτημα παραμένει όμως: θα τολμήσει κανείς να διανοηθεί να ξεκινήσει νέα οικογένεια;

7. Πόσο θα κοστίζουν τα κινητά, οι υπολογιστές, τα χτυπητήρια του καφέ, οι ηλεκτρικές σκούπες, τα ηλεκτρικά πάνελ, τα air-condition, οι λάμπες οικιακής χρήσης, τα ηχοσυστήματα κλπ.; Ναι, ξέρω, είναι από καιρό έτοιμος ο Νεοέλληνας να τρώει μονάχα ρύζι και φασόλια, να φωτίζεται με κεριά και να ζεσταίνεται με κουβέρτες του ελληνικού στρατού, αλλά το ερώτημα παραμένει: θέλει κάτι τέτοιο;

8. Πόσο θα κοστίζουν οι υποδομές των τηλεπικοινωνιών γενικότερα αλλά και το internet ειδικότερα, το οποίο επιτρέπει σε πολλούς πιστοποιημένους και μη γιδέμπορες να επιχειρηματολογούν υπέρ της εξόδου από το Ευρώ;

9. Προφανώς υπάρχουν και ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν, και θεωρητικά με μια πιθανή υποτίμηση θα αυξηθούν οι εξαγωγές τους, πράγμα το οποίο θα ενθαρρύνει παράλληλα και άλλους να ξαναστήσουν παραγωγή εντός της Ελλάδας. ΟΜΩΣ πόσο θα κοστίζουν τα μηχανήματα με τα οποία θα δουλεύουν τα εργοστάσια, τόσο για την απόκτησή τους όσο και για την επισκευή ή τα ανταλλακτικά τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ερωτήματα 1-9: Ό,τι δεν παράγεται εντός της Ελλάδας, θα αυξάνεται η τιμή του τόσο, όσο θα υποτιμάται αναγκαστικά η Δραχμή με το τύπωμα του νέου χρήματος. 1 προς 3 η αρχική υποτίμηση; Τριπλασιασμός του κόστους όλων των εισαγόμενων προϊόντων. 1 προς 10 η αρχική υποτίμηση; Στο δεκαπλάσιο τα προαναφερθέντα. Γιατί μιλάμε για αρχική υποτίμηση; Επειδή θα ακολουθήσουν κι άλλες υποτιμήσεις.

10. (BONUS POINT) Ας υποθέσουμε ότι με κάποιον μαγικό τρόπο προσπερνάμε τα ερωτήματα 1-9 εύκολα και γινόμαστε μια παραγωγική και δυνητικά εξαγωγική δύναμη. Τι είναι αυτό που μας εξασφαλίζει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε την έχθρα των υπολοίπων κρατών, τα οποία θα έχουμε φιλοδωρήσει με το πλέον επικό φέσι όλων των εποχών; Για όσους δεν το κατάλαβαν, να το κάνω πιο λιανά. Γιατί να εισάγει ποτέ ξανά κάποιος ξένος ελληνικό προϊόν; Is it because we are so fuckin good? Υπάρχει κάποιος Ισπανός, Σλοβάκος, Ιταλός, Αυστριακός, Ελβετός, Σουηδός, Γερμανός, Πορτογάλος ή Δανός, ο οποίος δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς τα ελληνικά προϊόντα; Ή μήπως η αχανής και πλήρως αυτάρκης Ρωσία θα αποφασίσει να εισάγει τα πάντα από την Ελλάδα έτσι ώστε αυτά να κουβαλάνε αυθεντική ορθόδοξη εσάνς;

Υπενθύμιση
Σε περίπτωση που το ξέχασες, ο Λαπαβίτσας ζει και αποταμιεύει στο Λονδίνο! Έχει και θα συνεχίσει να έχει αυτά που θα σου λείπουν. Εσύ στόκε και μυθικών διαστάσεων άσχετε επαναστάτη ποια δικαιολογία θα έχεις όταν, επειδή σε παράτησε η γυναίκα σου, αντί να προσπαθήσεις να ξαναστήσεις τη ζωή σου, θα ευνουχίζεσαι και θα ευνουχίζεις παράλληλα τα παιδιά και τα εγγόνια σου, προκειμένου να δείξεις πυγμή και να συγκλονίσεις (;;;;;;;;;;;;;) τους υπόλοιπους που την συναναστρέφονται;

-----------------------------------
Όσοι έχετε αντιρρήσεις περί της ισχύος του κινδύνου που προκύπτει από τα ερωτήματα, παρακαλώ να τις απαντήσετε στα σχόλια. Όσοι απ' την άλλη συμμερίζεστε τις συνέπειες της Δραχμής, παρακαλώ μοιραστείτε το άρθρο με αυτούς που κυκλοφορούν ανάμεσά μας!


Share:

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Στα τέσσερα και σ' όποιον αρέσει!

Ο Καμμένος είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη "στα τέσσερα"; Τι μου λες;

Ε λοιπόν ΝΑΙ, αυτήν τη φορά θα συμφωνήσω 100% με τον στρατευμένο πανίβλακα Κώστα Βαξεβάνη:

Η απάντηση αιτιολογείται στο τέλος της ανάρτησης...

Το "στα τέσσερα" του Καμμένου είναι μια πλήρως αποδεκτή διατύπωση απέναντι στον οποιονδήποτε και ουδεμία σχέση έχει με σεξισμό. Η μοναδική συνέπεια της χρήσης του "στα τέσσερα" είναι να χαρακτηρίζει ανάλογα τον, ούτως ή άλλως παντελώς καμένο, Πάνο Καμμένο ως αυτό το οποίο είναι­· ένα τυπικό παράδειγμα πανηλίθιου γηπεδικού νεοέλληνα, με μειωμένο λεξιλόγιο, του οποίου η επιχειρηματολογία εξαντλείται σε φτηνούς εξυπνακισμούς επιπέδου δημοτικού του στιλ:
- Πάρε μου μια πίπα...
- Σε γάμησα...
- Σκούπισε τα χύσια μου απ' το στόμα σου...
- Πάκη, γλύψε μου τον πούτσο... (ή μήπως ξεχάστηκε ο Μεϊμαράκης;)

και άλλα τέτοια θλιβερά!

Για εμένα προσωπικά, αυτό από το οποίο κινδυνεύουμε σοβαρά ως κοινωνία είναι η αλόγιστη χρήση των λέξεων "σεξισμός", "φασισμός", "ρατσισμός" για να περιγράψουμε καταστάσεις οι οποίες δεν έχουν καμία απτή συνέπεια, αλλά δυσκολευόμαστε να τις ανεχτούμε επειδή... κχμ, κχμ, κχμμμ... απλώς δεν αρέσουν σ' εμάς!

Απόρροια της παραπάνω αλόγιστης χρήσης; Πρώτον η σημερινή μας κοινωνία όπου ενήλικοι άνθρωποι αδυνατούν να διαχειριστούν καταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονταν με χαρακτηριστική άνεση τα δεκάχρονα της γειτονιάς 40 χρόνια πριν. Δεύτερον μερικοί ακόμα ενήλικοι (λέμε τώρα) άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να ερμηνεύουν κατά το δοκούν πότε μια έκφραση είναι αποδεκτή και πότε όχι. Όπως ο πολύ Κώστας Βαξεβάνης και η τσιφλικού ΠτΒ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τρίτον και τελευταίο η τεράστια ζημιά στον νεοελληνικό εγκέφαλο που έχει προκαλέσει η θρησκευτική - ανορθολογική θεώρηση της ζωής, όπου το "γαμιέται η μάνα σου" (θαρρείς και γαμήθηκε επειδή το είπε κάποιος Καμμένος) είναι σοβαρότατη αιτία χειροδικίας, την ώρα που περνάνε στα ψιλά (συγκριτικά με το ανυπέρβλητα μη αποδεκτό βρίσιμο της μάνας) οι απτές συνέπειες της οικονομικής λεηλασίας των πολιτών από το ίδιο τους το κράτος.

Γενικότερα, από μόνα τους τα ονόματα:
  • Πάνος Καμμένος
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • Κώστας Βαξεβάνης
  • Ευάγγελος Μεϊμαράκης
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Ευάγγελος Βενιζέλος (μιας και αρχίσανε οι Θούριοι τώρα με την αποχώρησή του)

βαρύνονται σε τεράστιο βαθμό με το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας (με τη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών πάντα) και το άρωμα που αναδίδουν είναι από μόνο του αηδιαστικό, χωρίς αυτό να εξαρτάται από το αν κάποιος ξέρει να μιλάει καλά (π.χ. Βενιζέλος) ή είναι ένας βλαχαδερός αγροίκος (π.χ. Καμμένος). Η ουσία είναι αυτή που (πρέπει να) μετράει και όχι το περιτύλιγμα. Και η ουσία καθορίζεται από τις συνέπειες.

Απτές συνέπειες!

Απτές συνέπειες, λέω!

Θέσεις
  1. Με προσέβαλε.
  2. Την Παναγία, δεν θα την ξαναβρίσεις την Παναγία.
  3. Πως μου μιλάς έτσι, ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
  4. Ο Γιωργάκης με κορόιδεψε.

Απάντηση
- Στ' αρχίδια μας!
  1. Μην τον ακούς
  2. Πες στην Παναγία να πει του άντρα της να ρίξει κεραυνό και να τον κάψει
  3. Δεν είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουμε τον κάθε γιδέμπορα αυτού του κόσμου.
  4. Κορόιδεψε τον κι εσύ.
Συνεπώς, μια χαρά τα είπε ο Βαξεβάνης στο συγκεκριμένο tweet. Κανένας σεξισμός. Και μια χαρά δικαιούται να του απαντήσει και κάποιος άλλος για τα δύο μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί, με την προτεινόμενη, από τον εξελικτικό γλωσσολόγο Μίλωνα Φιρίκη, έκφραση για κάθε τέτοια περίπτωση:

- Φάε σκατά και ψόφα!


Share: