Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το Χρονικό της Τρολιάς και η Άγνωστη Προφητεία

Ποιας τρολιάς δηλαδή; Για τρολιά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε αν είχε υπάρξει έστω και η παραμικρή προσπάθεια διάδοσης της διάσημης πλέον προφητείας του Παΐσιου για τον Τσίπρα. Τέτοια προσπάθεια όμως δεν έγινε ποτέ! Αλλά ο διψασμένος για αγίους, θάματα και θεωρίες συνωμοσίας, δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μια δημοσίευση στο υπόδειγμα δημοσιογραφίας που ονομάζεται Ελεύθερη Ώρα, ώστε να στείλει την εκπληκτική πρόβλεψη του (προσφάτως ανακηρυχθέντα σε άγιο) Παΐσιου στα πέρατα του κόσμου. Ή μάλλον ΟΧΙ! Χρειάστηκε και κάτι άλλο. Χρειάστηκε και η εκλογή του Τσίπρα ώστε η πρόβλεψη να είναι σιγουράντζα, εκ των υστέρων πάντα! Ορίστε η πρόβλεψη:


Δημοσιεύσεις; Να φάν κι οι κότες:
  1. Ελεύθερη Ώρα (Offline Press)
  2. Prisma News
  3. Φήμες
  4. Ο πολύς Τζίμης Πανούσης το παρουσιάζει ως δική του ατάκα στο Sarotiko
  5. Τα Ελληνικά Hoaxes διαψεύδουν!
Άντε, να μην τα γράφω αναλυτικά, δείτε με ένα απλό search εδώ: Παΐσιος για Τσίπρα

Ετυμολογία της Προφητείας
Η λέξη Προφητεία προέρχεται από το πρόθεμα Pro (συντομογραφία στα αγγλικά του Professional) και τη λέξη Φυτεία. Γιατί φυσικά, μόνο αν κάποιος (βλ. Ελεύθερη Ώρα) καπνίζει κάτι πολύ δυνατό και σε τεράστιες ποσότητες (έκταση φυτείας), πέρα από αυτά τα κοινά που καπνίζουν οι ερασιτέχνες θέλωνατηνακούσω, μπορεί να πιστέψει σε τέτοιες απίθανες συσχετίσεις και δηλώσεις.

Η Αλήθεια Πίσω από τον Μύθο
Έχεις λοιπόν βαρεθεί να βλέπεις να διακινούνται εκ των υστέρων ProΦυτείες. Γνωρίζεις και τη ροπή του νεοέλληνα στη συνωμοσιολογία, τους λεξάριθμους και γενικότερα τους αστήρικτους ισχυρισμούς. Οπότε, όταν θέλεις να σπάσεις πλάκα, το πρώτο πράγμα που ελέγχεις είναι τη σύνθεση των ονομάτων για να δεις αν βγαίνει κάτι διασκεδαστικό και συνωμοσιοφανές. Γράφεις επιπλέον καλά. Αν σου βγει κάτι, έχει καλώς! Φτιάχνεις μια ιστοριούλα. Αν δεν σου βγαίνει πάλι, δεν το πιέζεις. Άλλη φορά.

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που προτείνεται ο Φίλιππος Πετσάλνικος για πρωθυπουργός της χώρας. Στιγμή που σε κάνει να σκέφτεσαι "Δεν μπορεί να το τερμάτισαν έτσι, πλάκα μας κάνουν!". Για να δούμε, βγαίνει κάτι απ’ αυτό; ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ. Πέτσα + Νίκος, μπααα... περισσεύει ένα λάμδα. Αν το γράψουμε ανάποδα; ΣΟΚΙΝΛΑΣΤΕΠ. Ωωω ρε μάγκα! Shockin’ Last Step. Τι πιο χαρακτηριστικό για να πεις ότι κάποιος το τερμάτισε; Το σοκαριστικό τελευταίο βήμα γατάκια! Και κάπου εδώ σκάει μύτη μια γαμάτη ProΦυτεία: Αποκλειστικό! Η επιλογή του Πετσάλνικου δεν ήταν τυχαία... Η οποία ProΦυτεία φυσικά δεν έχει ως σκοπό να τρολάρει κανέναν, αλλά απλά να σατιρίσει τη μανία του νεοέλληνα να ψάχνει για εκ των υστέρων προφήτες.

Αλλά η ιστορία τρέχει και δεν σ’ αφήνει να αγιάσεις! Και περίπου έναν χρόνο μετά ο Τυφώνας Sandy επισκέπτεται την Νέα Υόρκη. Και ένας τέτοιος τυφώνας τέρας δεν μπορεί να είναι φυσιολογικός. Μάλλον ο άνθρωπος τον έφτιαξε, όπως αποφαίνεται ο μέσος συνωμοσιολάγνος νεοέλληνας. Αποφασίζεις να χαρίσεις λοιπόν στους λίγους εναπομείναντες λογικούς άλλη μία ProΦυτεία για να διασκεδάσεις με τον εγχώριο ανορθολογισμό. Και έτσι βγαίνει αυτό:


Νταξ’ όπως και να το κάνουμε, οι ProΦυτείες αυτές έχουν γέλιο αν μη τι άλλο, οπότε βγάζεις μερικές ακόμα (τις οποίες θα δείτε στο τέλος της ανάρτησης) αποκλειστικά για χαβαλέ και χωρίς ποτέ να σχεδιάζεις κάποιο τρολάρισμα. Και κάπου εκεί ξαναπιάνεσαι με διάφορα εγχώρια ονόματα για να δεις αν και κατά πόσον μπορούν αυτά να παράγουν καμιά εντυπωσιακή πρόβλεψη. ΤΣΙΠΡΑΣ! Ο οποίος, κατά πως λένε όλοι θα συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους και θα μας πάει στη δραχμή. Χμμμ… ΤΣΙΠ ΡΑΣ = Cheap Rush! Με άλλα λόγια...

Η ProΦυτεία για τον Τσίπρα που δεν Μάθατε

Γιατί δεν μάθατε αυτήν την ProΦυτεία; Θα σας εξηγήσω αμέσως! Επειδή έχω τη μανία να γράφω τα ονόματα και ανάποδα, όπως ήδη θυμάστε από τον Πετσάλνικο. ΤΣΙΠΡΑΣ! Ανάποδα; ΣΑΡΠΙΣΤ. Ωωω ρε μάγκα! Δηλαδή Sharp East. Τι γαμάτη πρόβλεψη βγαίνει τώρα και μάλιστα σε στεγνή κόντρα με τη Δύση! Και έτσι η version Παΐσιος για Τσίπρα που προέκυψε είναι αυτή που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα, δύο χρόνια μετά την πρώτη της δημοσίευση στο Facebook του Δράκου. Γιατί δύο χρόνια μετά; Μα το έχουμε εξηγήσει ήδη. Επειδή η ProΦυτεία βγήκε!

Να λέμε ευτυχώς δηλαδή που ο Δράκος του Schrodinger απευθύνεται σε λίγους και έτσι δεν πήραν οι εραστές της ProΦυτείας μυρωδιά και τις υπόλοιπες ProΦυτείες που έχουν βγει. Όπως:

Κατόπιν εορτής φυσικά!


Πολύ κατόπιν εορτής!


Κατόπιν εορτής και με το ακριβές σκορ!


Και τώρα;
Εεε καλά τώρα, ευκολάκι είναι! Όλο και θα έχουμε κάποιο Champions League, κάποια βραβεία Oscar, κάποια Eurovision, κανένα περίεργο αποτέλεσμα στο Roland Garros και φυσικά μια ατελείωτη παρέλαση ονομάτων σε όλα αυτά, μέσα στην οποία θα πετύχουμε το κατάλληλο όνομα που θα μας επιτρέψει μια καινούρια επικών διαστάσεων ProΦυτεία. Ένα πάντως είναι βέβαιο. Ό,τι και να δημοσιευτεί πλέον στις εφημερίδες και στα blog, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση!


Share:

1 σχόλιο:

  1. The King Of Dealer | The King of Dealer
    The king of dealer. 우리카지노 The King of Dealer. All Rights Reserved. All Rights Reserved. No comment. Copyright © 2021 The King Of kirill-kondrashin Dealer | The King Of Dealer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή