Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Εξηγώντας το Δημοψήφισμα του Τσίπρα σε Χαζούς

Το δημοψήφισμα του Τσίπρα με απλά λογάκια (γιατί θα μαζευτούν τώρα μερικοί "και καλά" διαβασμένοι να σας μιλήσουν για κυρίαρχους λαούς και λοιπές μπούρδες).


ΘΕΡΑΠΕΙΑ
1. ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Πονάω αφόρητα στην κοιλιά και χρειάζομαι λύση. Πηγαίνω στο γιατρό για διάγνωση. Με άλλα λόγια, πηγαίνω σε κάποιον ειδικό να μου πει τι πρέπει να κάνω.

[Flashback]
Πριν από μερικούς μήνες ψηφίσαμε τον ειδικό, τον Τσίπρα, ο οποίος θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα της κρίσης. Μόλις χτες ο ειδικός αυτός απευθύνθηκε ευγενέστατα στον άρρωστο και τον ρώτησε:
- Από τι πιστεύετε ότι πάσχετε και πως πρέπει να κινηθούμε;

Σημείωση: Παλικάρια της αμεσοδημοκρατίας, είσαστε τόσο πολύ για τον πεοκλή ώστε να μην αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνετε ανά βουλευτή βουλευτική αποζημίωση, έξοδα εκτός έδρας και ταξιδάκια στο εξωτερικό, κινητό τηλέφωνο, βουλευτικό αυτοκίνητο, τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, και όλα αυτά για να διοργανώνουν δημοψηφίσματα ώστε να κάνετε τη δουλειά τους εσείς! Είσαστε απλά ηλίθιοι.

2. ΑΠΟΦΑΣΗ
Πάσχω από ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια και μου ανακοινώνει ο γιατρός το εξής:
- Έχουμε την επιλογή να μην προβούμε σε καμία επέμβαση, πράγμα που θα σας δώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 χρόνια μπροστά σας. Η άλλη επιλογή είναι να προχωρήσουμε σε μια, τελευταίας τεχνολογίας πρωτοποριακή επέμβαση τώρα, με τις εξής πιθανότητες. 75% να μην ξυπνήσετε ποτέ από την εγχείρηση και 25% να απαλλαγείτε από την αρρώστια για πάντα.

Ο γιατρός, έκανε τη διάγνωσή του και μόλις μου παρουσίασε τις επιλογές μου σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου! Είναι λογικό, η τελική απόφαση να βαρύνει εμένα.

[Flashback]
Επειδή θα βρεθούν πολλοί ψαγμένοι να σας πούνε ότι δημοψηφίσματα γίνονται και στο εξωτερικό και μόνο στην Ελλάδα φοβόμαστε την ετυμηγορία του κυρίαρχου λαού, να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει στο εξωτερικό, γίνονται ακριβώς γι’ αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Για ζητήματα ζωής και θανάτου με καθορισμένες επιλογές και όχι για ζητήματα που απαντώνται με ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Όπως π.χ. "Θέλετε τη χώρα σας εντός ή εκτός Ευρώ;". Και όχι για ερωτήματα του τύπου "Συμφωνείτε με τις προτάσεις των εταίρων;", "Θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχοι;", "Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;" και "Γιατί όταν κλάνεις μέσα στο νερό, μυρίζει περισσότερο;".

Το γελοίο του πράγματος με το να καλείσαι να αποφασίσεις για ένα ζήτημα το οποίο δεν εξαρτάται από εσένα, όπως π.χ. "Θέλετε να φάμε τα κεφτεδάκια που θα φτιάξει ο Βρασίδας;" την ίδια στιγμή που ο Βρασίδας αλλάζει γνώμη και αντί να μαγειρέψει, πηγαίνει να φάει έξω, το αφήνω ασχολίαστο! (Χμμμ... Μόλις το σχολίασα.)

3. ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Είμαι νούμερο 1 στη λίστα αναμονής για μια επέμβαση μεταμόσχευσης, το μόσχευμα είναι ένα και υπάρχουν άλλος ένας ο οποίος το χρειάζεται, ο Μπάμπης στη θέση 2 της λίστας. Ξαφνικά έρχεται ο γιατρός και μου ανακοινώνει το εξής:
- Θα κάνουμε τη μεταμόσχευση στον Μπάμπη αλλά αφού προηγουμένως ψηφίσετε ονομαστικά τι θέλετε; Να γίνει η μεταμόσχευση στον Μπάμπη ή να μη γίνει μεταμόσχευση σε κανέναν;

Δεν χρειάζονται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση, ο γιατρός είναι ανήθικος και παλιάνθρωπος!

[Flashback]
Ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πριν μερικούς μήνες την εξουσία με σημαία του την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η ανθρωπιστική κρίση, για οποιονδήποτε δεν φοράει παρωπίδες, αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι της παραγωγής σφαγιάστηκαν επί ΝΔΣΟΚ με άδικη και ανήθικη βαριά φορολογία, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και άφησαν 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στο δρόμο, προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνονται οι μισθοί των παπάδων, των ΔΕΚΟ, της ΕΡΤ, του ΟΣΕ και των υπαλλήλων της Βουλής καθώς και οι συντάξεις των πενηντάρηδων. Τελικά ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προκάτοχοί του. Αφού ξόδεψε το χρόνο του στο σορολόπ, μη διαβάζοντας και μη καταθέτοντας στους εταίρους κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έφτασε στο τέλος των χρονικών ορίων υπερασπιζόμενος τις κόκκινες γραμμές του οι οποίες είχαν να κάνουν αποκλειστικά με την προστασία του δημοσίου. Κάπου εκεί έσκασε μύτη η τελική πρόταση η οποία, ώ του θαύματος, παράκαμψε πλήρως τη λίστα αναμονής στη θεραπεία και αντί να παρουσιάσει μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, τελικά παρουσίασε μέτρα περαιτέρω επιβάρυνσης των θυμάτων αυτής. Στη συνέχεια ο κύριος Τσίπρας κάλεσε το λαό να αποφασίσει αν θα βουλιάξει ομαδικά ή αν θα αποφασίσουν οι έχοντες ανάγκη για αίμα να συνεχίσουν ως μοναδικοί αιμοδότες της χώρας.

Σημείωση: Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσατε έναν ανήθικο και παλιάνθρωπο για να θεραπεύσει την Ελλάδα! Αλλά ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι αυτό επιδιώκατε εξ’ αρχής. Την παράκαμψη της λίστας αναμονής. (Οι περισσότεροι λοιπόν) είσαστε θλιβεροί.

Και μια ενδιαφέρουσα δυναμική...
Αν μη τι άλλο ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές. Και με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος αναπτύσσεται μια περίεργη δυναμική. Ποια είναι αυτή; Δώστε βάση...

Είναι κοινό μυστικό ότι η μονιμότητα και οι γενικότερες συνθήκες στο δημόσιο παράγουν ανθρώπους ανενημέρωτους, αδιάβαστους και ανεπαρκείς. Στο επερχόμενο λοιπόν δημοψήφισμα καλούνται να αποφασίζουν αν αποδέχονται τις προτάσεις των δανειστών:
  1. Οι του δημοσίου τομέα, οι οποίοι είναι και οι ευνοημένοι των προτάσεων. Οι οποίοι ένεκα του ανενημέρωτου, αδιάβαστου και ανεπαρκούς, σέβονται σε μεγάλο βαθμό την ψήφο τους προς τον ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ και ρέπουν προς το ΟΧΙ.
  2. Οι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι καλούνται να συμφωνήσουν με την περαιτέρω επιβάρυνσή τους για χάρη των κηφήνων του δημοσίου, την ίδια στιγμή που γνωρίζουν ότι η εναλλακτική θα είναι τρις χειρότερη. Αν και ούτως ή άλλως αδικημένοι, πολύ λογικά ρέπουν προς το ΝΑΙ.

Απλώς ενημερωτικά, ο Δράκος του Schrodinger θα ψηφίσει ΝΑΙ.



Share:

7 σχόλια:

  1. Ρε φίλε όλα σωστά τα λες, αυτό το τελευταίο με τους κηφηνες τι διαολο το πετάς? Για να διχασεις τον κόσμο? Ολυμπιακός- παναθηναικος, ιδιωτικό - δημόσιο και χρόνια κρατάει καλά ο εθνικός διχασμός. Δημόσιο δουλεύω και κάνω υπερωρίες από φιλότιμο, όχι γιατί θα με αγριοκοιταξει το αφεντικό αν φύγω στην ώρα μου. Μήπως να έλεγχες λίγο τα λόγια σου, για να μην γράφεις ανακρίβειες που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να φορτίζουν συναισθηματικα τον κόσμο? Θέλουμε καθαρό μυαλό τώρα, όχι κλισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ μωρέ ναι εσύ είσαι πολύ έξυπνος και ενημερωμένος... Ειδικά την ιδεολογία και το νόημα της αμεσοδημοκρατίας στο δάχτυλα το παίζεις αφού υποστηρίζεις πόσο ανούσιο είναι γιατί πληρώνουμε τα έξοδα... Μπορείς να τη χαρείς άνετα τη δημοκρατία που περιγράφεις σε πολλά κράτη της Ε.Ε. Καλοτάξιδος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου Ανώνυμε του πρώτου σχολίου, προφανώς και δεν έχω καμία όρεξη να καλέσω τον κόσμο σε διχασμό. Αν και, εδώ που έχουμε φτάσει, κινδυνεύουμε πλέον σοβαρά από το κλίμα εκτεταμένης πόλωσης που επικρατεί. Αλλά ο όρος "κηφήνες" είναι υπερκτότατος στην περίπτωση του δημοσίου, όχι τόσο επειδή υπάρχουν άχρηστοι ΔΥ όσο επειδή υπάρχουν άχρηστες θέσεις ΔΥ. Οπότε...

    Αν εργάζεσαι σε έναν από τους τέσσερις τομείς οι οποίοι είναι καθολικά αποδεκτοί ως κοινής ωφέλειας, δηλαδή υγεία, παιδεία, ασφάλεια και δικαιοσύνη, τότε ο όρος "κηφήνας" δεν ισχύει για εσένα. Αν όμως είσαι παπάς (σιγά μην είσαι και δουλεύεις υπερωρίες), ΔΥ στην εφορία, υπάλληλος της βουλής, στέλεχος του ΟΣΕ, ΔΥ στην ΕΡΤ, τελωνειακός, ΔΕΗτζής κλπ. τότε με συγχωράς αλλά ο κόσμος μπορεί να κάνει και χωρίς τις υπηρεσίες σου και την ώρα που παλεύει για να επιζήσει, είναι τραγικό να πρέπει να συντηρεί με τη φορολογία του άχρηστες θέσεις που εκ των πραγμάτων στεγάζουν κηφήνες.

    Αν θεωρείς ότι σου απάντησα με τη χρήση κλισέ, σε παρακαλώ να μου υποδείξεις ποιο ήταν αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε νούμερο 2, θα σε παρακαλέσω να μου εξηγήσεις εσύ, ως expert, τα της αμεσοδημοκρατίας. Αν δεν μπορείς, θα δεχτώ ακόμα και να μου δώσεις ένα επιτυχημένο παράδειγμα παγκοσμίως όπου δουλεύει η αμεσοδημοκρατία. Αν δεν μπορείς ούτε αυτό, τότε ΑΝώνυμε νούμερο 2 είσαι απλά νούμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Η πρώτη ερώτηση του είδικου είναι άκυρη. "Ξέρει" και ο ειδικός και ο ασθενής από τι πάσχει ο δεύτερος.
    2) Η δεύτερη ερώτηση είναι λάθος. Θα το διατύπωνα ως
    "Έχουμε την επιλογή να μην προβούμε σε καμία επέμβαση, πράγμα που θα σας δώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 χρόνια μπροστά σας. Ωστόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις που υποχώρησε η ασθένεια και παρατηρήθηκε βελτίωση του ασθενούς.
    Η άλλη επιλογή είναι να προχωρήσουμε σε μια, τελευταίας τεχνολογίας πρωτοποριακή επέμβαση τώρα, με τις εξής πιθανότητες. 75% να μην ξυπνήσετε ποτέ από την εγχείρηση και 25% να απαλλαγείτε από την αρρώστια για πάντα. Ωστόσο ασθενείς που επέλεξαν αυτή την πρωτοποριακή επέμβαση, φανερώνουν ακόμα συμπτώματα της ασθένειας. Θα έλεγε κανείς ότι φυτοζωούν."
    Αν σου τύχει πίστεψέ με θα επιλέξεις το πρώτο.
    3) Το ζήτημα εξαρτάται από εμάς.
    4) Οι παρομοιώσεις σου πάσχουν αρκετά διότι είναι ξεκάθαρα διατυπωμένες έτσι ώστε να περάσουν τα πιστεύω σου. Η σωστή παρομοίωση είναι αντικειμενική.
    5) Το ότι χωρίζεις σε κατηγορίες σε σχέση με το αν κάποιος είναι στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα επίσης άκυρο. Το ποιός σε πληρώνει δεν σχετίζεται με το πώς θα πάρει κάποιος την ηθική (εν τέλει) αυτή απόφαση. Επίσης αγνοείς τις κατηγορίες των ανέργων και των συνταξιούχων. Και την κατηγορία των πολλών ανημέρωτων YOLO πιτσιρικάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας τα πάρουμε με την σειρά.

    Κάνει δημοψήφησμα για το αν αποδεχόμαστε την συγκεκριμένη συμφωνία. (κατα τη γνώμη μου για να ακυρώσει προηγούμενους νόμους)
    Βγαίνουν όλοι και λένε οτι θα μας παει στην Δραχμή (αυτό πιστεύω πως ήθελε, και κατα τη γνώμη μου καλά έκανε)
    Βλέπει πως θα βγει ΝΑΙ το αποτέλεσμα. (σκέφτεται πως αντι για να ακύρωσει τους νόμους το δημοψήφισμα, θα τους επικυρώσει)
    Λέει πως το ΟΧΙ δεν σημαίνει έξοδο από την ευρωζώνη αλλά δύναμη διαπραγμάτευσης (χαζό σίγουρα.. αλλά σκέψου και τη νοοτροπία του Έλληνα που δεν αντέχει άλλα μέτρα.. αλλά θέλει ευρώ πάση θυσία)
    Του λέει η αντιπολίτευση να κάνει αυτό που υποσχέθηκε και τον χρεώνει με ευθύνες για ένα και καλά χειρότερο μνημόνιο.(γιατί "και καλά"? διάβασε παρακάτω)

    Το αστείο σε όλο αυτό.. είναι πως θα του ρίξουν και ευθύνες! Ξέραμε εδώ και πολλά χρόνια πως δεν θα είχαμε να πληρώσουμε τα δανεικά μας για φέτος.. και η ΕΚΤ είχε περιορίσει τον ELA από εποχή Σαμαρά γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.. και αυτό γιατί δεν μπορούσε να περάσει επιπλαίον μέτρα. Τώρα θα το παίξουν σωτήρες στην Αντιπολίτευση. Οτι στάθηκαν στο ύψος τους και ψήφισαν να απαράδεκτα μέτρα του Σύριζα (που έπρεπε να πάρουν έτσι κι αλλιώς αλλά δεν μπορούσαν επι Σαμαρά να πάρουν λιγότερα και έκαναν εκλογές) Βέβαια από την άλλη... αφού ο λαος θέλει ευρώ "παση θυσία" έπρεπε να αφήσει να βγει το "ΝΑΙ" ο Τσίπρας και να ξαναέκανε εκλογές. Πάλι πρώτος θα έβγαινε. Είναι αστεία όλα αυτά.. μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να γίνουν. Η παραπληροφόριση στο μεγαλείο της... και ο Έλληνας στη κοσμάρα του.... "θέλω ευρώ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ"

    ΥΓ. Ο Τσίπρας έπρεπε απο την αρχή να πει πως υπήρχε κίνδυνος ρίξης. Και να το κρατήσει μέχρι τέλους άσχετα απο το αποτέλεσμα και για ηθικούς λόγους παρά την επικύρωση που θα έδινε το δημοψήφισμα στα προηγούμενα μνημόνεια.

    Όλα αυτά αποτελούν προσωπική άποψη και αντίληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νόμιζα πως οι Δράκοι δίνουν τον κώλο τους μόνο όταν ερωτευθούν και όχι όταν τους ζητάνε απλά να τους γαμήσουν δια της βίας, και αυτοί να απαντούν ΝΑΙ, χωρίς δισταγμό. Ενδιαφέρουσα, περίπτωση Δράκου είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή