Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Είσαι Δεξιός


Είσαι δεξιός όταν...

Ενέκρινες τη σύλληψη του 27χρονου Γέροντος Παστίτσιου, για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων μέσω του Facebook. Ποια ελευθερία του λόγου; Ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει να κοροϊδεύεις τα πιστεύω των άλλων!

Εκνευρίζεσαι με την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του Τζήμερου στο Facebook, στην οποία καλεί τον κόσμο σε εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου και ανατροπή της κυβέρνησης. Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη. Και στην τελική, σιγά τα αβγά! Κι άλλοι έχουν πει χειρότερα.

Και επειδή είσαι δεξιός, άντε να σου εξηγήσω και τη διαφορά...

Ύπαρξη
Στην περίπτωση του Παστίτσιου, κάποιος κορόιδεψε κάποιον ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. Ο Παΐσιος ζούσε κάποτε αλλά τώρα πέθανε, τεζάρισε, τα τίναξε και τον στερούνται οι παντόφλες του! Στη Δημοκρατία των Απόντων τα έχω εξηγήσει αναλυτικά.

Στην περίπτωση του Τζήμερου, κάποιος παροτρύνει κάποιους άλλους να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, στερώντας σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, το ύψιστο δικαίωμα της ψήφου τους.

Νομιμότητα
Στην περίπτωση της σύλληψης του Φίλιππου Λοΐζου, ξεχειλώθηκαν οι νόμοι μιας και ο άνθρωπος ούτε τον θεό έβρισε, ούτε κανένα θρήσκευμα. Σατίριζε απλώς, χωρίς βρισιές, τις διδαχές και την αποδοχή των "και καλά" προβλέψεων ενός τότε πεθαμένου γέροντα, ο οποίος στην πορεία εξελίχθηκε σε νυν κακοιμημένο (sic) άγιο.

Ο Τζήμερος από την άλλη είπε κατά λέξη "Γι' αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται." Οπότε, ας παραθέσουμε ενδεικτικά και τα άρθρα 134 και 135 του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα για να δούμε αν εμπίπτει ο πολύς Θάνος με την εξαιρετική ρητορική (LOL, ναι, έτσι μιλάει δημόσια...) σε κάποιο από αυτά:


Αρθρο 134

1. Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη από δεκαπέντε ως είκοσι έτη.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη της προηγούμενης παραγράφου με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους ή με σφετερισμό της ιδιότητας αυτής, καθώς και όποιος ασκεί την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

3. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο Κεφάλαιο αυτό: α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή, β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια, γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, δ) η αρχή του πολυκομματισμού, ε) η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής λειτουργίας από το Σύνταγμα και τους νόμους, ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

Άρθρο 135

Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.

Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρ. 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.

Και ακριβώς επειδή είναι (αυτός) δεξιός...
Φίλοι φιλελεύθεροι, συνεχιστές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Όσο θα συνεχίσετε να στεγάζετε τα αδέσποτα της φασιστικής χυδαιότητας, του σκοταδισμού και της επιδεικτικής αμορφωσιάς, τόσο θα ενισχύετε την πορεία σας προς τα ανύπαρκτα εκλογικά ποσοστά και θα δικαιολογείτε πλήρως τον χαρακτηρισμό "φιλελέδες".  Ο Δράκος ομίλησε!Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου