Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ανήλικοι ενήλικες ξανά στις εκλογές!

Και κάπου εδώ έφτασε η ώρα να σας εξομολογηθώ πως ακριβώς νιώθω για την πατρίδα μου. Χωρίς περιστροφές λοιπόν, τη μισώ! Τη μισώ επειδή την αγαπώ και με παρασέρνει με βεβαιότητα στην αβεβαιότητα και την καταστροφή, μια καταστροφή άρρηκτα συνυφασμένη με την αδυναμία επιβίωσης του ανήλικου στη φύση. Μια χώρα γεμάτη κραυγαλέες αντιφάσεις! Η χώρα του χασομέρη του φραπέ που αισθάνεται περήφανος για τα επιτεύγματα του Χρυσού Αιώνα του Περικλή. Η χώρα των περήφανων Ελλήνων που αναθεματίζουν τους Έλληνες την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Η χώρα που καταδέχτηκε ως διάδοχο του Ερατοσθένη την Βίκυ Παγιατάκη. Η χώρα όπου ο αντιαμερικανισμός εκφέρεται στο Facebook με post μέσα από το iPhone. Η χώρα όπου ο Ιπποκράτης θεμελίωσε την επιστημονική παρατήρηση στην Ιατρική ώστε να μπορεί να μας ξεματιάζει σήμερα η θείτσα-Λευτερώ! Η χώρα που καπνίζει με αναίδεια στη μούρη κάποιων την ώρα που τους εξηγεί ότι η δημοκρατία είναι ελληνικής προέλευσης. Η χώρα με τις ατελείωτες ακτογραμμές και το μεγαλύτερο αριθμό πνιγμών στην Ευρώπη. Η χώρα που εισήγαγε τον πλανήτη στη λογική του υγιούς μυαλού σε υγειές σώμα και κατέληξε να εξολοθρεύει καθημερινά την παιδεία των πλέον υπέρβαρων παιδιών στην Ευρώπη. Η χώρα όπου η δεξιά γιγάντωσε το κράτος και η αριστερά υπερασπίστηκε τους μισθούς 3500€ (και βάλε) των λιμενεργατών. Η χώρα της μεσογειακής διατροφής που μεγαλώνει άτρωτους κατοίκους οι οποίοι, ως άτρωτοι, έχουν την πολυτέλεια να καπνίζουν ακίνδυνα και να οδηγούν σαν παράφρονες ακίνδυνα.

Ανήλικοι λοιπόν νεοέλληνες σε ένα κράτος γερασμένο, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο πεισματάρης μικρός ο οποίος θέλει! Απλά θέλει έστω κι αν δεν μπορεί. Και θαυμάζει! Θαυμάζει οποιονδήποτε ανάξιο σεβασμού. Και νιώθει παντοδύναμος, τσαμπουκάς και αναιδής μέχρι να φάει τις μάπες του και να τρέξει κλαίγοντας στη μαμά του. Φυσικά η νεολαία δεν είναι ακριβώς έτσι. Το μεγαλύτερο ποσοστό της διαθέτει δυναμική που ούτε μπορούμε να τη διανοηθούμε οι μεγάλοι. Ο κακομαθημένος πιτσιρικάς που περιέγραψα είναι απλά ο δημοφιλής. Και οι σημερινοί νεοέλληνες θαμπώνονται από τη δημοφιλία και γίνονται πιστά αντίγραφα του.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα; Ας τα δούμε λιγάκι μέσα από το μικροσκόπιο των αυριανών εκλογών...

Διάβασμα
- Μιχάλη. Μιχάααληηηηηηη... Έλα γρήγορα να διαβάσεις!
- Έλα ρε μάνα τώρα, αφού θα πάμε για μπάλα με τα παιδιά! Και είναι και πολλές σελίδες και δεν προλαβαίνω τώρα. Σιγά μην αφήσω τη μπάλα για να διαβάζω το μνημόνιο...

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη μνημονεύσουμε τον αμνημόνευτο, τον μοναδικό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος, όντας υπουργός της κυβέρνησης, απλά υπέγραψε ένα μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει. Και ο κόσμος ένιωσε θιγμένος, εξαπατημένος, αγανακτισμένος πιο σωστά για να συμβαδίζουμε και με το ομώνυμο κίνημα. Γιατί δεν του άξιζαν τέτοιοι πολιτικοί! Σωστά; Αν και δεν το συνηθίζω, αρχίδια καλαβρέζικα. Αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν!!! Πρώτον τους ψηφίζαμε ανελλιπώς και δεύτερον, ως προετοιμασία για τις αυριανές και μακράν πιο κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, πόσοι κάθισαν να διαβάσουν τα προγράμματα των κομμάτων πριν ψηφίσουν; Σωστά μαντεύετε. Σχεδόν κανένας! Και αυτός θα είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίον θα δούμε αυτά που θα δούμε στις αυριανές εκλογές.

Για όσους λοιπόν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αύριο έχει διαγώνισμα, και δεν έχουν ανοίξει βιβλίο, ορίστε οι σύνδεσμοι (με αλφαβητική σειρά) για να κάνουν ένα πρόχειρο πασάλειμμα εκτός κι αν σκοπεύουν να γράψουν και πάλι κάτω από τη βάση. Για το ΝΔΣΟΚ δεν έχει σύνδεσμους. Αυτός που θα τους ξαναψηφίσει, δεν ενδιαφέρεται για προγράμματα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Δημιουργία Ξανά
Δημοκρατική Αριστερά
Δημοκρατική Συμμαχία
Δράση
Κοινωνική Συμφωνία
ΚΚΕ
ΛΑΟΣ
Οικολόγοι Πράσινοι
ΣΥΡΙΖΑ

Διλήμματα
- Τον κυνηγάω γιατρέ για να του δώσω να φάει, για να τον ντύσω, για τα πάντα, αλλά ο Γιωργάκης μου είναι πολύ ατίθασος! Τον μαλώνω, αλλά είναι σαν να μην υπάρχω. Δεν ξέρω τι να κάνω...
- Απλούστατα να μην τον μαλώνεις! Κάνε τον να νιώσει ότι συμμετέχει και δώσε του επιλογές! Μην του φωνάζεις π.χ. για να έρθει να τον ντύσεις, απλά ρώτησέ τον αν θέλει να φορέσει το πράσινο ή το μπλε μπλουζάκι. Με αυτό το απλό τέχνασμα θα δεις ότι θα αρχίσει να αποκρίνεται.

Χμμμ, τι θα πράξουν άραγε αύριο οι νεοέλληνες στις εκλογές; Θα επιλέξουν την αναγνωρισμένη δύναμη της πράσινης και της μπλε μπλούζας, ή την ακυβερνησία που θα έχει ως αποτέλεσμα την είσοδο της χώρας σε σκοτεινές ατραπούς; Μα (απότομη ενηλικίωση) είναι αλήθεια υπαρκτό το δίλημμα; Ή μήπως τα μοσχάρια που μας κυβερνάνε έχουν μάθει να απευθύνονται σε ανήλικα που προσπαθούν να τα τιθασεύσουν; Με το δίκιο τους βέβαια αφού...


Τσόγλανος
- Σάκη, Σάκη, κοίτα εκεί.
- Τι θες ρε;
- Σάκη, εκείνοι ήρθαν να παίξουν στην καλή τη μπασκέτα και θα την προλάβουν. Πάμε να τους διώξουμε;
- Εεεεε, εσείς! Φύγετε από εκεί ρε μαλακισμένα μη σας γαμήσω.
- Ρε φιλαράκι, εμείς ήρθαμε όμως πρώτοι...
- Τσαμπουκά; Τσαμπουκάααα ρε; Φέρτε εδώ τη μπάλα σας τώρα...
(ακολουθεί σέντρα στην απέναντι γειτονιά)
- Μπράβο ρε Σάκη, καλά τους έκανες!

Ποιος δεν θυμάται το Σάκη! Τον πιο ανεπτυγμένο της ομήγυρης, με υπερδιπλάσια δύναμη και βιογραφικό ξυλοδαρμών και αλητείας, τον οποίον όλοι σέβονταν και θαύμαζαν στα παιδικά τους χρόνια. Ο Σάκης στα πλαίσια της αρχής διατήρησης της ανθρώπινης ενέργειας, ότι είχε στερηθεί σε μυαλό και έκφραση, το είχε αποκτήσει και με το παραπάνω σε μιαν άλλης μορφής πειθώ.
Και ο νεοέλληνας του σήμερα, συνεχίζει και τον θαυμάζει! Και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα τον βάλει και στη βουλή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!!

Παναγίτσα
- Πορτοκαλί. Γαλάζιο. Πορτοκαλί. Πράσινο ανοικτό. Και αυτός ο ποντικούλης, χαμογελαστός και πανέξυπνος! Μίκυ θαρρώ πως τον φωνάζει η μαμά. Και αυτά τα... τα... που κρέμονται πάνω από την κούνια μου και έχουν και φωτάκια. Και τι ωραία μουσική που βγάζουν! Μα που εξαφανίζεται συνέχεια η μαμά. Και που εξαφανίζεται και ο μπαμπάς; Και με αφήνουν εδώ με το αρκουδάκι μου. Και τι μαλακό που είναι; Και ζεστό! Όλα είναι τόσο όμορφα και τόσο μαλακά και τόσο ζεστά και τόσο παιδικά. Όλα εκτός από αυτό το σκληρό το κρεματζούλι εδώ από πίσω. Και είναι και άσχημο και σκληρό και λιγάκι περίεργο. Παναγίτσα το λέει η μαμά. Πώς να το βγάλω; Να, να, δεν μπορώ να το πιάσω να... να, (εξωτερίκευση σκέψης) ουά, ουά, ουάαααααα...

24 Φεβρουαρίου του 2012. Ένα κίνημα ιδρύεται μέσω Twitter και η Παναγίτσα είναι μαζί του. Δυόμιση μήνες μετά, το κόμμα φλερτάρει ακόμα και με την τέταρτη θέση. Τελικά η υποβολή επικίνδυνων υπερφυσικών ιδεών σε μικρή ηλικία, μπορεί να κρατήσει κάποιον για πάντα ανήλικο.

Ο Μπαμπάς Μου
- Ο μπαμπάς μου είναι ο πιο δυνατός στον κόσμο! Και άμα τους πιάσει τους μπαμπάδες σας, θα τους δείρει με το μικρό του δαχτυλάκι και με μια μπουνιά θα τους πετάξει μέχρι τον όγδοο όροφο μιας πολυκατοικίας και μετά θα τους δέσει και τα χέρια και τα πόδια και θα τους πετάξει τούρτες στη μούρη.
- Ναι Βρασίδα, αλλά ο δικός μου ο μπαμπάς είναι ακόμα πιο δυνατός και πιο γρήγορος και...

Σημείωση: ο μπαμπάς του Βρασίδα είναι 40ρης γυμναστής σε σχολείο, γυμνασμένος, όμορφος και μικροδείχνει. Και η χώρα του είναι μια χώρα – γεωκεντρικό σύστημα στην οποία, εκτός από προνομιακή θέση στο χάρτη, ανείπωτη φυσική ομορφιά και εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, έλαχε να έχει και το πιο πλούσιο υπέδαφος στον κόσμο, με τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, χρυσού και ουρανίου και τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο! Ααα, διαθέτει επιπλέον και το πυρηνικό όπλο που λέγεται δραχμή. Η επιστροφή στη δραχμή θα κάνει ξανά τη χώρα ανεξάρτητη και πλούσια παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή δεν παράγει τίποτα.

Γενικότερα μιλάμε για τη χώρα "του μπαμπά μου"! Είτε αυτός ο μπαμπάς λέγεται κράτος, είτε θεός, είτε δημόσιο, είτε η πολυπληθής και γερασμένη γενιά της μεταπολίτευσης που ανέκαθεν μας συμβούλευε σοφά. Κάποιος τέλος πάντων θα μας σώσει...

Τιμώρησε τους...
6 Μαΐου του 2012. Τιμώρησε τους! Αυτοί τα φάγανε. Σταμάτα να διαβάζεις και βάλε στη βουλή τα διλήμματα, τους τσόγλανους, την Παναγίατο θεό και το περισσότερο κράτος. Τιμώρησε τους και συνέχισε να ζεις την ανεμελιά της ανήλικης ζωής σου. Απλά να θυμάσαι κάτι! Ο αυθάδης πιτσιρικάς που περιέγραψα στην αρχή, ο δημοφιλής του σχολείου ντε, δυστυχώς στη χώρα μας είναι αυτός που δουλεύει delivery στα 30 του. Γιατί η δημοφιλία που δεν συνοδεύεται από αξία, δεν έχει δικαίωμα στα όνειρα.


[UPDATE]
Για όσους θέλουν μασημένη τροφή, ο Δράκος θεωρεί ως ανήλικες επιλογές τις: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Κοινωνική Συμφωνία και ως επιλογή εγκεφαλικής ανεπάρκειας τη Χρυσή Αυγή. Και, ναι, δεν έχει ξεχαστεί κάποιος...


Share:

5 σχόλια:

 1. η αριστερά υπερασπίστηκε τους μισθούς 3500€ (και βάλε) των λιμενεργατών.
  Μια και είμαι λιμενεργάτης και παίρνω 1200 ποιός θα μου δώσει την διαφορά? τα 2300
  είμαι λιμενεργάτης 25 χρόνια με 3 παιδιά.
  Μην ακούτε μαλακίες , διαφθήρουν κλάδους γιατί τους βολεύει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμιά απόδειξη αδελφέ Βαγγέλη έχουμε; Ή θα πρέπει να πάρουμε απλά τον ισχυρισμό σου ως αληθή;

  Αυτά που γράφει π.χ. εδώ είναι ψέματα; Γιατί, αν θυμάμαι καλά, η ιστορία με το ΠΑΜΕ ως συνήγορο υπεράσπισης σας είχε ξεκινήσει ακόμη πιο παλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΟΜΥΛΕ είναι πολύ πράσινη, οι λιμενεργάτες είναι ανεξάρτητοι (είμαστε 2 σωματεία).
  Οι δημοσιογράφοι λένε ότι τους συμφέρει, αν θες μπορώ και δεν έχω πρόβλημα να σου στείλω εκκαθαριστικα των τελευταίων ετών.
  Απλά διαίρει και βασίλευε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Σάκης εκφράζει το ένστικτο που γέννησε η ίδια η δημοκρατία όταν την οδηγούσαν οι πολιτικοί και τα μνημόνια, τις παλαιότερες πολιτικές επιλογές και τις τωρινές, σε αδιέξοδα και μονοδρόμους. Έφεραν έναν πόλεμο στην Ελλάδα, εκείνον των αγορών κατά των λαών, και συντάχθηκαν με τους πρώτους. Ο λαός όμως το βλέπει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προφητικά απεδείχθησαν όλα αυτά, εξαιρετικό άρθρο dragon...

  ΑπάντησηΔιαγραφή