Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις Προβληματισμοί για τη Σύλληψη των Στελεχών της Χρυσής Αυγής

28 Σεπτεμβρίου 2013 συλλαμβάνονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής με ένα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει:

  • Δολοφονία Παύλου Φύσσα.
  • Δολοφονία Πακιστανού Πετράλωνα.
  • Απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση.
  • Απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα.
  • Δεκάδες ξυλοδαρμοί.
  • Κατηγορία εκβιασμού καθώς φέρονται στελέχη της Χρυσής Αυγής να μετέχουν σε δίκτυο εκβιασμών μικροπωλητών και καταστηματαρχών.
  • Το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η αλήθεια είναι τα αδικήματα αυτά, πέρα από το ότι είναι ιδιαιτέρως απεχθή, κατανέμονται χρονικά σε ένα τεράστιο χρονικό εύρος πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό έκανε πως δεν βλέπει τον βροντόσαυρο που έχεζε μέσα στο σαλόνι και δέησε να κινητοποιηθεί μόνο μόλις είχαμε νεκρό. Ή για να ακριβολογήσουμε, μόλις είχαμε τον πρώτο Έλληνα νεκρό. Οι μετανάστες βλέπεις, για την ελληνική κοινωνία είναι απλώς τα αναλώσιμα, χωρίς να προσπαθώ να πω ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ένα υπαρκτό και σοβαρότατο πρόβλημα. Το είχαμε αναλύσει επαρκώς στο "Ναι στους Μετανάστες, Όχι στη Μετανάστευση".

Παρόλα αυτά, θα ήταν φρόνιμο αυτήν την ώρα, αντί να πανηγυρίζουμε, να σταθούμε σε τρεις βασικούς προβληματισμούς.

1. Θεωρία των Δύο Άκρων

Μας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά αυτή η πανηλίθια θεωρία. Διατυπωμένη κατά κύριο λόγο από αμετανόητους απροβλημάτιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι κατέστρεψαν με τις επιλογές τους στη διάρκεια της μεταπολίτευσης το κράτος και τον κοινωνικό ιστό, ψηφίζοντας και ξαναψηφίζοντας κοντόφθαλμα και ατομικιστικά, και έχοντας κερδίσει επάξια τη στάμπα του ακατάλληλου... ξαφνικά είχαν μία ιδέα (εγώ πάντως, όταν ακούω για ιδέα από κάποιον αποδεδειγμένα ακατάλληλο, ψάχνω εσπευσμένα την έξοδο). Για όλα φταίει... ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ! Με άλλα λόγια η αριστερά.

[ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΞΕΚΟΛΛΗΜΑΤΟΣ]
Προς τον φίλτατο αναγνώστη αριστερό, ο οποίος ενδεχομένως θα χάρηκε με την προηγούμενη παράγραφο, θα του απαντήσω με την ατάκα του ανυπέρβλητου Winston Wolf (Pulp Fiction, 1994):

- Well, let's not start sucking each other's dicks quite yet.

Και αυτό επειδή η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που οι αγρότες κλείνουν το δρόμο, κάθε φορά που το ΠΑΜΕ κάνει καταλήψεις σε επιχειρήσεις (εκτός της Τυποεκδοτικής), κάθε φορά που ένας φοιτητής χάνει την εξεταστική του επειδή έτσι αποφάσισαν οι αριστερές παρατάξεις, σε κάθε τέτοια περίπτωση η αριστερά παρανομεί και... κχμ, κχμ, κχμ... ζαλίζει τα αρχίδια του κόσμου! Και ο κόσμος πλέον δεν αντέχει και δεν γουστάρει. Και οι νόμοι σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει κάποτε να αρχίσουν να εφαρμόζονται. Βέβαια θα μου πείτε τι ζητάω τώρα στη χώρα του διπλοπαρκαρίσματος και της νομιμοποίησης αυθαιρέτων, έτσι; Θα σας απαντήσω: "Κρατήστε το αυτό για τη συνέχεια".
[ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ ΞΕΚΟΛΛΗΜΑΤΟΣ]

Οι αμετανόητοι λοιπόν αυτοί αποτυχημένοι ψηφοφόροι είχαν μια καταπληκτική ιδέα. Αποκλείεται να φταίνε αυτοί, πρέπει να φταίει η αριστερά! Και συνεπώς η αριστερά ευθύνεται και για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Και πιο συγκεκριμένα #ftaiei_o_syriza.

Έχω λοιπόν τον εξής προβληματισμό. Από σήμερα το πρωί που ξεκίνησαν οι προσαγωγές των Χρυσαυγιτών, και αν όντως για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή φταίει η αριστερά, δεν θα έπρεπε όλοι αυτοί να είναι χαρούμενοι; Γιατί τελικά δεν είναι; Και γιατί είναι οι μοναδικοί (οι οπαδοί της συγκεκριμένης θεωρίας) που μυξοκλαίγονται για την εξάρθρωση του εγκληματικού συμμοριτοκόμματος; Όταν έλεγαν ότι η αριστερά φταίει για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, πως ακριβώς εννοούσαν τη λέξη φαινόμενο; Υπέροχο φαινόμενο όπως π.χ. το Βόρειο Σέλας;

Προφανώς δεν περιμένω σοβαρή απάντηση στο παραπάνω. Απλώς να υπενθυμίσω το εξής: Το διπλοπαρκάρισμα και το αυθαιρετάκι είναι παράνομα και συμφωνούμε όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός που διπλοπαρκάρει είναι επικίνδυνος κακοποιός, όπως αυτός που δολοφονεί. Ο διπλοπαρκάρων είναι κακομαθημένος και παραμένει κακομαθημένος ακριβώς επειδή τον ανέχεται το κράτος που στήθηκε επί ΝΔΣΟΚ, το οποίο ποτέ δεν ασχολείται με την εφαρμογή των νόμων. Όπου διπλοπαρκάρισμα αντικαταστήστε με τη λέξη κατάληψη, κλείσιμο δρόμων κλπ. και θα καταλάβετε για ποιον λόγο η Θεωρία των Δύο Άκρων θα έπρεπε να τυπωθεί και επίσημα σε χαρτί τουαλέτας.

2. Καημένος Λαός

Με την διαφαινόμενη εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής έκαναν στα κανάλια την εμφάνισή τους σχολιαστές αρκετών αποχρώσεων, οι οποίοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν τον καημένο τον λαό ο οποίος δικαιολογημένα υπήρξε αγανακτισμένος και θα πρέπει να καταλάβει ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτησή του αυτή, τον ξεγέλασε και απέσπασε την ψήφο του. Εεε, ψιτ , καραγκιοζάκια! Ο λαός δεν ξεγελιέται! Δεν υφίσταται επιχείρημα "με ξεγέλασαν" όταν είσαι ενήλικος. Οι ανήλικοι δεν ψηφίζουν επειδή θεωρείται ότι δεν έχουν την αναγκαία συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία και δεν μπορούν να αξιολογήσουν λόγια και προθέσεις και μπορούν να ξεγελαστούν. Αν θέλουμε λοιπόν να αθωώνουμε ασύστολα τον καημένο τον λαό ο οποίος ξεγελάστηκε, δεν βλέπω τον λόγο να μην ψηφίζουν ακόμα και τα 12χρονα παιδάκια!

Η αλήθεια είναι ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είχαν πολλούς εκφραστές μέσα στην νεοελληνική κοινωνία των τελευταίων δεκαετιών. Κάθε φορά που εμείς χτίζαμε Παρθενώνες όταν οι άλλοι γαυγίζανε, κάθε φορά που διαπιστώναμε ότι για τα δεινά μας έφταιγαν οι Εβραίοι και οι Αμερικάνοι, κάθε φορά που επαναλαμβάναμε τη φερόμενη ως ρήση του Κίσινγκερ ο οποίος έλεγε ότι ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος, απλώς επιβεβαιώναμε την ύπαρξη της ρατσιστικής σπίθας που περίμενε απλώς τον δημόσιο εκφραστή της.  Παρεμπιπτόντως, ποιος δυσκολοκυβέρνητος ρε κακομοίρηδες; Πόσο δυσκολοκυβέρνητος είναι ένας λαός που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για 30+ χρόνια;

Για να το κλείνουμε και αυτό το θέμα, απλώς το συγκεκριμένο επιχείρημα του καημένου του λαού είναι ιδιαίτερα βολικό για να εισπράξουνε κάποιοι ψήφους από τα αγανακτισμένα αδέσποτα.

3. Last but not least, οι γιαγιάδες!

Μια εικόνα = 1000 λέξεις, οπότε:



Αααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα... Γιαγιάδες, ψυχραιμία! Αυτά έχει η ζωή. Αααχαχαχαχαχαχαχα...



Share:

8 σχόλια:

  1. Ως προς τον λαό την άποψή μου την έχω εκφράσει επανειλημμένως, ότι όχι απλώς δεν την πάτησε αλλά την ψήφισε από επιβράβευση. Και αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Και προσωπικά δεν ανέχομαι ν'ακούω από κανέναν γελοίο να μου λέει ότι δεν ξέρει τι σημαίνει ο ναζιστικός χαιρετισμός, σε μια χώρα που οι ναζί τη ρήμαξαν στις εκτελέσεις (και όχι μόνο).

    Ως προς το πρώτο, μα αν δεν φταίνε οι άλλοι καταρρέει το κράτος όλο. Αυτό έλειπε δα!

    Μόνο ως προς το τρίτο με χάλασες, διότι δεν είναι αποκύημα της φαντασίας αυτό. Στην Αθήνα ο Άγιος Παντελεήμονας έβγαλε δημοτικό σύμβουλο, δράκε. Δεν είναι μπάτσοι που ψήφισαν εκεί, ούτε αγανακτισμένοι χρυσαυγήτες. Μόνιμοι κάτοικοι είναι. Όχι ότι δεν υπάρχουν και πολλές δόσεις υπερβολής, αλλά πίστεψέ με (διότι το'χω δει ξανά και ξανά με τα μάτια μου) τέτοιες "κοινωνικές προσφορές" όντως τις έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγα την υψηλη τυπου Τσιμα αναλυση ρε δρακε?(οσον αφορα το παμε και το κκε ) μας τα παν κι αλλοι αλλα καμπανες πληρωμενες χτυπαν σα λυσσασμενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να και ο αριστερούλης μη θίξουμε την επαναστατική γυμναστική του.
    Ψιτ λεβέντη, στη Κορέα να πας να χαρείς κι εμείς να μείνουμε ήσυχοι. Γκέκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hades φυσικά και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας η βοήθεια στις γιαγιάδες. Γενικά το μεταναστευτικό καίει. Αλλά σόρυ κιόλας που δεν θα κλάψω για το πλήγμα που υπέστησαν οι γιαγιάδες. Αν είναι όταν θα γεράσω, να με περνάει κάποιος απέναντι, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερες φορές απ' αυτές που έχει ξεχαρμανιάσει (you know what I mean), θα προτιμήσω να μην περνάω απέναντι. Και τέλος πάντων, επιχειρήματα του τύπου "μα βοηθούσαν τις γιαγιάδες" κουβαλάνε αυθύπαρκτο τον μαγνήτη του χλευασμού.

    Ανώνυμος, Κεγαμό τα επιχειρήματα. Πάμε όποτε θέλεις και σε βολεύει, να σου κάνω το τραπέζι σε πολύ high εστιατόριο, να μου πεις κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Μη στεναχωριέσαι, δεν θα πληρώσω μία. Οι χορηγοί μου θα τα πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε νο 2, δεν παλεύονται οι άνθρωποι! Δεν παλεύονται με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι τις γιαγίαδες ρεεεεε!!!! Αντίχριστοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο να θεωρηθώ εμμονική, θα πω (και εδώ) ότι βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι η δικαιοσύνη απροκάλυπτα πλέον έδειξε ότι σε κάποια (;) θέματα κινείται αν, όποτε και όπως επιθυμεί η εκτελεστική εξουσία. Η δικαιοσύνη, από την οποία περιμένουμε, ως πολίτες και ως κοινωνία, να αποκαθιστά τη νομιμότητα, όταν διαταράσσεται. Αν χάσουμε και αυτό, τότε είμαστε τελείως χαμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Eskarina
    Μόνο εμμονική δεν θα θεωρηθείς! Η αλήθεια είναι ότι η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει κινηθεί νωρίτερα και δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να κινήθηκε έτσι βάσει σχεδίου και ψηφοθηρίας. Αλλά για μια ακόμη φορά θα σταθώ στο εξής:

    Όταν γίνεται κάτι σωστό για κάποιον ύποπτο λόγο, πρέπει να παραβλέπουμε το ότι είναι σωστό; Κατά την άποψή μου όχι. Αυτή η σύγκριση είναι τελικά που μας τρώει και δεν μας αφήνει να βλέπουμε καθαρά.

    ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ
    - Θετική εξέλιξη για μένα. Σίγουρα! Αλλά για τον άλλον; Μήπως είναι ακόμα πιο θετική;
    - Ας είναι ρε αδερφέ! Ας δοκιμάσουμε επιτέλους το σενάριο να έχουμε δύο ευτυχισμένους κι ας είναι ο ένας από τους δύο περισσότερο.

    @Pølsemannen
    Όντως το θέμα με τις γιαγιάδες μόνο αντίχριστοι μπορούν να το παραγνωρίσουν. Στην τελική μιλάμε για άκακες μασελοφόρες που τρώνε μόνο γιαούρτι και αφήνουν όλα τα λουκάνικα σ' εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή