Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Εεε και;

Αφιερωμένο στον καλό μου φίλο Δημήτρη Μαρούλη!

...και η μαυροφορεμένη και σκεβρωμένη από τη ραχίτιδα γιαγιά, στο διπλανό στασίδι, αναφώνησε: - Θάμα πιδί μ’, θάμα!!!

...και τότε ο κύριος καθηγητής, έντρομος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φοιτητών του, φώναξε: - Θαύμα! Αυτό που βιώνουμε αυτήν την στιγμή, δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μόνο με την παρέμβαση του θεού!!!

Ερώτηση: Ποια από τις δύο ανωτέρω μίνι διηγήσεις αναφέρεται στην πραγματικότητα, και ποια σε κάποιο φανταστικό μυθιστόρημα τύπου Dan Brown; Φαντάζομαι ότι όλοι οι αναγνώστες, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, θα μπορέσουν πολύ εύκολα να κατατάξουν την πρώτη στην πραγματικότητα και τη δεύτερη στη μυθιστορηματική αφήγηση. Ακόμα και οι έχοντες πίστη στα θαύματα, θα μπορέσουν να κάνουν αυτήν τη διάκριση, αν και προς μέγιστη απογοήτευση ή και οργή τους όσον αφορά τις προθέσεις και τους σκοπούς του αφηγητή.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις δύο διηγήσεις να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, αν και αναφέρονται και οι δυο σε θαύμα; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον ορισμό του θαύματος. Αντιγράφω από τους Τεγόπουλο και Φυτράκη:

Θαύμα, κ. θάμα (το) ουσ.:

1. καθετί που γίνεται παρά τους φυσικούς νόμους: τα θαύματα της Παναγίας - του Χριστού - των αγίων
2. παράδοξο, ανεξήγητο περιστατικό: είναι θαύμα το ότι κατάφερε να βγει ζωντανός από τα ερείπια
3. φρ. ως εκ θαύματος, για κάτι τόσο απροσδόκητο ώστε να αποδίδεται σε θαύμα: γλίτωσε ως εκ θαύματος
4. φρ. ω του θαύματος, για κάτι αναπάντεχο: εκεί που λέγαμε ότι μας ξέχασε, ω του θαύματος, χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο ίδιος - εν τω άμα και το θάμα, για κάτι που συμβαίνει απροσδόκητα και αμέσως μετά από μνεία που έγινε γι' αυτό· και στις λόγ. φρ. θαύμα ιδέσθαι (ά. θαυμαστόν ιδείν), είναι αξιοθαύμαστο
5. καθετί που προκαλεί κατάπληξη, θάμπος: νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια (Διον. Σολωμός)


Με μια πρώτη ματιά, οι ορισμοί 2 έως 5 φαίνεται να πηγάζουν από τον ορισμό 1. Παράδοξο, ανεξήγητο, απροσδόκητο, αναπάντεχο, προκαλεί κατάπληξη. Κάτι δηλαδή το οποίο είναι πέρα από το αναμενόμενο. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, τι είναι αυτό που καθορίζει το αναμενόμενο; Μα οι Φυσικοί Νόμοι φυσικά (ορισμός 1)!


Η Άγνοια (των Φυσικών Νόμων)
Τα άμεσα ερώτηματα που προκύπτουν λοιπόν είναι:

Ερώτηση: Τι είναι θαύμα;
Απάντηση: Δόθηκε στον ορισμό 1, και συμπληρωματικά στους 2,3,4 και 5..

Ερώτηση: Πως θα μπορούσε κάποιος να ξεγελαστεί και να θεωρήσει θαύμα κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι θαύμα;
Απάντηση: Μόνο από Άγνοια. Θα μπορούσε εύκολα να ξεγελαστεί, αν δεν γνωρίζει τους Φυσικούς Νόμους, ή έστω ότι υπάρχουν Φυσικοί Νόμοι που διέπουν κάποιο φαινόμενο! Αν π.χ. κάποιος δεν γνωρίζει ότι η κίνηση των πλανητών και ουρανίων σωμάτων υπόκειται σε νόμους, και οι εκλείψεις μπορούν να προβλεφθούν, θα γίνει εύκολα θύμα κάποιου ο οποίος έχει διαβάσει για την ακριβή ώρα της έκλειψης ηλίου, και θα ζητήσει από το θεό να κρύψει τον ήλιο μισή ώρα πριν!

Ερώτηση: Ποιος είναι αρμόδιος να χαρακτηρίσει κάτι ως θαύμα;
Απάντηση: Μα φυσικά αυτός ο οποίος γνωρίζει τους Φυσικούς Νόμους και μπορεί να θέσει τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πείραμα ώστε να δείξει αν καταστρατηγούνται αυτοί οι νόμοι.

Ααα, πολύ ωραία, τώρα ξεκαθαρίζουν κάπως τα πράγματα! Για την γιαγιά το μυαλό μας κάνει αυτόματα τους εξής συμπερασμούς. Γεννημένη πριν από πολλά χρόνια, τότε που λίγοι άντρες και ακόμα λιγότερες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να μορφωθούν. "Θάμα πιδί μ’, θάμα", η προφορά της δείχνει καταγωγή από χωριό, άρα ένας παραπάνω λόγος να υποθέσουμε ότι η συγκεκριμένη κυρία μεγάλωσε μακριά από τα κέντρα γνώσης. Μέσα στην εκκλησία, μαυροφορεμένη και με ραχίτιδα, είναι μια εικόνα που παραπέμπει σε άτομο μεγαλωμένο μέσα σε θρησκευτικό περιβάλλον. Το περιβάλλον αυτό, βρίσκει πρόσφορο έδαφος να προβάλλει και να εξυμνεί τα θαύματα σε ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις και ανεπτυγμένη κριτική σκέψη. Επίσης η γιαγιά ξέρει ότι δεν θα χρειαστεί να αιτιολογήσει το γιατί κάτι είναι θαύμα· το θαύμα στο χώρο της είναι η κρατούσα αντίληψη! Η γιαγιά συνεπώς είναι πιθανότερο να διακατέχεται από Άγνοια. Άρα είναι και εύκολος στόχος για τους θαυματοποιούς.

Για τον καθηγητή από την άλλη, οι συμπερασμοί μας είναι κάπως διαφορετικοί. Γνωρίζει τους φυσικούς νόμους, ή μερικούς από αυτούς, ή έστω ότι όλα τα φαινόμενα διέπονται από κάποιους νόμους, τους οποίους μπορεί να μάθει από τον εκάστοτε ειδικό. Επιπλέον γνωρίζει ότι σε έναν χώρο όπου οι φοιτητές του πρέπει να αραδιάσουν τρεις αποδείξεις και δέκα επιστημονικές παραπομπές στις εξετάσεις, προκειμένου να περάσουν το μάθημα, δεν θα τη βγάλει αναίμακτα εκστομίζοντας πράγματα ανήκουστα, χωρίς να εμφανίσει και τις αντίστοιχες αποδείξεις. Τέλος, και μόνο ως καθηγητής πανεπιστημίου, ανήκει γενικά στους ανθρώπους της Γνώσης. Άρα αποτελεί persona non grata για τα θαύματα.

Το Αποτέλεσμα
Που ακριβώς εμφανίζονται οι συνθήκες για ένα θαύμα; Εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για κάποιο αποτέλεσμα. Μόνο με θαύμα θα περάσω στις εξετάσεις! Θεέ μου κάνε το θαύμα σου, να βγει ο γιος μου από την εντατική! Τρεις μέρες περιμένουμε να ακούσουμε για επιζώντες από το ναυάγιο, Άγιε Νικόλαε κάνε το θαύμα σου να γυρίσει ζωντανός ο Λυκούργος!

Μα για μισό λεπτό. Πολλοί άνθρωποι γενικά περνάνε στις εξετάσεις, πολύς κόσμος βγαίνει από την εντατική χάρις στους γιατρούς και αρκετοί καταφέρνουν να επιζήσουν από ναυάγιο. Τότε τι σόι θαύμα είναι αυτό;

Η πολυκατοικία μας έγινε συντρίμμια από το σεισμό, δεν έμεινε τίποτα. Θεέ μου κάνε το θαύμα σου να σηκωθεί και πάλι όρθια και να βρίσκονται όλα στη θέση τους! Και μονολογεί ο θεός: "Τίποτα άλλο ρε μεγάλε;;; Μήπως να κερδίσεις και το τζόκερ και να σε ερωτευτεί και η μις Γιανγκ 2009;;;".

Ο Τρόπος
Για την επίτευξη κάποιου αποτελέσματος, όταν αυτό είναι εφικτό, υπάρχει πάντα κάποιος τρόπος. Και ποιο αποτέλεσμα είναι εφικτό; Μα αυτό που δεν αντίκειται στους Φυσικούς Νόμους. Για να περάσω στις εξετάσεις, πρέπει να γνωρίζω το αντικείμενο, επομένως να διαβάσω. Για να σωθεί κάποιος από σοβαρό τροχαίο, πρέπει να κάνουν χειρουργική επέμβαση οι ειδικοί γιατροί. Για να γυρίσει πίσω όμως ο νεκρός; Μπαα, χλωμό το βλέπω...

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι; Χαριτολογώντας πάντα θα έλεγα, επικουρικά ΝΑΙ. Θα περάσω στις εξετάσεις, αν διαβάσει κάποιος άλλος, και αντιγράψω από αυτόν. Θα σωθεί ο Λυκούργος, αν τρέξουν τα σωστικά συνεργεία, και πάω και εγώ να κάνω ένα τάμα στον Άγιο. Θα σωθεί το παιδί στην εντατική αν οι γιατροί κάνουν καλά τη δουλειά τους, και ανάψω και εγώ ένα κεράκι στο ναό.

Θα ξανασηκωθούν τα συντρίμμια από μόνα τους σε μια όρθια και χωρίς ζημιές πολυκατοικία επειδή προσευχήθηκα; ΟΧΙ. Γιατί πολύ απλά, ποιος θα κάνει την πραγματική δουλειά να τα σηκώσει;;;

Το Συμπέρασμα
Οι υποστηρικτές των θαυμάτων χαρακτηρίζονται από τη ευλαβική εμμονή τους να εστιάζουν στον τρόπο και όχι στο αποτέλεσμα, για κάθε φαινόμενο του οποίου τα δεδομένα αγνοούν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιθανότατα γιατί θέλουν και αυτοί συμμετοχή σε επιτεύγματα τα οποία δεν μπορούν να πετύχουν οι ίδιοι από μόνοι τους. Θέλουν αποτελέσματα δίχως κόπο. Και, δυστυχώς για εμάς, αυτό αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νεοέλληνα. "Θέλω να περάσω στις εξετάσεις, έστω και χωρίς να έχω ιδέα!". "Θέλω να γίνει καλά ο άνθρωπος μου, αλλά να μην αισθάνομαι και υποχρεωμένος στο γιατρό, τον οποίο πολλάκις έχω φθονήσει για την ευημερία του!". Και ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χρεωθώ μερίδιο στο επιτυχές αποτέλεσμα; Μα φυσικά το να έχω ΜΕΣΟΝ! Και μάλιστα το υπέρτατο μέσον, το οποίο είναι στο πλάι μου και κάνει θαύματα για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μου. Στα επιτεύγματα έχουν μερίδιο ελάχιστοι· στα θαύματα όλοι, αρκεί να πιστεύουν.

Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να απασχολεί τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο είναι το αποτέλεσμα. Και ως προς τη σημαντικότητα του αλλά και ως προς την εφικτότητα του. Οπότε, έχοντας γνωρίσει ήδη τον ορισμό του θαύματος, ας δούμε τι δεν είναι θαύμα. Θαύμα δεν είναι κάτι το οποίο είναι ασήμαντο – άχρηστο. Δεν νομίζω να ζητούσατε ποτέ την παρέμβαση θεού ή αγίου για να σας φτιάξει ένα τοστ! Θαύμα επίσης δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί και με άλλους τρόπους, γιατί αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται από τους Φυσικούς Νόμους. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Η ανυπολόγιστη δύναμη της ερώτησης "Εεε και;"
Πρακτικός κανόνας ανίχνευσης θαυμάτων: Οτιδήποτε μπορεί να απαντηθεί με το "Εεε και;" δεν είναι θαύμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα παρακάτω παραδείγματα δεν χρειάζεται καν να ελέγξουμε την αλήθεια των ισχυρισμών.

- Η λαμπάδα στον πανάγιο τάφο ανάβει από μόνη της!
- Εεε και; Και εγώ την ανάβω με αναπτήρα, ενίοτε και με σπίρτα.

- Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας!
- Εεε και;

- Θαύμα! Από αυτήν την ασθένεια σώζονται 2 στους 1000, κι ο Αγησίλαος την ξεπέρασε!
- Εεε και; Υπάρχει λοιπόν άλλος ένας στους χίλιους που την ξεπέρασε, είναι ο Ομάρ και κατάγεται από το Μαρόκο και πιστεύει στον Αλάχ. Θαύμα ήταν και εκείνο;

- Ο Ασημάκης έπασχε χρόνια από το στομάχι του. Προσευχήθηκε όμως γι αυτόν ο γέροντας Παχούμιος και τελικά έγινα καλά.
- Εεε και; Και σε έναν καλό διατροφολόγο αν πήγαινε, το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε.

- Θυμάσαι τον Περικλή, που πήγαμε προχτές στην κηδεία του; Έγινε θαύμα και πριν από δύο ώρες σηκώθηκε και είναι και πάλι μαζί μας!
Θα διανοηθεί κανένας να απαντήσει εδώ με το "Εεε και;"; Δεν νομίζω. Αλλά μην αγχώνεστε, δεν θα ακούσετε ποτέ σας τέτοιον ισχυρισμό γιατί κάτι τέτοιο αντίκειται στους Φυσικού Νόμους. Είναι δηλαδή πραγματικό θαύμα (μέχρι να αποδειχτεί ότι μπορεί να γίνει ανάνηψη ακόμα και μετά από πέντε μέρες). Και όταν θα ακούσετε για τέτοιο θαύμα, θα είναι πάντα μακριά από κάθε έλεγχο, όπως:

Χωρίς καμία πληροφορία (αδύνατος ο τοπικός έλεγχος). Ανάστησε νεκρό μουσουλμάνο η Παναγία στη Συρία! Πως τον λένε τον Σαουδάραβα; Ααα δεν μπορώ να σου πω! Που θα τον βρούμε να του μιλήσουμε; Ααα δεν μπορώ να σου πω! Εσύ που το ξέρεις ότι έγιναν έτσι; Μα έχει βουίξει ο κόσμος!

Τα πολύ πολύ παλιά χρόνια (αδύνατος ο χρονικός έλεγχος). Σάββατο του Λαζάρου Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ

Το πανίσχυρο "Εεε και;" οφείλει την δύναμη του στο κρυμμένο μήνυμα που ακολουθεί και λέει "Κι εγώ μπορώ να το κάνω. Και αν μπορώ να το κάνω και εγώ, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί το δικό σου είναι θαύμα, και δεν είναι το δικό μου.". Όλα αυτά διατυπωμένα λακωνικά, με δύο απλές λεξούλες, "Εεε και;". Οι οποίες μπορούν να διατυπωθούν σε ένα μεγάλο φάσμα, από το χαμηλόφωνο και ψιλοαδιάφορο "εεε και;", μέχρι το εριστικό και μακρόσυρτο "ΕΕΕ ΚΑΙΑΙΑΙΑΙ....;". Γεμίστε λοιπόν τη φαρέτρα σας με πολλά "Εεε και;" και αρχίστε να τα πετάτε στα μούτρα κάθε απολογητή. Ούτε εξηγήσεις από μέρους σας, ούτε αμφισβητήσεις των λεγόμενων τους. Ξερά "Εεε και;". Βάλτε τους στη διαδικασία να το απαντήσουν. Είναι σαν να βάζεις τον κλέφτη να καλέσει αστυνομία!



Share:

18 σχόλια:

  1. Να σου πω, μήπως είσαι λίγο καχύποπτος σαν άνθρωπος; Δηλαδή αφού το λένε σαφέστατα οι άνθρωποι "ανέστησε νεκρό μουσουλμάνο" και στην Συρία κιόλας! Τί άλλο θες; Άμα ρωτήσεις σίγουρα κάποιος θα έχει έναν μπατζανάκη της ξαδέρφης της γιαγιάς της κουνιάδας του αδερφού του φίλου ενός φίλου που ξέρει τί έγινε :p

    Εμένα άλλο με απασχολεί, εδώ τόσοι και τόσοι "έντιμοι" χριστιανοί πεθαίνουν, γιατί πάνε και αναστένουν άλλους στην Συρία και τους δικούς μας όχι; Βλέπω μια αδικία λοιπόν σ'αυτό και δεν καταλαβαίνω, κάνουν κάτι λάθος οι δικοί μας, λαδώνουν καλύτερα οι άλλοι; Τί συμβαίνει τέλος πάντων;

    ΥΓ. Το "ε και;;" είναι μια πολύ καλή ερώτηση όντως.. Σοβαρή απάντηση βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανυοπομονώ να το εφαρμόσω! Αν και αποφεύγω τέτοιου είδους συζητήσεις, αν τύχει είμαι περίεργη για το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχχαχαχα, πολύ καλό άρθρο :P
    Παρεπιπτόντως, αυτό το "θαύμα" με το ζόμπι-Σαουδάραβα μας το είχε αναφέρει και η θεολόγος στο σχολείο. Φυσικά δεν το πίστεψα, και το έψαξα πρεταίρω-διότι αν είχε όντως συμβεί κάτι τέτοιο θα το είχαν γράψει πολλές εφημερίδες-όχι μόνο τοπικές. Και φυσικά το είδα γραμμένο μόνο σε θρησκευτικά site, με τη μορφή παιδικού παραμυθιού (τύπου "ήταν μια κοπέλα και ζούσε στο δάσος..."), χωρίς να αναφέρεται τίποτα, ούτε το όνομα του "αναστημένου" κυρίου, ούτε ακριβής τόπος και χρόνος, και, το πιο ύποπτο, κανένα όνομα τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών εκπομπών και καμιά παραπομπή σε άλλο άρθρο ή βίντεο.

    Αναμφίβολα πρόκειτα για έναν urban legend, ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί στα ελληνικά μια ψεύτικη ιστορία που τελικά καταλήγει να αναφέρεται ως πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητσοτάκης είναι θαύμα! για τόλμα να ισχυριστείς το "εε, και;" εδώ! όσο για τον χρονικό έλεγχο μην το διανοηθείς!!

    Επίσης, λες:

    "....Ο Ασημάκης έπασχε χρόνια από το στομάχι του. Προσευχήθηκε όμως γι αυτόν ο γέροντας Παχούμιος και τελικά έγινα καλά.
    - Εεε και; Και σε έναν καλό διατροφολόγο αν πήγαινε, το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε!..."

    Μόνο που διατροφολόγος θέλει και τα λεφτά του Ασημάκη, ενώ το άλλο είναι σαφώς πιο οικονομικό πακέτο :)


    Λες για τους Νεοέλληνες:"..Θέλω να περάσω στις εξετάσεις, έστω και χωρίς να έχω ιδέα!.."

    Ναι, διότι πριν από τις εξετάσεις κανείς δεν τους έδωσε ιδέες!

    "...Είναι σαν να βάζεις τον κλέφτη να καλέσει αστυνομία..."

    μμμμ, επειδή έχουν κάτι δουλειές τελευταίως καλύτερα η αστυνομία να καλέσει τον κλέφτη! :)

    Ωραίο το άρθρο σου, εε και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου, αλλά νομίζω ότι έχεις κάνει ενα λάθος (μάλλον εκ παραδρομης) εδώ :

    "Οι υποστηρικτές των θαυμάτων χαρακτηρίζονται από τη ευλαβική εμμονή τους να εστιάζουν στον τρόπο και όχι στο αποτέλεσμα, για κάθε φαινόμενο του οποίου τα δεδομένα αγνοούν"

    Μου φαίνεται ότι δεν βγάζει νόημα έτσι, ενώ

    "Οι υποστηρικτές των θαυμάτων χαρακτηρίζονται από τη ευλαβική εμμονή τους να εστιάζουν ΟΧΙ στον τρόπο ΑΛΛΑ στο αποτέλεσμα, για κάθε φαινόμενο του οποίου τα δεδομένα αγνοούν"

    ...έτσι ταιριάζει καλύτερα. Αν κάνω λάθος πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ιοκάστη
    Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Η ζωή είναι άδικη, ιδίως όταν πιστεύεις ότι, για κάποιον περίεργο μεταφυσικό λόγο, πρέπει να σε υπηρετεί!!!

    @marilena_r
    Η χρήση του εεε και μπορεί να σου χαρίσει στιγμές μέγιστης διασκέδασης! Go for it!

    @Λουκρητία
    Ευχαριστώ! Όσο για τη συγκεκριμένη ιστορία, φαίνεται σαν να είναι το απόλυτο θαύμα αλλά κανένας δεν θέλει να διαδοθεί!!!! Γιατί άραγε;

    @aeroxeimarros
    Χαμηλό με κέντρο ανατολικά της Ρόδου, με κεντρική πίεση στα 995 mb, και τέσσερις ισοβαρείς μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ρόδου. Εεε και;
    Μπααα, δεν νομίζω!

    @Cafeeine Addicted
    Δεν κάνω λάθος, αυτό ακριβώς εννοώ! Δεν τους νοιάζει π.χ. ότι ο γιατρός κάνει καλά τους ανθρώπους (αποτέλεσμα) αλλά ότι κάποιος έγινε καλά επειδή προσευχήθηκε (τρόπος) ο τάδε καλόγερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρα από την πλάκα, μας έρχονται 37-38άρια την ερχόμενη εβδομάδα! Ελπίζω μόνο να μην είναι σαν το καλοκαίρι του 2007 το φετινό!
    Πάντως οι συνθήκες ομοιάζουν, αν και ως προς τον τρόπο ανάπτυξης των συστημάτων διαφέρουν, ευτυχώς!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το "Εεεε,και;", είναι μετάφραση του "so, bloody what?" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Miracolo! Miracolo!

    τον είχα για δεσποινίδα αλλά αυτός βγήκε και απο τα δύο. Και έχει και δικό του φόρουμ! Κάπου εκεί στο Pathfinder. Δήθεν λέσβιος. Λεσβία και ό,τι άλλο βάλει ο νούς σου.

    Λέει ότι ετοιμάζεται να κατέβει το Σάββατο και στην πλατεία Κλαυθμώνος στο gay parade. Με το κλαδί της εληάς, καθ'ότι ελαιοπαραγωγός.

    Να μου τον φιλήσετε γιατί αυτός απο θαύμα έγινε ο 13ος θεός / θεά του Ολύμπου

    Γειά σου Δημητρούλα Mytf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρομιστεράκι, μεγάλη εφεύρεση το "Εεε και;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετικός!
    Αφιέρωσις σχετική με το άρθρο : http://www.youtube.com/watch?v=E52tl3Zh94w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Prophet Estarian
    Αν και τέκνο των hardcore, punk και crossover (Pro-Pain, Sick Of It All, Rage Against The Machine ενδεικτικά), δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ασυγκίνητος από την αφιέρωση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ου ρε, σιξ σιξ σιξ..
    (Pro-pain, τι είπες τώρα...!!! ήμουνα νιος και γέρασα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά ακούστε εδώ να παλαβώσετε. Όπως περπάταγα στο δρόμο πηγαίνοντας για ψώνια περνάω έξω από ένα εστιατόριο ακριβώς τη στιγμή που γίνεται μια έκρηξη λόγω διαρροης γκαζιού. Η έκρηξη μου τινάζει τα γεννητικά όργανα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλού τα μπαλάκια αλλού το πέος. Και ω του θαύματος γίνεται μια δεύτερη έκρηξη η οποία μου παίρνει τα μπαλάκια και το πέος και τα βάζει στη θέση τους όπως ήταν!!! Και αν δε με πιστεύετε, ΝΑ (δείχνοντας τα γεννητικά όργανα) εδώ είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος
    Ναι, αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό ανέκδοτο είναι η αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή