Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Λυτεί Ανακήνοσι για τον Κατύδυ

Χμμμ, Μάρτιος του 2013, στη δίνη της κρίσης και την άνοδο του νεοναζισμού και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Κατίδης, σκοράρει ένα λυτρωτικό γκολ για την ομάδα του, και στη συνέχεια πανηγυρίζει ναζιστικά με τον τρόπο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:



Η Original 21 τον αδειάζει κανονικά (και μπράβο για τα αντανακλαστικά της) και οι εθνικές ομάδες του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα. Και ως συνήθως, στην νεο-Ελλάδα, ξεκινάει μια άνευ προηγουμένου πολωτική διαμάχη σχετικά με το αν και κατά πόσο έπρεπε να τιμωρηθεί ένας νεαρός παίκτης και να περιθωριοποιηθεί από την υποκριτική μας κοινωνία εξαιτίας των πεποιθήσεων του, αν και κατά πόσο γνώριζε τι έκανε, αν και κατά πόσο επιτρέπεται να στερούμε ένα λαμπρό μέλλον από έναν νεαρό αθλητή ο οποίος έκανε ένα λάθος. Και το βασικό ερώτημα είναι:

Θρασύς ή Γιδέμπορας;
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε επαρκώς, απλά πρόκειται για μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου η λεπίδα του Όκκαμ θα μας δώσει τάχιστα την απάντηση. Οπότε στο ερώτημα, "ήταν θράσος και αναίδεια ή απλή άγνοια ενός ανώριμου πιτσιρικά;", η απάντηση είναι τόσο μα τόσο απλή: Κχμ, κχμ, κχμ...

Στον πούτσο μας! (με μεγάλα, βροντερά και φωναχτά γράμματα)

Δεν μας νοιάζει καθόλου αν αδικήθηκε ή τι θα απογίνει. Ζούμε στον καιρό της αδικίας και τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε λίγο πολύ όλοι. Ζούμε επίσης στον καιρό του άρτου! Το τελευταίο πράγμα λοιπόν που θα με απασχολήσει προσωπικά είναι οι τύχες ενός ενήλικου (ή μήπως δεν είναι;) ο οποίος στην παραγωγική μας διαδικασία δεν προσφέρει καθόλου στον άρτο, παρά μόνο στα θεάματα. Και η προσφορά του στα θεάματα δεν είναι τίποτα άλλο από την βάναυση κακοποίηση του ίδιου του θεάματος, είτε με χειρονομίες είτε με το αυτοεξηγούμενο ανέκδοτο που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο! Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε φίλοι αναγνώστες, μου είσαστε επίσης παγερά αδιάφοροι όλοι όσοι συνεχίζετε στην εποχή μας να παρακολουθείτε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με θέαμα χειρότερο κι από εκκλησιασμό και με δεδομένο τον πρωταθλητή για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλήματος. Ή μάλλον δεν μου είσαστε αδιάφοροι αλλά σας λυπάμαι ήπια. Τι σημαίνει ήπια; Δεν έχω δάκρυα για σας. Όπως δεν έχω και για τον Κατίδη. Αν αρχίσω να στεναχωριέμαι για κάποιους, προτιμώ να το κάνω γι αυτούς που δεν ξέρουν αν θα τη βγάζουν και για τον επόμενο μήνα. Τόσο απλά.

Κατίδη! Αν το διαβάσεις κι εσύ ποτέ αυτό, κάνε και καμιά φούσκα με τη μύξα σου αλλά μη μου παρεξηγηθείς. Δεν ήξερα τι εννούσα όταν το έγραφα...


Share:

10 σχόλια:

  1. Ο μόνος τρόπος για να συνομιλήσεις μ’ έναν φασίστα είναι να του πετάξεις ένα τούβλο στο κεφάλι. (Μπέρτολ Μπρεχτ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι το βιολί σας. Κατασπαταλύθηκαν 300 δις ,και οι ίδιοι που τα μοιράστηκαν, γιά να τους ξεχάσετε, έστρεψαν τις κάμερες στην Χρυσή Αυγή. Πάμε λοιπόν για άλλα 30 χρόνια δούλεμα. Δουλέψτε όλοι γιά τον Ρούσβελτ, δεν μπορώ να σας σταματήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσυπογράφω το κείμενο τόσο για τον Κατίδη όσο και για το ποδόσφαιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσυπογραφω με χέρια και με πόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα δεν είναι αν ο Κατίδης είναι ναζιστής ή όχι.
    Για μένα δεν χωρεί αμφιβολία ότι είναι και μάλιστα βαμμένος.
    Το γεγονός ότι η πρώτη αντίδραση που του βγήκε υποσυνείδητα μετά την επιτυχία του ήταν ο ναζιστικός χαιρετισμός, σημαίνει πολλά πράγματα.
    Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό.
    Ούτε η τύχη του μετά την αποπομπή του από το αθλητικό προσκήνιο είναι ζήτημα.
    Το ζήτημα είναι πόσο εύκολα η κοινωνία μας είναι έτοιμη να δεχθεί ξανά την λογοκρισία και την έκδοση πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, όπως τις εποχές που γέμιζαν εξόριστους τα ξερονήσια.
    Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα διώκεται ο κομμουνισμός, αλλά ο ναζισμός.
    Η ίδια ακριβώς πρακτική, από την άλλη όψη.
    Και αυτό με τρομοκρατεί για τις μέρες που έρχονται.
    Γιατί παράνομη ιδεολογία δεν υπάρχει.
    Παράνομες πράξεις υπάρχουν.
    Η διαφορά της ποινικοποίησης της ιδέας από την πράξη είναι τεράστια.
    Και η διαφορά αυτή είναι που κάνει μια κοινωνία δημοκρατική ή φασιστική.
    Γιατί αν μελετήσετε ιστορία, θα δείτε ότι όλα τα φασιστικά καθεστώτα υιοθετούν την αρχή της πρόληψης.
    Τουτέστιν, ποινικοποιώ την ιδέα, για να προλάβω την πράξη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άκυρο! Δεν υπάρχει καμία ποινικοποίηση. Δεν κινήθηκε τίποτα νομικά. Απλά, όμορφα και επιτέλους φιλελεύθερα, οι εθνικές αλλά και το σωματείο αποβάλλουν τον μαλάκα που πλήττει το image τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αθεόφοβε και Ζαφέωδα, εξηγήστε το αυτό και στους δεξιούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε, τράβα με τους χρυσαυγίτες να μπλοκάρεις συστηματικά κάθε σύσταση εξεταστικής όπως κάνατε με τον Σάλλα, άντε να βάλεις όλο το σόι του Μιχαλολιάκου στα ψηφοδέλτια, κι άσε μας στην ησυχία μας που σε ενοχλήσαμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ChrisMrSly
    Δηλαδή ρε αδερφέ τι ακριβώς δεν σου άρεσε στην επαγωγική σκέψη του Ανώνυμου; (Αααχαχαχαχαχαχαχαχα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή