Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σου Είπαν Ψέματα (όχι μόνο στο Δημοψήφισμα και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ)


Ξεκινάμε το ταξίδι μας:

1. Ο ΓΑΠ μας είχε πει ότι "Λεφτά υπάρχουν." Κάποιοι τον πίστεψαν!

2. Ο Άδωνις μας είχε πει, γελώντας υστερικά, ότι:
  1. Δεν είχαν σώας τα φρένας όσοι πίστευαν ότι υπήρχε περίπτωση να μεταπηδήσει από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ.
  2. Ο Σαμαράς είναι ο αχρηστότερος υπουργός εξωτερικών από καταβολής ελληνικού κράτους.
  3. Ο Σαμαράς έχει πολιτική σκέψη νηπίου.
Να, ορίστε, δεν λέω ψέματα...



Κάποιοι τον πίστεψαν και έτσι φτάσαμε στο σημείο σήμερα να αποτελεί ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά στη ΝΔ και να θεωρείται μάλιστα από πολλούς ως ένας από τους πλέον σοβαρούς πολιτικούς! Φανταστείτε την περηφάνεια που ένιωσα όταν αναφέρθηκε και στο άρθρο μου εδώ: https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/611438160787206145


Αν και δεν ξέρω τι με έπιασε τελικά και του υπενθύμισα ότι τον αποκαλώ γίδι. Συνεχίζουμε όμως…

3. Σε ολόκληρη τη διάρκεια της μετά-ΓΑΠ μνημονιακής εποχής, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι "Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που θα χρειαστεί να πάρουμε. Και μετά βγαίνουμε από το τούνελ της ύφεσης". Κάποιοι τους πίστεψαν. Και τους ξαναπίστεψαν και τους ξαναπίστεψαν και τους ξαναπίστεψαν…

4. Ο Σαμαράς, πλησιάζοντας στο τέλος της θητείας του δεν έπαυε να επαναλαμβάνει ότι "Καταφέραμε να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.". Δεν έχει σημασία που το δημόσιο δεν πλήρωνε κανέναν. Κάποιοι και πάλι τον πίστεψαν και κάποιοι συνεχίζουν να τον πιστεύουν, θεωρώντας ότι αν δεν είχε κερδίσει τις εκλογές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα είχαμε επιστρέψει στην ανάπτυξη. Ε, μάγκες, εσείς που πιστέψατε στο πρωτογενές πλεόνασμα, δοκιμάστε να μην πληρώνετε ΔΕΚΟ, εφορίες και ταμεία και θα δείτε, ως διά μαγείας ένα τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα στο νοικοκυριό σας.

5. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 06/02/2015, και κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας της ως Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε: "Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης". Και να ‘ταν μόνο αυτή; Δώστε βάση:
  • "Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου". Αλέξης Τσίπρας (11/06/2013)
  • "Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία". Αλέξης Τσίπρας (05/12/2012)
  • "H κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή". Μανώλης Γλέζος (19/11/2013)
  • "Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε 9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης, παρακάμπτεται το κοινοβούλιο, ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας". Δημήτρης Στρατούλης (19/11/2012)
  • "Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η ξεφτίλα να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου". Δημήτρης Παπαδημούλης (10/04/2013)
  • "Χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου". Νίκoς Βούτσης (11/12/2012)
Κάποιοι τους πίστεψαν! Και φτάσαμε σε μια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με... πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τελευταίο κρούσμα; Το ανήθικο Δημοψήφισμα το οποίο αναμένουμε στις 5 Ιουλίου, του οποίου οι όροι και οι διαδικασίες ορίστηκαν με... πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 πέταξε στο 37%, υποστηριζόμενος από ανθρώπους οι οποίοι έψαξαν αυτόν που θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά την ανθρωπιστική κρίση. Τελικά ο Τσίπρας αποφάσισε να καταπολεμήσει την ανθρωπιστική κρίση δωρίζοντας τροφεία ύψους 150 € / μήνα σε συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Γιατί ποιος άλλος αλήθεια έχει χτυπηθεί πιο βάναυσα στη διάρκεια αυτής της κρίσης από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ; Κανένας. Οι λιγότερο χτυπημένοι από την κρίση, δηλαδή οι απολυμένοι, μακροχρόνια άνεργοι ή εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που φυτοζωούν, μπορούν να απολαμβάνουν πλέον και τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls στα 60 €.

Κι όμως, κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν τον Τσίπρα και να θεωρούν ότι όλα τα κάνει για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

7. Capital controls; Τώρα που το θυμήθηκα, πως ακριβώς το είπε εκείνο το παλικάρι, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης; "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό". Πότε τα είπε; Μόλις στις 18/06/2015.

Κάποιοι τον πίστεψαν! Και 11 μέρες μετά έχουμε capital controls και κλειστό το τραπεζικό σύστημα.

8. Πως το είχε πει και ο Παπαδημούλης το 2011 για το πιθανό δημοψήφισμα του ΓΑΠ; "Ανακοίνωσε δημοψήφισμα χωρίς ξεκάθαρο ερώτημα. Θα είναι για την συμφωνία ή για το ευρώ; Πόσο τυχοδιωκτική κ επικίνδυνη είναι αυτή η πολιτική;".


Κάποιοι τον πίστεψαν. Και στις 5 Ιουλίου έχουμε πλέον δημοψήφισμα από το κόμμα του κυρίου Παπαδημούλη χωρίς ξεκάθαρο ερώτημα!

Σου Είπαν Ψέματα Όλοι
- Σας κορόιδεψε ο Τσίπρας.
- Ενώ ο Σαμαράς, ότι είπε, το έκανε, έτσι;

Εεε, μάγκες! Θεώρημα ΠάτσιΘεώρημα του 1 + 1 = 0). Το έχω αναπτύξει και παλαιότερα στα ψυχολογικά μαθηματικά που διέπουν την ψυχολογία του νεοέλληνα.

Αν σε εξαπάτησε κάποιος και με εξαπάτησε κάποιος άλλος, δεν είμαστε πάτσι και δεν παράγεται κάποιο αντισταθμιστικό 0. Παράγονται 2 εξαπατημένοι, και όταν αυτοί επιμένουν στις επιλογές τους, εξελίσσονται σε 2 ψεκασμένους.

Δημοψήφισμα
Για το ανήθικο του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος τα έγραψα εδώ: Εξηγώντας το Δημοψήφισμα του Τσίπρα σε Χαζούς. Ας μην τα επαναλάβουμε. Αυτό όμως που είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στον κόσμο, είναι το τι σημαίνει το ΝΑΙ, τι το ΟΧΙ και γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή σ’ αυτό το δημοψήφισμα.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι με ένα ερώτημα του τύπου "Συμφωνείτε με το Α;" την ίδια στιγμή όπου το Α δεν υφίσταται, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ πρακτικά δεν σημαίνουν τίποτα. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να το ερμηνεύσουν ως παραμονή ή έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει με την προκήρυξη του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος. Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει, είτε αυτό επισημοποιηθεί από τη μη πληρωμή του ΔΝΤ είτε όχι. Ο τουρισμός μας ψόφησε, το χρήμα έχει σταματήσει επίσημα να κυκλοφορεί και πολύς κόσμος θα χάσει τη δουλειά του. Ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνουμε στην Ευρώπη είναι να γίνουν τεράστιες υποχωρήσεις τόσο από τη μεριά μας, κάτω από τα δυσθεώρητα χρέη μας, όσο και από τη μεριά των εταίρων.

Οπότε; Τι σημαίνει ΝΑΙ και τι σημαίνει το ΟΧΙ; Θα σας απαντήσω αμέσως. Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ, το ΟΧΙ αυτόματα σημαίνει εντολή εν λευκώ σε έναν αποδεδειγμένο πολιτικό απατεώνα για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

[ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ]
Τι σημαίνει το ΝΑΙ; Ας ξεκινήσουμε από αυτήν την Κυριακή 5 Ιουλίου, ενωμένοι όλοι μαζί ως λαός, να απορρίψουμε το ψέμα λέγοντας ΝΑΙ και να το απορρίπτουμε διαρκώς από δω και μπρος, απ’ όποιον και αν το ακούμε; Ας καταστήσουμε την Ελλάδα από δω και στο εξής, μια μηχανή στην είσοδο της οποίας θα μπαίνουν πολιτικοί και στην έξοδο θα βγαίνουν συμβολικά και με συνοπτικές διαδικασίες τα κομμάτια του κάθε λαοπλάνου αλήτη, όπως αυτοί των οποίων τα χαΐρια εξέθεσα παραπάνω. Ας ξεκινήσουμε, λέγοντας ΝΑΙ, να μετατρέψουμε τα 5700€/μήνα των βουλευτών από χορηγία μιας απροβλημάτιστης ζωής σε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ανθρώπων οι οποίοι θα δουλεύουν σκληρά και χωρίς ανοχές για να υλοποιήσουν όλα αυτά με τα οποία λαμβάνουν την ψήφο μας. Ας μάθουν επιτέλους οι πολιτικοί να κερδίζουν με ιδρώτα το παντεσπάνι τους.

Τι σημαίνει ψήφος στο ΝΑΙ; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει ταύτιση με κάποιο κόμμα, παρά μόνο μη ανοχή στο ψέμα. Με τη βασιλεία ξεμπερδέψαμε πριν από 40 χρόνια, και ευτυχώς γιατί οι βασιλιάδες δεν αλλάζουν· γεννιούνται! Τα κόμματα όμως αλλάζουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ποδοσφαιροποιούμαστε γύρω τους. Μπορούμε να τα αναδεικνύουμε επειδή τα πιστεύουμε και να τα κατακρημνίζουμε όταν αποδεικνύεται ότι στελεχώνονται από ψεύτες ή κατώτερους των περιστάσεων.

Ενωμένοι όλοι, ας γίνουμε αυτήν την Κυριακή μια νέα Ελλάδα η οποία δεν θα παρασυρθεί ποτέ ξανά από πολιτικούς απατεώνες. Διάολε! Αν θέλουμε να θεωρούμαστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Ερατοσθένη, θα πρέπει τουλάχιστον να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε και να κρίνουμε τα ΔΑΠιτόσκυλα, τους Πρασινοφρουρούς και τους Κοκκινοκρεμανταλάδες των καταλήψεων.

Και ένα μικρό FAQ
Και ποιος χρειάζεται την Ευρώπη;
Θα στο απαντήσω έμμεσα. Πόσες χώρες μπορείς να ονομάσεις από την Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και Νότιο Αμερική και το πρώην Ανατολικό Μπλοκ, στις οποίες ο κόσμος να ζει σε μεγαλύτερη ευμάρεια απ’ ότι στην Ελλάδα; Αν ζορίζεσαι στην απαρίθμηση, ξανασκέψου το ερώτημα.

Καλά τα λες φιλαράκι, αλλά γιατί τα λες τώρα;
Ο Δράκος έχει εκφράσει επανειλημμένως το σεβασμό του στη σημαντικότητα της ψήφου. Μάντεψε λοιπόν! Μόλις τώρα μας κάλεσαν να ψηφίσουμε.

Και ποια είναι τα κίνητρά σου; Ποιος σε πληρώνει για να το κάνεις αυτό;
Αυτό το blog ξεκίνησε το 2009 και αριθμεί 87 άρθρα. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βρει ψέματα, ανακολουθίες ή αναιτιολόγητες αλλαγές πλεύσης στη θεματολογία μου. Δεν θα βρει. Απλά, και σύμφωνα με τους δικούς μου ισχυρισμούς πάντα, νοιάζομαι για τους συνανθρώπους μου. Μπορείς τώρα να συγκρίνεις με την ποιότητα των πολιτικών που εξέθεσα παραπάνω και, αν συμφωνείς και με το παρόν άρθρο, να αναρωτηθείς "Ποιος είναι λιγότερο πιθανό να με κοροϊδεύει; Ο Τσίπρας, ο Άδωνις, ο Καμμένος ή ο Δράκος του Schrodinger;".





Share:

15 σχόλια:

  1. 2 παρατηρησεις σε ενα καλο σκεπτικο:

    1. Οι ΠΝΠ ειναι για εκτακτη κατάσταση, μέχρι να επικυρωθουν απο τη Βουλη. Κανα δυο ΠΝΠ του Συριζα που ξέρω, περάσανε απο τη Βουλή μετά. Αλλο αυτο και αλλο κυβερνάω αποκλειστικά με ΠΝΠ


    2. Εγω ειμαι της παλιας σχολής: απαντάω σε αυτο που με ρωτάνε, ειναι δεν ειναι στο τραπέζι. Η ερώτηση λοιπον ειναι αν εγκρινω το πακετο μετρων ταδε. Τα υπολοιπα ευρω,ξευρω και μαλακιες τα ακουω βερεσε. Εχω γραψει ( http://aeisixtir.blogspot.com/2015/06/blog-post_30.html ) πως πολλές ατζέντες μπήκανε παράλληλα στο τραπέζι και αυτο ειναι αναμενόμενο, αλλά να θυμόμαστε πως στην τελική απαντάμε σε μιαν απλη ερώτηση, η οποια δεν λεει καν να το υπογράψω ή όχι. Ρωτάει αν το εγκρινω. Και ειναι μια καλή κοκκινη γραμμή, αν με πιάνεις

    Για να το κάνω λιανα: ακομα και αν τα βρει ο Τσιπρας με τον Γιουνκερ σε 10 λεπτα και πει ο Τσιπας εγω προτεινω να ψηφίσετε ΝΑΙ, εγω δεν θα αλλάξω την ψήφο μου αν δεν αλλάξει το ερώτημα που υπάρχει

    Κατά τα άλλα τα έχουμε πει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zaph

    1. Ξαναδές τη δήλωση Κωνσταντοπούλου και μετά πες μου: Στα πόσα ψέματα θεωρείται κάποιος ψεύτης; Στα όσα μας βολεύει;

    2. Όταν κάποιος είναι παντελώς αναξιόπιστος, τότε ακόμα και οι ερωτήσεις του πάσχουν. Δηλαδή, όταν σε ρωτάει "συμφωνείς με αυτά που μας προτείνουν οι θεσμοί", το πρώτο που πρέπει να αναρωτηθείς είναι αν όντως τα πρότειναν αυτά οι θεσμοί, την ίδια ώρα που το διαψεύδουν ΟΛΟΙ. Κατά τα άλλα, δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος ρωτάει κατά πως τον βολεύει, πρέπει να του απαντάς και ανάλογα. They say jump, you say how high λένε οι RATM και κάπως παρόμοια το είπε και ο Τέκης στο τελευταίο του, όπου έχεις σχολιάσει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Καμια διαφωνια. Απλα λεω πως αν η ΠΝΠ περναει απο την Βουλη πλεον ειναι νομος του κρατους κ οχι ΠΝΠ

    2. Για την αξιοπιστια των θεσμοι εδω και 5 χρονια γαμησε τα. Και αυτο το εχει επισημανει επίσης ο τεκης. Οποτε συμφωνας κατι πετάνε κάτι ασχετο και σου σπάνε τα @@. Εδω ρε μέχρι και ο Σπίγκελ έκραξε τον Γιούνκερ για ψεύτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν βγει το "ΝΑΙ" και πεσει η κυβερνηση θεωρεις οτι θα βγει καποια κυβερνηση πιο ποιοτικη; Και αν ναι ποια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχουν ποιοτικοί πολιτικοί στην Ελλάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι από την μεταπολίτευση και μετά ενδιαφέρονται για την προσωπική τους κουτάλα και την παραμονή στην εξουσία. Η Ελλάδα χρεοκόπησε και επιστρέφει στο 1950.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τι σημαίνει ψήφος στο ΝΑΙ; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει ταύτιση με κάποιο κόμμα, παρά μόνο μη ανοχή στο ψέμα."
    Αυτο δεν ειναι απλα ηλιθιο , ειναι προσβλητικο για τη νοημοσυνη των αναγνωστων σου . Ναι σημαινει αποδοχη των μετρων που προτεινει η Τροικα και αποδοχη της αποδεδειγμενα αποτυχημενης λιτοτητας . Σημαινει παραδοση στη βουληση της Τροικας ανευ ορων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρώ τραγικό το γεγονός ότι η αιτιολόγηση του ΝΑΙ μεταφράζετε ως "γιατί οχι στο οχι" και του ΟΧΙ ως "γιατί όχι στο ναι". Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι στο "δημιουργικά ασαφές ερώτημα" απάνταμε όλοι το ίδιο : "ΝΑΙ στην παραμονή μας στο Ευρώ, ΟΧΙ στην σκληρή λιτότητα". Απλά ο καθένας τονίζει διαφορετικό σημείο της πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Batsman,

    καιρό έχουμε να τα πούμε, ελπίζω να είσαι καλά. Διάβασα με προσοχή αυτά που γράφεις και όντως βρίσκω δίκιο σε αυτά, ωστόσο δυστυχώς το θέμα δεν είναι μόνο οι Έλληνες πολιτικοί και η αποτυχία τους να συναινέσουν σε κάποιου είδους κατεύθυνση, ούτε τα ψέματα, διαστρεβλώσεις ή αστοχίες που είχαν έως τώρα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο και αφορά το ότι η ηγεσία της ΕΕ έχει αποδειχθεί επίσης εξαιρετικά ανάξια και σέρνει ολόκληρο το πλοίο στον γκρεμό. Η Ελλάδα απλώς τυχαίνει να είναι μπροστά μπροστά.

    Τι σημαίνει το παραπάνω, σχετικά με την Ελλάδα τουλάχιστον; Σημαίνει πως οι πιθανές λύσεις είναι μόνο 2, διαγραφή χρέους ή έξοδος από Ευρώ. Γιατί; Γιατί το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο, ΔΕΝ πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ, είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, ΔΕΝ έχει νόημα να υπάρχουν μέτρα επί μέτρων επί μέτρων για την αποπληρωμή του και ταυτόχρονα να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα.

    Θεωρώ πως σε περίπτωση που επικρατήσει το ΝΑΙ, μετά από 1, 2, χρόνια πάλι, και αν δεν έχουν καταρρεύσει τα πάντα από τη συνεχή ύφεση και φορολογία, πάλι δημοψήφισμα (ή εκλογές) θα γίνει και αυτή τη φορά το ερώτημα δεν θα είναι συμφωνείτε με θεσμούς ή όχι, αλλά θέλετε δραχμή ή όχι, και αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιό θα είναι το αποτέλεσμα.

    Θεωρώ πως σε περίπτωση που επικρατήσει το ΟΧΙ, η ΕΕ θα έχει πραγματικά μια τελευταία ευκαιρία να κάνει μείωση/ψαλίδισμα του χρέους και να καταλάβει πως κινδυνεύει να πυροβολήσει το πόδι της με καραμπίνα (και με την Ελλάδα να είναι ένα από τα δάκτυλα του ποδιού). Αν δεν επιλεγεί κάτι τέτοιο, αναγκαστικά θα υπάρξει επιστροφή σε δραχμή. Μόλις γίνει κάτι τέτοιο, μετά τον αρχικό πανικό και χάος των πρώτων εβδομάδων, μετά τους πόνους της γέννας των πρώτων μηνών, πιστεύω πως η Ελλάδα θα έχει τουλάχιστο μια ελπίδα να ορθοποδήσει, όπως και κατά την περίπτωση της Αργεντινής (το ότι χρεοκόπησε πάλι πρόσφατα έχει να κάνει με παιχνίδια των hedge fund στην Αμερική και όχι με την ανάπτυξη της).

    Η βέλτιση λύση για εμένα θα ήταν μια διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους και παραμονή στο Ευρώ. Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί. Στα παραπάνω απέφυγα να αναφερθώ σε πολιτικούς, αλήθειες, ψέματα, τι σημαίνει Ευρώ και τι όχι, κτλ. Γράφω μόνο αυτά που βλέπω. Και αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχουν 2 μόνο λύσεις. Διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους, ή δραχμή. Ότιδήποτε άλλο απλώς θα διαιωνίζει το πρόβλημα, και θα αυξάνει τον κίνδυνο ολικής κατάρευσης στην Ελλάδα για αρχή, και στην υπόλοιπη Ευρώπη κατόπιν.

    Gtsiag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε του σχολίου εδώ: Μόνο κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας! Δεν βλέπω άλλη δυνατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάνο μου, τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ας μην προτρέχουμε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Alex, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, δεν καλώ κάποιον σε εκστρατεία στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα αλλά τον καλώ σε στάση ζωής από δω και μπρος. Αν αυτό είναι προσβλητικό για τους αναγνώστες μου, τότε να φύγουν και να πάνε αλλού. I don't give a fuck!

    Αλλά έχω να σου κάνω και μια απλή ερώτηση. Έχεις κάποιον λόγο να πιστεύεις τους Έλληνες πολιτικούς; Έχεις κάποιον λόγο να πιστεύεις ότι οι ξένοι μονίμως μας αλλάζουν τα κείμενα, μας προτείνουν βάναυση φορολογία και όχι μεταρρυθμίσεις, μας βάζουν χαρτάκια με υπογραμμίσεις κλπ.; Με άλλα λόγια έχεις κάποιον λόγο να πιστεύεις ότι το πρόγραμμα που καλούμαστε να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε είναι από τους θεσμούς και όχι από την κυβέρνηση; Είδες πουθενά κάτι υπογεγραμμένο ή/και με σφραγίδες από την πλευρά των δανειστών;

    Για να μην νομίζεις ότι τα λέω μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ορίστε τι είχα πει αρχές του 2012 για την τότε κυβέρνηση: Συγχυσμένη Ανάλυση (όχι πάντως περισσότερο από τα μυαλά των νεοελλήνων) Αν είσαι τόσο βραχυκυκλωμένος ώστε να μην μπορείς να δεις πέρα από τη μύτη σου, δεν ανήκεις στο target group των αναγνωστών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @GTsiag, χαίρομαι που σε ξαναβλέπω, έστω και διά της πένας σου.

    Ναι, συμφωνώ ότι η πολιτική της ΕΕ και ειδικότερα της Γερμανίας είναι καταστροφική για την Ευρωζώνη. Αλλά αυτό από μόνο του, ως διατύπωση, ενέχει τον κίνδυνο να βοηθήσεις τον κάθε άσχετο να εντοπίσει τον αγαπημένο του πόλο στα δίπολα τα οποία υπεραγαπάει και να θεωρήσει ότι δεν φταίμε εμείς. Οπότε για να στο κάνω ταλιράκια, Φταίξιμο Σόιμπλε = 20%, Φταίξιμο Ελλάδας = 80%. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο η Ελλάδα έχει τόσο σοβαρά προβλήματα εντός της ΕΕ. Πάμε τώρα στα λάθη που (θεωρώ ότι) κάνεις.

    Λάθος 1ο: Το χρέος της Ελλάδας όντως δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Αλλά για όποιον κατέχει έστω και στοιχειωδώς από οικονομικοπολιτικά, είναι γνωστό ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μια κουτσουλιά συγκριτικά με χρέη άλλων (βλ. Γερμανία, Ιταλία κλπ.) και ότι και τα χρέη των άλλων δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν. Το σημαντικό όμως δεν είναι πόσο μεγάλο είναι το χρέος, αλλά πόσο είσαι σε θέση να μην το αυξάνεις εκθετικά και να το αποπληρώνεις. Δυστυχώς, πολύς κόσμος στην Ελλάδα φαίνεται να μην το γνωρίζει αυτό και, ως διά μαγείας, ο κόσμος αυτός ανήκει στους δογματικούς της αριστεράς, στους ψεκασμένους των ΑΝΕΛ και στους ούγκανους της Χρυσής Αυγής.

    Λάθος 2ο: Αν και δεν ήθελα να το πολιτικοποιήσω το συγκεκριμένο post, με αναγκάζεις να το κάνω. ΝΑΙ λοιπόν δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι άνευ όρων τις υφεσιακές πολιτικές των δανειστών. Αν σου διαφεύγει, δεν υφίσταται πλέον πρόταση. ΝΑΙ σημαίνει ότι πάμε σε νέα πρόταση με τους δανειστές. Και η επόμενη πρόταση των δανειστών δεν θα μας πιέζει καθόλου για φόρους και πληρωμές δόσεων παρά μόνο για μεταρρυθμίσεις, μιας και η ζημιά που έγινε με την αναγγελία του δημοψηφίσματος, έχει αδειάσει τόσο πολύ τα ταμιακά διαθέσιμα της Ελλάδας και θα αφήσει τόσον κόσμο χωρίς δουλειά, ώστε τα νούμερα δια της φορολογίας ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. Το ζήτημα όμως είναι: Έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ για να ξεκινήσουμε τις μεταρρυθμίσεις; Για ποιον λόγο να μην έχουμε ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς μας τόσα χρόνια και να κρεμόμαστε από τον κάθε παπάρα Σόιμπλε και τη δόση του.

    Αυτά τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε από εδώ

    Μπορείτε να το μεταφράζετε όπως γουστάρετε, ένα ερώτημα για κάτι που δεν υφίσταται και για το οποίο δεν έχετε τα προσόντα να απαντήσετε. No Problemo. Εγώ πάντως δεν παίζει ποτέ ξανά να ασχοληθώ με ψευδοερωτήματα τα οποία αποπροσανατολίζουν από τα συνεχή ψέματα και τις εξαπατήσεις. Όποιος, και επαναλαμβάνω, ΟΠΟΙΟΣ και να μπει στη διαδικασία να αππειραθεί να ξεγελάσει τον κόσμο από δω και μπρος, θα με βρίσκει μπροστά του.

    Τα είδες τα ψέματα με στοιχεία. Άμα σκοπεύεις να τα παραβλέψεις, μπορείς να απαντήσεις με όποιον τρόπο γουστάρεις στο δημοψήφισμα, Την ουσία θα την έχεις χάσει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Batsman,

    σε σχέση με τις σημειώσεις της απάντησης σου:
    * όταν αναφέρω χρέος δεν αναφέρω ένα γενικό χρέος που έχει η όποιαδήποτε χώρα, εννοώ τα ποσοστά του χρέους (170% ΑΕΠ τώρα) δεν πρόκειται να κατεβούν ποτέ σε κάτι βιώσιμο (105-110-115 %) και μόνο θα ανεβαίνουν με τέτοια μέτρα.
    * βλέπω πως θεωρείς πως η επόμενη πρόταση των δανειστών δεν θα μας πιέζει καθόλου για φόρους και πληρωμές δόσεων παρά μόνο για μεταρρυθμίσεις. Αν πράγματι ίσχυε/ισχύει/θα ισχύσει κάτι τέτοιο τότε θα διόρθωνε τα πράγματα. Το πρόβλημα που περιγράφω βασίζεται στο ότι δε το βλέπω πουθενά κάτι τέτοιο, και γι'αυτό ακριβως το λόγο επιρρίπτω μεγάλη ευθύνη στην ηγεσία της ΕΕ. Μακάρι να κάνω λάθος, αν δεν κάνω όμως τότε φοβάμαι όλα τα προηγούμενα που έγραψα.

    Αυτό που μπορώ να επιρρίψω στην σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι δεν πρόσεξε όσο θα έπρεπε την διατύπωση (ώστε να είναι λιγότερο ευάλωτη στα διάφορα αντεπιχειρήματα) και τον χρόνο του δημοψηφίσματος. Αν γινόταν αρχές Ιουνίου π.χ. και το ερώτημα ήταν κάτι σαν 'θεωρείτε βασική προϋπόθεση για συμφωνία με τα μέτρα των θεσμών να υπάρξει δέσμευση εκ μέρους τους για την εκκίνηση συνομιλιών σχετικά με την αναρδιάρθρωση του χρέους;' . Εκ των υστέρων όμως είναι εύκολο να μιλάω. Το μόνο τώρα που βλέπω είναι τι θα γίνει μπροστά.

    Καλή τύχη σε όλους μας.

    G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. BTW http://www.iefimerida.gr/news/214849/vomva-bloomberg-lathos-metafrasi-sto-keimeno-toy-dimopsifismatos
    http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-07-01/it-s-not-all-greek-to-voters-as-key-debt-document-mistranslated

    Αν είναι αλήθεια -ΑΝ λέω επειδή είμαι πολύ καχύποπτος, αλλά και το παίζω καλόπιστος σε αυτούς που όπως λες σωστά, μας έχουν φλομώσει στο δούλεμα όπως και οι προκάτοχοι- τότε .. ασε δε σχολιάζω
    Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή