Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου και το Ιδεολογικό Ξεβράκωμα του Νεοέλληνα!


Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 στο Λονδίνο και ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια αναφορά στον βασιλιά των αθλημάτων των Ολυμπιακών. Ο δρόμος 100 μέτρων! Η κούρσα της μίας ανάσας! Ο αγώνας που μαγνητίζει από τον οπαδό της μεσημεριανής ζώνης μέχρι τον φανατικό ποδοσφαιρόφιλο.

Κανόνες του Δρόμου 100m σύμφωνα με τους δεξιούς!
Αγωνίζονται οι επτά κορυφαίοι και εγώ. Η εκκίνηση δίνεται με τον πυροβολισμό του αφέτη. Ο πρώτος που θα φτάσει στα 50 m, περνάει ανενόχλητος. Ο δεύτερος που θα φτάσει στα 50 m, θα φορτώνεται και ένα βαράκι 5 kg. Ο τρίτος θα φορτώνεται 10 kg. Ο τέταρτος μόλις φτάσει στα 50 μέτρα, θα τρώει 3 σφαλιάρες πριν συνεχίσει. Ο πέμπτος μόλις συμπληρώνει τα 50 m θα τρώει μια κλωτσιά στα αχαμνά. Τον έκτο στα 50 m θα τον χτυπάμε στα πλευρά με τρεις ροπαλιές. Τον τελευταίο που θα περάσει από τα 50 m θα του τσακίζουμε με το ρόπαλο τα γόνατα έως ότου να μην μπορεί καν να περπατήσει. Οι συγκεκριμένοι κανόνες δεν θα ισχύουν για εμένα! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μόλις τερματίσει ο πρώτος, κρατάμε τα στοιχεία του έτσι ώστε όταν ο γιος του, μετά από μερικά χρόνια θα συμμετάσχει στους αγώνες, να προνοήσουμε έτσι ώστε να ξεκινήσει την κούρσα του από τα 50 m.

Κανόνες του Δρόμου 100m σύμφωνα με τους αριστερούς!
Αγωνίζονται οι οκτώ κορυφαίοι. Η εκκίνηση δίνεται με τον πυροβολισμό του αφέτη. Όποιος φτάνει στα 30 m θα του τσακίζουμε με το ρόπαλο τα γόνατα έως ότου να μην μπορεί καν να περπατήσει. Δεν τερματίζει ποτέ κανένας. Γιατί να θέλει δηλαδή κάποιος να κερδίσει; Απαγορεύεται να θέλεις. Να σταματήσουν όλοι να τρέχουν και να κόψει το λαιμό της η οργανωτική επιτροπή ώστε να μοιράσει μετάλλια σε όλους τους αγωνιζόμενους αλλά και τους θεατές. Καμία διάκριση!

Κανόνες του Δρόμου 100m όπως ισχύουν σήμερα!
Αγωνίζονται οι οκτώ κορυφαίοι. Η εκκίνηση δίνεται με τον πυροβολισμό του αφέτη. Ας κερδίσει ο καλύτερος!
(Αλήθεια, πως και διατηρείται τελικά ακόμα αυτός το νεοφιλελεύθερο μέτρο στην κούρσα των 100m;;;)

Στη σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν ταμπέλες. Στη σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο; Δεν θέλουν να αμείβονται για την αξία. Θέλουν απλώς να αμείβονται. Οι αριστεροί αγνοούν παντελώς την ανθρώπινη επιθυμία και ζητάνε απλούς κανόνες ισοπέδωσης για όλους. Οποιοιδήποτε άλλοι κανόνες είναι μη αποδεκτοί, έστω και αν τους υιοθετεί η πλειοψηφία. Οι δεξιοί από την άλλη ζητάνε πολύπλοκους κανόνες άνευ λογικής που θα εξασφαλίζουν την ανυπαρξία ανατροπών, οι οποίοι κανόνες όμως θα ισχύουν μόνο για τους άλλους. Και η φαντασιακή ένταξη του δεξιού στο ίδιο σύνολο με τους άλλους παρέχει απλά το πολυπόθητο πιστοποιητικό απενοχοποίησης.

Χμμμ, ο νεοέλληνας έχει γενικότερα θέμα με τους κανόνες!

Και που κολλάει η Παπαχρήστου;
25/7/2012 και η Ελληνίδα τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου τιμωρείται από την ΕΟΕ με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου για το 2012, εξαιτίας ρατσιστικού μηνύματος στο Twitter.
Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου.. θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!

Και για μια ακόμη φορά οι Έλληνες πολώνονται. Πολώνονται στα άκρα ενός δίπολου από τα πολλά που εμφανίζονται από το πουθενά μέσα στον φαντασιακό κόσμο της συνωμοσιολογίας και της υπερβολής όπου κατοικοεδρεύει ο σύγχρονος νεοέλληνας. Οι κάτοικοι του ενός πόλου πάντοτε απειλούνται από κάποιον κίνδυνο και οι κάτοικοι του άλλου πόλου χλευάζουν (δικαιολογημένα τις περισσότερες φορές) τις ανύπαρκτες φοβίες. Και στην περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου η φοβία έχει υπόβαθρο καθαρά δεξιό.


Οι δεξιοί νεοέλληνες γενικότερα έχουν φροντίσει να μετασχηματίσουν το Πρωτείο του Ατόμου στο "Πρώτα για το Άτομο μου και ας ψοφήσουν οι άλλοι", πράγμα που τους κάνει να φέρνουν το χέρι τους και να κλείνουν τη μύτη τους με σιχασιά κάθε που βρίσκουν στο διάβα τους αναξιοπαθούντες. Για το κατάντημα κάποιου φουκαρά φταίει αποκλειστικά ο ίδιος ο φουκαράς. Δογματικά και κάπως απροσδιόριστα γονιδιακά, η ευθύνη βαρύνει μονάχα τον ίδιο. Και ποτέ δεν σχετίζεται με τις περιρρέουσες συνθήκες. Ο Έλληνας στην τελική, ακόμη και σε συνθήκες ακραίας ανέχειας δεν θα χαρακτηριζόταν ποτέ από την εγκληματική δράση των λογής - λογής Πακιστανών, Αφγανών, Αφρικανών και λοιπών.




Εεε λοιπόν σας έχω νέα! Τα δίπολα είναι ηλίθια. Τα δίπολα εκφράζουν διλήμματα και απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν σκέπτονται ή που δεν είναι σε θέση να σκέπτονται. Τούτων λεχθέντων, θα αποπειραθώ να απαντήσω σε μια σειρά από ερωτήματα, ξεκινώντας από το βασικό:

1. Δίκαιος ή άδικος ο αποκλεισμός;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, δίκαιος (και όχι δικαιότατος, αφού θα ήταν χρήσιμο το να αποφύγουμε τον υπερθετικό βαθμό που αποτελεί το βασικό δεκανίκι των δίπολων). Και αυτό επειδή, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες από το site των Ολυμπιακών Αγώνων, ρατσιστικά σχόλια δεν επιτρέπονται:
[...] RACISM
We cannot allow for anything that can be deemed to be racist and offensive towards any group of people.
If you are ever in any doubt please do not publish the message (hold it in the queue) and escalate it to management for further advise.
Το ορθόν της απόφασης της ΕΟΕ επικύρωσε φυσικά με την ανακοίνωση της και η ΔΟΕ. Αλλά όπως εξηγήσαμε ήδη, στο δεξιό φαντασιακό οι κανόνες είναι για τους άλλους.

2. Μα δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο...
Χμμμ, είναι - δεν είναι ρατσιστικό, δεν έχει καμία απολύτως σημασία! Θυμόμαστε το δίπολο που αναφέραμε προηγουμένως; Κάποιοι θεώρησαν ρατσιστικό το τιτίβισμα της Βούλας και κάποιοι όχι! Αυτό, σε περίπτωση που δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι, είναι ο ορισμός της αμφιβολίας που θα έπρεπε να διακατέχει τον αθλητή ώστε να συμβουλευτεί τους υπεύθυνους της αποστολής.

3. Ναι, αλλά στο μυαλό της ίδιας της Παπαχρήστου δεν θεωρήθηκε το σχόλιο ρατσιστικό, ούτε γεννήθηκε ποτέ η αμφιβολία ότι κάποιος ενδέχεται να το θεωρήσει ρατσιστικό.
Μάλιστααα! Δύο πραγματάκια. Πρώτον, γίνεται αντιληπτό φαντάζομαι ότι δεν μπορούμε να ρωτάμε αυτόν που αφοδεύει αν μυρίζει η παραγωγή του, εντός της τουαλέτας, ληγμένο κουνάβι! Άσε να το βεβαιώσουν οι επόμενοι τυχεροί επισκέπτες. Δεύτερον, αδυνατώ να πιστέψω ότι η Παπαχρήστου θεωρεί τα σχόλια "10 χρόνια δουλειάς και κούρασης για να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες" και "Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. τα κουνούπια του δυτικού Νείλου.. θα τρώνε ντόπιο φαγητό!!!" ισοδύναμα και άνευ πιθανής ρατσιστικής υπόνοιας (αυτοεξηγούμενο)!

4. Ναι, αλλά εσύ τι πιστεύεις; Ήταν ρατσιστικό το σχόλιο;
Αν σώνει και καλά πρέπει να απαντήσουμε σε κάτι παντελώς άσχετο με το άδικο ή δίκαιο της απόφασης αποκλεισμού, εεε τότε ναι, το σχόλιο κατά πάσα πιθανότητα ήταν ρατσιστικό. Αν το διάβαζε κάποιος στο Twitter του Tweety θα είχε τις αμφιβολίες του, αλλά στο Twitter μιας κοπέλας που αναπαράγει μηνύματα της Χρυσής Αυγής, πιστόλια και βίντεο "Γάμα τον Κωλότουρκο", η λογική θα εκραγεί αν επιχειρήσει να χωρέσει την αμφιβολία!

5. Άντε και είναι ρατσίστρια η Παπαχρήστου και κοιμάται με προσκέφαλο το "Ο Αγών Μου". Και τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να της αφαιρέσουμε το  δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Σε καμία περίπτωση! Δεν προβλέπεται πουθενά πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Αλλά για μια ακόμη φορά, η Παπαχρήστου δεν τιμωρήθηκε για τις ρατσιστικές πεποιθήσεις της αλλά επειδή τις εξέφρασε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που απαγορεύεται!

6. Ρε συ, ανέκδοτο ήταν! Εσύ δεν έχεις πει ποτέ ρατσιστικά ανέκδοτα;
Έχω πει πολλές φορές ρατσιστικά ανέκδοτα και έχω γελάσει τρανταχτά με κάποια από αυτά. Αλλά υπάρχουν κι εδώ δύο παρατηρήσεις:

Πρώτον επειδή ακριβώς επειδή τα ρατσιστικά μηνύματα είναι επικίνδυνα, προκειμένου να θεωρηθούν ανέκδοτα, είναι χρήσιμο να διατυπώνονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Ας συγκρίνουμε π.χ. το επίμαχο μήνυμα με τις ακόλουθες εκδοχές που ακολουθούν μοτίβο ανέκδοτου:
Γιατί τα κουνούπια του δυτικού Νείλου τσιμπάνε περισσότερο τους Αφρικανούς; Γιατί τους αρέσει το ντόπιο φαγητό!
ή
Τι είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν πληροφορήθηκε για τα κρούσματα με κουνούπια του δυτικού Νείλου; Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα θα τρώνε τουλάχιστον ντόπιο φαγητό.
Τα ανέκδοτα ακολουθούν συγκεκριμένα μοτίβα ακριβώς για να βγαίνει αυτός που τα λέει από τον κόπο να εξηγεί ότι είναι ανέκδοτα και ότι οι παρευρισκόμενοι δεν θα πρέπει να τα πάρουν στα σοβαρά! Για να μην αναφέρουμε και το πλέον τυπικό μοτίβο στα ανέκδοτα που θέλει κάθε ανέκδοτο να ξεκινάει ως εξής:
Ανέκδοτο! Ήταν μια φορά ένας...
Δεύτερον, για μια ακόμη φορά ξεχνάμε το γεγονός ότι κάποιος που λέει ανέκδοτα με την παρέα του, ανάμεσα σε τσίπουρα, δεν υπάγεται εκείνη τη στιγμή σε κάποιο ειδικό δίκαιο. Για επιβεβαίωση των ανωτέρω, δοκιμάστε μετά τα τσίπουρα να πάρετε από πάνω και λίγη μεθυλτριενολόνη, απ' αυτήν της Χαλκιά! Κανένας δεν θα σας ενοχλήσει…

7. Εδώ ρε μας λένε ότι προσέβαλε τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Ποια ιδεώδη ρε; Της ντόπας;
Ακριβώς! Τα ιδεώδη της ντόπας. Τα ιδεώδη τα οποία εσύ ο ίδιος πρεσβεύεις κάθε φορά που παρακολουθείς αγώνες με παιδάκια που πήραν τις απαραίτητες ουσίες για να γίνουν υπεραθλητές και να καταδεχτεί να τους παρακολουθήσει επιτέλους ο μπαμπάς τους ο οποίος, από τότε που τον θυμούνται, παρακολουθούσε μόνο υπεραθλητές! Αυτά τα ιδεώδη θέλεις, και αυτά υπερασπίζονται οι οργανωτές. Αν δεν τα θέλεις, μην τα παρακολουθείς και διάβασε καλύτερα για το Μποζόνιο Χιγκς.

8. Άμα είναι έτσι, να τιμωρηθεί και η Γερμανίδα σημαιοφόρος που δήλωσε "Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Τους βλέπουμε και κάνουμε τους μαλάκες για να μη μας ζητήσουν δανεικά". 
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, πρώτα - πρώτα αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ! Η Επιστροφή του Μουφόλοτζι Κόντεστ είναι διασκεδαστικότατη και κατατοπιστικότατη επί του θέματος. Αλλά ο νεοέλληνας; Αυτός ο κλασσικός οπαδός του μεταλλαγμένου Πρωτείου του Ατόμου (είπαμε, πρώτα το άτομο μου!) που στα χρόνια της κατοχής τακίμιαζε με τους ξένους κατακτητές και στη σύγχρονη ελεύθερη Ελλάδα απεχθάνεται τους ξένους! Ο ίδιος νεοέλληνας που του μυρίζει άσχημα ο μαύρος, ο ίδιος άνθρωπος που δεν νοιάζεται για κανέναν και ξαφνικά ματώνει η καρδιά του για το κοριτσάκι που θα πάει στράφι η αθλητική του καριέρα, ο ίδιος τύπος που προέταξε το ανυπέρβλητο επιχείρημα "Είναι κακό δηλαδή να λες Αφρικανό τον Αφρικανό;", εξοργίζεται με την υπόνοια ότι κάποιοι διαδίδουν πως ο Έλληνας ζητάει δανεικά, τη στιγμή που τα ζητάει!

Και τώρα τα σημαντικά που μας διέφυγαν!
Ο σύγχρονος Έλληνας έχει πάντα σοβαρές ανησυχίες. Την ίδια ώρα που του αδειάζουν τις τσέπες με παρανοϊκές αθετήσεις του οικονομικού γίγνεσθαι τύπου περαίωσης, τέλους επιτηδεύματος και φόρου αναπνοής, ο ίδιος παραμένει στις επάλξεις για να υπερασπιστεί... από τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή για να μην πέσει κατηγορία μέχρι την καημένη την Παπαχρήστου που την έφαγαν τα ξένα συμφέροντα αλλά και ο Κουβέλης.

Επιπλέον ο σύγχρονος Έλληνας ξέρει να αναγνωρίζει την αξία. Πιστός στην εκκλησία που κρατάει την κοινωνία μας σε συνοχή, πιστός στα κόμματα που επί 35 χρόνια χαράζουν την πολιτική της επιτυχίας, πιστός στους αστέρες του εγχώριου lifestyle που οριοθετούν τον δρόμο προς την επιτυχία, κάνει επιτέλους και το επόμενο βήμα και ακολουθεί την αξία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Παπαχρήστου με την εγνωσμένη αθλητική αξία, την οποία δεν θα πήγαινε να παρακολουθήσει ποτέ σε αγώνες στίβου, αποφάσισε να την παρακολουθήσει στο Twitter για το εγνωσμένο και ανεπαρκές περιεχόμενο των σκέψεων της. Ενδεικτικά τα ακόλουθα στιγμιότυπα με τους όμβρους από followers. Ποίμνιο λοιπόν, κομματόσκυλο, fashion victim και follower! Συλλυπητήρια...

Bonus: Πως να εικοσαπλασιάσετε τους followers σας στο Twitter σε τρεις μέρες!

25/07/2012 14:36


25/07/2012 15:41


25/07/2012 16:33


25/07/2012 19:23


25/07/2012 21:47


26/07/2012 08:28


26/07/2012 14:47


27/07/2012 10:36


28/07/2012 15:19

Share:

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μποζόνιο Χιγκς VS Δημιουργός; Ούτε καν ντέρμπι...


(μικρή διασκεδαστική παρένθεση)
Κάμποσο π.Χ.
- Ο θεός θέλει να θυσιάσεις το παιδί σου για να τον εξευμενίσεις!
- Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Το αγαπάω το παιδί μου πιο πολύ από τον εαυτό μου και αποκλείεται να το θυσιάσω. Ας υποστώ τις συνέπειες... (φυσικά οι συνέπειες δεν έρχονται ποτέ)

Αρκετά μ.Χ.
- Η γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο; Βλάσφημεεεε, στην πυρά!
- Εεε καλά, δεν είπαμε και τίποτα. Μάλλον θα έκανα λάθος. Συγχωρήστε με (από μέσα του: Γίδια, Κρετίνοι...)

Άλλοτε μ.Χ.
- Ο θεός εξοργίστηκε και πετάει κεραυνούς!
- Τι πίνεις ρε μάστορα; Αφού οι κεραυνοί είναι ηλεκτρικές εκκενώσεις στα καταιγιδοφόρα νέφη.
- Ναιαιαιαιαι, αλλά ποιος τα δημιουργεί και προκαλεί την καταιγίδα;
- Ο Σάκης ο υδραυλικός!

Πρόσφατα μ.Χ.
- Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης καταρρίπτει πλήρως τη χριστιανική θεώρηση. Γιατί εφόσον δεν υπήρξε ποτέ ο Αδάμ και η Εύα, (αν και αποδεδειγμένα υπήρξε ο Σουβλάμ και η Γυρεύα), δεν υπήρξε ποτέ και το προπατορικό αμάρτημα. Συνεπώς, ένας Ιησούς που κατέβηκε στη γη γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, μήπως είναι άκυρος; Μήπως δεν είναι καν ιστορικό πρόσωπο;;;
- Ναι, καλά, απλά δεν καταλαβαίνεις ότι η ιστορία του Αδάμ και της Εύας είναι συμβολική. Αλλά ακόμα κι αν αποδείχτηκε η Μεγάλη Έκρηξη, αυτό το Big Bang πως το λέτε, ποιοοοος νομίζεις ότι υπήρχε πριν από αυτό και τα δημιούργησε όλα; Εεεεε...;
- Ο Σάκης ο υδραυλικός!

Η Οπισθοχώρηση της Θρησκείας και η Επέλαση της Επιστήμης!
Μετά απ’ αυτήν τη σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας του ανθρώπου, ήρθε η ώρα να διερευνήσουμε λιγάκι την ουσιώδη διαφορά της θρησκείας από την επιστήμη:

Η επιστήμη παρατηρεί αδιάκοπα το Σύμπαν και προσπαθεί να κατανοήσει τι μας λέει αυτό καθημερινά. Παρατηρεί, συστηματοποιεί τις παρατηρήσεις και τα εκπορευόμενα συμπεράσματα και οργανώνει τα συμπεράσματα αυτά σε θεωρίες οι οποίες επαληθεύονται και ερμηνεύουν τον κόσμο μας και είναι έτοιμες να χάσουν την ισχύ τους απέναντι σε κάθε νέα θεωρία η οποία δίνει πληρέστερες εξηγήσεις.

Η θρησκεία από την άλλη δεν είναι τίποτα άλλο από τον σωματώδη στούρνο αληταρά της γειτονιάς. Δεν ξέρει τίποτα! Αλλά το ισχυρό κόμπλεξ κατωτερότητας που κουβαλάει δεν του επιτρέπει να παραδεχτεί ότι δεν γνωρίζει. Ξεστομίζει λοιπόν αδιάκοπα μπούρδες, προσπαθεί να τις επιβάλει στα άλλα παιδάκια με το ζόρι και στη συνέχεια εκνευρίζεται και αντιδρά άσχημα όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Στο καθημερινό μας ανάλογο η θρησκεία προσπαθεί να εξηγήσει στο Σύμπαν πως το ίδιο λειτουργεί (εξήγηση φυσικών φαινομένων) και από πού προέρχεται (προφανώς από κάποιον Δημιουργό). Προσπαθεί να πει στο Σύμπαν τι πρέπει να κάνει (κατάλυση των φυσικών νόμων δια μέσου των θαυμάτων). Και εξαγριώνεται κάθε φορά που το Σύμπαν αντιδρά. Η για να ακριβολογήσουμε, δεν αντιδρά καθόλου και συνεχίζει να κάνει ευλαβικά ό,τι έκανε ανέκαθεν, λειτουργώντας πάνω στα προκαθορισμένα από τους φυσικούς νόμους μοτίβα του. Και πως αντιδρά η ίδια η θρησκεία όταν εξαγριώνεται; Σκορπάει απειλές, φόβους και τύψεις, αλλά και μίσος προς κάθε εκφραστή της γνώσης.

Η ισχύς της θρησκείας στην πορεία της ιστορίας αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα, με κάθε καινούριο επίτευγμα της επιστήμης και τελικά βρίσκει ως έσχατο καταφύγιο κάτι που βρίσκεται τόσο καλά κρυμμένο, ώστε κατά πάσα πιθανότητα (όπως σκέπτεται ατυχώς ο θρησκευτικός νους), δεν θα μπορέσει να απαντηθεί ποτέ. Τη Δημιουργία! Η Δευτέρα Παρουσία μπορεί να αναβάλλεται εσαεί διαψεύδοντας προσδοκίες και προφήτες. Οι προσευχές και τα κομποσκοίνια μπορεί να ξεχειλίζουν από γελοιότητα στον 21ο αιώνα. Αλλά η Δημιουργία; Ο πάνσοφος Δημιουργός;;; Απρόσιτος χρονικά, αφού τοποθετείται στην αρχή του χρόνου και απρόσιτος τοπικά αφού τοποθετείται έξω από το υλικό σύμπαν. Απλά το δημιούργησε πριν από 4,5 δις χρόνια και στη συνέχεια περίμενε 4,5 δις χρόνια παρά κάτι μέχρι να φανερώσει την ύπαρξη του σε κάποιους τύπους στην έρημο. Λογικότατο!!! Αλλά αυτός ο απρόσιτος Δημιουργός είναι αναγκαίος, αφού τα πάντα χρειάζονται έναν Δημιουργό, σωστά;

Απολογήσου απαίσιο και μοχθηρό Μποζόνιο Χιγκς!
Αν τα πάντα χρειάζονται έναν Δημιουργό, μήπως χρειάζεται και ο Δημιουργός έναν Δημιουργό; Χαχαχα, ας μη χρησιμοποιούμε λογικά αδιέξοδα εναντίον της θρησκείας, αφού ποτέ της δεν τα είχε καλά με τη λογική. Ας παίξουμε στο ίδιο το γήπεδο της με μια γεύση από θεωρητική φυσική, κατά το δυνατόν εκλαϊκευμένη.

Καθιερωμένο Μοντέλο: Με απλά λόγια είναι ένα μοντέλο που περιλαμβάνει το σύνολο των εξισώσεων που περιγράφουν τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά όλων των στοιχειωδών σωματιδίων. Το μοντέλο καλύπτει επαρκώς τη λειτουργία των τριών από τις τέσσερις φυσικές δυνάμεις, δηλαδή την ηλεκτρομαγνητική, την ισχυρή πυρηνική και την ασθενή πυρηνική δύναμη ενώ δεν έχει καταφέρει να ενσωματώσει τη βαρυτική δύναμη σε μια ενοποιημένη θεωρία. Στην αρχική του διατύπωση, το καθιερωμένο μοντέλο προϋπέθετε την απουσία μάζας απ’ όλα τα στοιχειώδη σωματίδια.

Πεδίο Χιγκς: Το 1964, ο θεωρητικός φυσικός Peter Higgs προτείνει τον μηχανισμό Χιγκς ώστε να μπορέσει να καταστήσει τη μάζα των στοιχειωδών σωματιδίων συμβατή με τις εξισώσεις του καθιερωμένου μοντέλου. Ο μηχανισμός Χιγκς προβλέπει την ύπαρξη του πεδίου Χιγκς, ενός ενεργειακού πεδίου το οποίο εμφανίστηκε στο πρώτο τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη και δίνει στα στοιχειώδη σωματίδια τη μάζα τους. Με απλά λόγια δημιουργεί! Και αν όντως ευσταθεί η πρόταση του Χιγκς, καταρρέει και το τελευταίο καταφύγιο του κατατρεγμένου, διά μέσου των αιώνων, θεού. Χμμμ, και τι είναι τελικά η επιστήμη; Μπάτε σκύλοι, αλέστε; Ο καθένας μπορεί να προτείνει ό,τι κατεβάσει ο εγκέφαλός του; Ουδόλως! Στη λογική της επιστήμης μια πρόταση γίνεται αποδεκτή μόνο όταν παρέχει επαρκείς εξηγήσεις για τον κόσμο γύρω μας, και μέχρι αυτή να διαψευστεί. Και ακριβώς επειδή το πεδίο Χιγκς μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς το καθιερωμένο μοντέλο, το οποίο με τη σειρά του εξηγεί κατά το δυνατόν καλύτερα τα είδη των δυνάμεων της φύσης, η πρόταση του Χιγκς έτυχε της ανάλογης επιστημονικής αποδοχής. Πράγμα στο οποίο απέτυχαν επανειλημμένα οι θυσίες, τα ευχέλαια, τα σταυρουδάκια, τα σκόρδα, οι βασκανίες, τα περίτεχνα τελετουργικά, ο σαραντισμός και η ευχή του παπά, οι προσευχές, οι φανουρόπιτες, ο Πατροκοσμάς με την εκπληκτική του πρόβλεψη "θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και μετά οι πολίτες…" (αυτονόητο όσο και το δικό μου "θα φωνάζει κάποτε στο δρόμο ο κοσμάκης") και άλλες φαιδρές εκφάνσεις της θεϊστικής κοσμοθεώρησης.


Μποζόνιο Χιγκς: Το Μποζόνιο Χιγκς είναι κάτι σαν το αντίστοιχο σωματίδιο του ενεργειακού πεδίου Χιγκς, που προβλέπεται από τον κυματοσωματιδιακό δυϊσμό που κυριαρχεί στην κβαντομηχανική. Προβλέπεται από τη θεωρία και συνεπώς πρέπει να υπάρχει και στην πράξη. Και για μια ακόμη φορά ένα θεωρητικό μοντέλο της φυσικής (φαίνεται να) επαληθεύεται. Στις 2 και στις 4 Ιουλίου δύο από τα πειράματα  - επιταχυντές του CERN, το ATLAS και το CMS, ανακοινώνουν αποτελέσματα για την εύρεση ενός στοιχειώδους σωματιδίου το οποίο πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να ταυτοποιηθεί με το θεωρητικά προβλεπόμενο Μποζόνιο Χιγκς. Παρατηρείστε την επιστημονική διατύπωση! Όχι ένα αβασάνιστο "βρέθηκε" αλλά ένα συγκρατημένα πανηγυρικό "πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να ταυτοποιηθεί με το θεωρητικά προβλεπόμενο Μποζόνιο Χιγκς".

Και τώρα;;; Ποια η αντίδραση του επίσημου διαχειριστή και εκφραστή της θρησκείας; Το αντιπαθητικό πρόσωπο του σωματώδους στούρνου αληταρά της γειτονιάς εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο μέσα από τα λόγια ενός από τους πλέον τυπικούς εκφραστές του, του πασίγνωστου και κατ΄ιδίαν απαίτηση προσφωνούμενου "Σεβασμιότατου" Σεραφείμ Πειραιώς. Σωματώδης καθώς διαθέτει κάποια υπολογίσιμα κυβικά όσον αφορά την επίδραση του στο απαίδευτο πλήθος. Στούρνος εκ πεποιθήσεως! Και σαν τον αληταρά της γειτονιάς για μια ακόμη φορά επιχειρεί να νουθετήσει το απαίδευτο πλήθος προβαίνοντας σε αήθεις επιθέσεις εναντίον της αφρόκρεμας της επιστήμης. Ας μην ξεχνάμε και το βεβαρυμμένο παρελθόν του με την επίθεση του στον Στίβεν Χόκινγκ.

Φυσικά, για τους γνωρίζοντες έστω και ελάχιστα περί φυσικής ακόμη και η ελάχιστη κριτική ενασχόληση με το λυσσαλέο του κείμενο (Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για το "σωματίδιο του Θεού") είναι μάταιη και τεράστια σπατάλη ενέργειας και αυξάνει απλώς αναίτια την εντροπία στο σύμπαν! Αξίζει πάντως να σταθούμε σε δύο μόνο σημεία:

"Σήμερα λοιπόν στήν Γενεύη τῆς Ἑλβετίας "ἔξοχα μυαλά" θέλουν νά μᾶς καταπείσουν ὅτι τό ὑποατομικό σωματίδιο μποζώνιο Χίγκς, πού εἶναι μία ἀσυνείδητη μονάδα ἐνέργειας, ἄν ὑπάρχει, δημιουργεῖ, συντονίζει, σχεδιάζει καί καταστρώνει τά τρισεκατομμύρια τῶν γαλαξιακῶν σχηματισμῶν, τούς σέ αὐτά ὑφισταμένους φυσικούς νόμους ὥστε μήν συγκρούονται μεταξύ τους, τήν ἀέναη κίνηση τῆς συμπαντικῆς ὕλης-μάζης, τήν ὀργανική διάπλαση καί τή ζωή τῶν ἐνοργάνων ὄντων καί φυσικά τήν ἁρμονία τοῦ ὑλικοῦ σύμπαντος."

και

"Αὐτό ἀκόμα τό ἀσυνείδητο σωματίδιο, πού δέν ἔχει γνώση τοῦ ἑαυτοῦ του καί δέν μπορεῖ νά ἀπαντήσει στό ἐρώτημα «τί εἶσαι;» καταστρώνει καί δημιουργεῖ ἐκ τοῦ μηδενός συνειδητά ὄντα ὅπως ὁ ἄνθρωπος, πού ἔχουν τό συνειδέναι, ὑπερβαίνει τό ἀγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ἀνοργάνου καί ὀργανικῆς ὕλης, τά ἀγεφύρωτα ὀργανικά χάσματα μεταξύ ὅλων τῶν εἰδῶν τῶν γενῶν τῶν ἐνοργάνων ὄντων, τό ἀγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τοῦ φυτικοῦ κόσμου καί τῶν ἐμψύχων ὄντων, τό ἀγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τοῦ ἀνθρώπου καί ὅλων τῶν ἄλλων ἐνοργάνων καί ἐμψύχων ὄντων."

Μάλισταααα, ο Σεραφείμ Πειραιώς εγκαλεί το Μποζόνιο Χιγκς στην τάξη! Το καλεί να αποποιηθεί τον τίτλο του δημιουργού αν πρώτα δεν γνωρίσει τον εαυτό του και δεν απαντήσει στα ερωτήματα που θα του τεθούν!!! Του απαγορεύει να σχεδιάζει και να καταστρώνει!!! Και η δικαιολογημένη προϊστορική άγνοια πλην όμως αδικαιολόγητη σύγχρονη βλακεία της απόδοσης ανθρωπόμορφων χαρακτηριστικών σε κάθε πράγμα που δεν κατανοούμε, καλά κρατεί.


Μην το παραγεμίζεις, θα σκάσει...
Δεν θα υπενθυμίσουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που γνωρίζει ο απλός άνθρωπος από την εμπειρία του. Δεν υπάρχει μία απάντηση για όλα! Θα ήταν σίγουρα βολικό ώστε να καθίστανται οι αμόρφωτοι και οι τεμπέληδες αξιόλογοι, αλλά δυστυχώς γι αυτούς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και ένας θεός παντοδύναμος και πανάγαθος, παντογνώστης και ποιητής των πάντων... Σκάει μέρα με τη μέρα εις τα εξ’ ων συνετέθη. Απώλεσε σταδιακά την παντοδυναμία του αφού διαπιστώθηκε ότι δεν το έχει το θέμα με την κατασκευή μιας τόσο μεγάλης πέτρας που να μην μπορεί να τη σηκώσει (όταν ένας τραγέλαφος καλεί το Μποζόνιο Χιγκς να απολογηθεί, μας χορηγεί αυτόματα το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτά τα διασκεδαστικά παιδικά επιχειρήματα). Απώλεσε σταδιακά τον χαρακτηρισμό Πανάγαθος όταν ο κόσμος διαπίστωσε ότι η παιδική θνησιμότητα, ο πόλεμος, η αρρώστια, ο βιασμός και ο φόνος είναι έννοιες συνυφασμένες με τη ζωή. Απώλεσε σταδιακά την παντογνωσία του αφού η δυνατότητα απαντήσεων και προβλέψεων του θεόπνευστου βιβλίου συγκρινόμενη με το αθροιστικό έργο γιγάντων της νόησης, από τον Ερατοσθένη και τον Ιπποκράτη μέχρι τον Δαρβίνο και τον Αϊνστάιν, δεν διαφέρει και πολύ από τη σύγκριση της ταχύτητας ενός υπερηχητικού αεροσκάφους με την ταχύτητα μίας οδοντόβουρτσας. Με την πιθανότατη ανακάλυψη του Μποζονίου Χιγκς και την επιβεβαίωση του πεδίου Χιγκς, ο θεός όπως τον γνωρίζαμε έχασε και την ιδιότητα του Δημιουργού.

Και τι μας προσφέρει τελικά η θρησκεία;
Η θρησκεία προσφέρει απαντήσεις ισάξιες του Σάκη του υδραυλικού σε προβλήματα τα οποία η ίδια μας έχει δημιουργήσει και δεν σχετίζονται με τον φυσικό κόσμο.

- Θα σου σπάσω και τα δύο σου γόνατα! Και στη συνέχεια θα φροντίσω να σου φέρνω κάθε μέρα φαγητό, πάγο για να κατευνάζεις τον πόνο σου αλλά και θα σου ψιθυρίζω λόγια παρηγοριάς για να μην στεναχωριέσαι. Αυτά όλα όμως μόνο στην περίπτωση που δεν θα μου φέρνεις  αντιρρήσεις. Δέχεσαι;

- Αααχαχαχαχαχαχαχαχα, βέβαια! Πως θα μπορούσα να απορρίψω τέτοια προσφορά;;; Μήπως όμως θα έπρεπε να σε ευχαριστώ και να σε δοξάζω παράλληλα;

- Χμμμ, τώρα που το λες...



Share: