Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Το Ταξί της Σανγκάης στην Ελλάδα (AKA Υιοθέτησε κι Εσύ Έναν ΔΥ, Μπορείς!)

(Το άρθρο γράφτηκε το 2015. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει και update για το 2023)

Ο Αγησίλαος απολύεται μετά από 15 χρόνια, μιας και η εταιρεία στην οποία εργάζεται κλείνει εν μέσω κρίσης στην καλοκαιρινή Ελλάδα του 2015. Και έχει και οικογένεια να θρέψει.
Αποφασίζει λοιπόν ο Άγης να ανοίξει τη δική του επιχείρηση.

- ΑΑΑΑΑ... Τι ήταν αυτό που ξεστόμισες τώρα αδερφέ; Επιχείρηση; Επιχειρηματίας δηλαδή; Με κόκκινη Mercedes, κοιλιά και πούρο;

Επιχειρηματικό Asset


Το ήξερα ότι θα χτυπήσουν τα βραχυκυκλωμένα αριστερά αντανακλαστικά σου φίλε μου και γι’ αυτό σπεύδω να σου παρουσιάσω ένα σενάριο, τόσο προλεταρίστικο που δεν θα το πιστεύεις. Άκου λοιπόν: Ο Άγης αποφασίζει να φέρει στην Ελλάδα το ταξί της Σανγκάης. Αποφασίζει με άλλα λόγια να πάρει το ποδήλατό του, να δέσει από πίσω ένα μεγάλο σκεπαστό καρότσι, και να μεταφέρει τον κόσμο εντός της πόλης. Φυσικά, επειδή ο συγκεκριμένος τρόπος μεταφοράς είναι πολύ πιο αργός από τον αντίστοιχο με τα κλασικά ταξί, το τυράκι για να αποκτήσει πελάτες είναι το ιδιαίτερα χαμηλό κόμιστρο, το οποίο είναι φιξ και ορίζεται στα 2 € ανά διαδρομή. Όπως αντιλαμβάνεστε ήδη, δεν μιλάμε ακριβώς για την παγιωμένη εικόνα του επιχειρηματία στο μυαλό του νεοέλληνα, αλλά για έναν σύγχρονο σκλάβο της γαλέρας. Παρ’ όλα αυτά, ο άνθρωπος θέλει να ζήσει και να συντηρήσει την οικογένειά του. Θα του επιτρέψουμε να ζήσει; Για να δούμε...

Όχι, δεν θα του επιτρέψουμε. Το επάγγελμα των ταξιτζήδων δεν έχει ανοίξει.
Ακόμα και να ήθελε να δουλέψει έτσι ο άνθρωπος, του το απγορεύουμε!

Παρ’ όλα αυτά, επειδή ο σκοπός του παρόντος άρθρου είναι άλλος, θα υποθέσουμε ότι το επάγγελμα είναι ανοικτό και ο Άγης μπορεί να προχωρήσει στη δική του "επιχείρηση". Και μάλιστα επειδή τυγχάνει και υπεράνθρωπος παιδαράς, θα δουλεύει με τις εξής παραδοχές:
  1. Θα δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο, 124 μέρες περισσότερο δηλαδή από όσους δουλεύουν πενθήμερο και κάνουν και διακοπές 20 μέρες το χρόνο.
  2. Δεν θα κάνει ποτέ του διάλειμμα την ώρα της δουλειάς.

10000 €
Αν υποθέσουμε ότι ο Άγης καταφέρνει να τζιράρει τον πρώτο του χρόνο 10000, τα νούμερα είναι αυτά που βλέπετε παρακάτω. Φίλε Αγησίλαε, θα δουλεύεις 365 μέρες το χρόνο και 6,8 μόνο ώρες την ημέρα, Τεμπέλαρε, και θα καταλήξεις να έχεις συνολικούς φόρους προς το κράτος 11600. Ο τύπος θα χρωστάει μετά από όλα αυτά 1600 ευρώ!



14000 €
Όταν και άμα ο Άγης καταφέρει να πιάσει ετήσια έσοδα 14000, τότε και μόνο τότε τα έσοδά του θα ξεπεράσουν τη φορολογία του. Και έτσι θα του περισσεύουν και 6,7 ολόκληρα ευρώ για να περνάει το μήνα του αυτός και η οικογένειά του. Στο μεταξύ το μοναδικό που χρειάζεται να κάνει, είναι να κουνήσει τον κώλο του και φτάσει τις 9,6 ώρες δουλειά την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο.



20000 €
Προύχοντας! 217 € το μήνα γι’ αυτόν και την οικογένειά του με μόλις 13,7 ώρες εργασία την ημέρα.



30000 €
Καλά, δεν το συζητάμε πλέον. 567 ευρώ το μήνα! Η μεγάλη ζωή είναι εδώ. Θεωρητικά δηλαδή ο τύπος μπορεί ακόμα και να αποταμιεύει συστηματικά (LOL), πράγμα που εμένα προσωπικά με βάζει και σε σκέψεις. Αν ποτέ κινδυνέψουν να μην πληρωθούν οι μισθοί του δημοσίου, μήπως να σκεφτούμε να κουρέψουμε και τις καταθέσεις του;

Στο μεταξύ οι ημερήσιες ώρες εργασίας του Άγη έχουν φτάσει αισίως στις 20,5, αλλά αυτή είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια στην οποία δεν αξίζει να αναφερθούμε (ξανά LOL).



Η Παγίδα
Νομίζατε ότι δεν υπάρχει παγίδα στα παραπάνω; Γελαστήκατε. Τα νούμερα που παρέθεσα υπολογίστηκαν αποκλειστικά με φόρους, αγνοώντας έτσι πλήρως και ένα βαρβάτο έξοδο που πληρώνουν οι περισσότεροι Αγησίλαοι σ’ αυτήν τη ζωή. Ενοίκιο ή δόσεις στεγαστικού. Κι αυτό επειδή δεν ήθελα να σας ψυχοπλακώσω τόσο πολύ.

Η Ουσία
Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια και Δικαιοσύνη. Δεν έχει σημασία που μεγάλωσες και με ποια ιδεολογία. Οι παραπάνω τέσσερις πυλώνες σε όλες τις χώρες του κόσμου θεωρούνται κοινής ωφέλειας και η καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες τους θεωρείται προαπαιτούμενο για μια κοινωνία ευημερίας. Πέρα από το ότι είναι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ξέρετε τι άλλο κοινό έχουν; Χρειάζονται είτε πτυχίο, είτε μακροχρόνια και επίπονη εκπαίδευση. Πράγμα που σημαίνει ότι σ’ αυτούς τους πυλώνες χωράει λιγότερο το ρουσφέτι και οι πελάτες των πολιτικών βρίσκονται αλλού. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να διορίσω τον αμόρφωτο και ακαμάτη ξάδερφό μου ως γιατρό σε νοσοκομείο, ενώ μπορώ εύκολα να τον βάλω σε κάποια υπηρεσία να μου βγάζει χειροκίνητα, εν έτει 2015, αριθμό πρωτοκόλλου.

- 32. Συν 1; 33! Γράφουμε το 33 στην επόμενη σειρά και ορίστε κύριε ο αριθμός πρωτοκόλλου σας.

- Μπράβο το παλικάρι! Τι ωραία που ξέρει και μετράει; Να πληρώσει ο Αγησίλαος για να τον κρατήσουμε.

Ο ιδιωτικός τομέας αριθμεί 1.500.000 Αγησίλαους. Όλους αυτούς τους απαγορεύουμε να ζήσουν αν πρώτα δεν μπορούν να υιοθετήσουν με τη φορολογία τους και έναν ΔΥ από την πελατειακή βάση που έσπειρε το ΝΔΣΟΚ τόσα χρόνια σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τελωνεία, Βουλή, ΕΡΤ, ΟΣΕ, ΔΕΚΟ και διοικητικές υπηρεσίες αλλά και τα μόνιμα δεκανίκια του κρατικού καπιταλισμού, τους παπάδες. Τους απαγορεύουμε να ζήσουν γιατί γνωρίζουμε ότι όταν τίθεται θέμα επιβίωσης, ο άνθρωπος δεν θα φοβηθεί ακόμα και να πεθαίνει καθημερινά πληρώνοντας φόρους, προκειμένου να ζήσει.

Και τελικά καθιστούμε 1.500.000 ανθρώπους εξαθλιωμένους, πλήρως ανενεργούς και ανίκανους να συνεισφέρουν μέσω μιας ανθρώπινης και δίκαιης φορολογίας στα κρατικά έσοδα.

Υιοθέτησε κι εσύ έναν Δημόσιο Υπάλληλο. Μπορείς! Κι αν δεν μπορείς ψόφα.

- Μα... Μα αφού μας υποχρεώνουν οι ξένοι.

- Ναι, μας υποχρεώνουν οι ξένοι επειδή εμείς οι εγχώριοι έχουμε θέσει τις κόκκινες γραμμές μας. Οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου θα πληρωθούν κανονικά. Σε επανάληψη, οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου θα πληρωθούν κανονικά. Οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου θα πληρωθούν κανονικά. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Και οι μεταρρυθμίσεις θα γίνονται με το σταγονόμετρο και με άπειρη γκρίνια.

Ερώτηση
Όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και εντός της κρίσης, το ΝΔΣΟΚ έστησε αυτό το καρκίνωμα, το οποίο μας έφερε στο χείλος του γκρεμού. Εσύ Αριστερά του ανθρωπισμού, γιατί υπερασπίζεσαι το ίδιο καρκίνωμα εκτελώντας με συνοπτικές διαδικασίες τον βιοπαλαιστή ταξιτζή της Σανγκάης; Γιατί γαμώ τη Μπαναΐα μου;


UPDATE 2023

Μετά από μία πανδημία όπου έκλεισε ένα σωρό επιχειρήσεις και τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας που εκτίναξε την ακρίβεια στα ύψη, η ΝΔ αποφασίζει να επιτεθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί κρύβουν εισοδήματα και παρουσιάζουν μισθούς "φτώχειας".

Τα νούμερα του παρόντος άρθρου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενημερωθούν. Μας ενδιαφέρει η πανοραμιή εικόνα και αυτή λέει τα εξής: 

  1. Ο ΕΦΚΑ έχει γίνει λίγο πιο ανθρώπινος συγκριτικά με το παλιό αίσχος των εισφορών στον ΟΑΕΕ.
  2. Τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί στο θεό, καθώς στο διάστημα 2015-2023 είχαμε την άνθιση του μη φορολογούμενου Airbnb σε συνδυασμό με την εμπνευσμένη Golden Visa. Έχοντες του εξωτερικού απέκτησαν μαζικά ακίνητα τα οποία πλέον εκμεταλλεύονται στη δημοφιλή πλατφόρμα. Και η κατάσταση αυτή έκανε τα ενοίκια απλησίαστα και τα έσοδα απ' αυτά να καταλήγουν στις τσέπες επιχειρηματιών εκτός χώρας.
  3. Η ακρίβεια σε όλα τα είδη είναι για τον μέσο άνθρωπο μη αντιμετωπίσιμη. Εκτός των ανατιμήσεων λόγω πολέμου, ΚΑΙ με τη συμμετοχή του κράτους στην ανελέητη φορολογία όλων των αγαθών, και ειδικά των καυσίμων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποιος επιλέγει να ζει σ' αυτή τη χώρα, είναι αδύνατο να κανει οποιονδήποτε μακροχρόνιο προγραμματισμό επειδή "οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου θα πληρωθούν κανονικά". Και αργά ή γρήγορα τα ανίκανα τομάρια της εκάστοτε κυβέρνησης θα ψάξουν σε ποιον να επιτεθούν, απαγορεύοντας του να ζήσει, για να γεμίσουν τα κρατικά έσοδα της παρεοκρατίας τους.



Share:

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Είσαι Δεξιός


Είσαι δεξιός όταν...

Ενέκρινες τη σύλληψη του 27χρονου Γέροντος Παστίτσιου, για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων μέσω του Facebook. Ποια ελευθερία του λόγου; Ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει να κοροϊδεύεις τα πιστεύω των άλλων!

Εκνευρίζεσαι με την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του Τζήμερου στο Facebook, στην οποία καλεί τον κόσμο σε εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου και ανατροπή της κυβέρνησης. Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη. Και στην τελική, σιγά τα αβγά! Κι άλλοι έχουν πει χειρότερα.

Και επειδή είσαι δεξιός, άντε να σου εξηγήσω και τη διαφορά...

Ύπαρξη
Στην περίπτωση του Παστίτσιου, κάποιος κορόιδεψε κάποιον ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. Ο Παΐσιος ζούσε κάποτε αλλά τώρα πέθανε, τεζάρισε, τα τίναξε και τον στερούνται οι παντόφλες του! Στη Δημοκρατία των Απόντων τα έχω εξηγήσει αναλυτικά.

Στην περίπτωση του Τζήμερου, κάποιος παροτρύνει κάποιους άλλους να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, στερώντας σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, το ύψιστο δικαίωμα της ψήφου τους.

Νομιμότητα
Στην περίπτωση της σύλληψης του Φίλιππου Λοΐζου, ξεχειλώθηκαν οι νόμοι μιας και ο άνθρωπος ούτε τον θεό έβρισε, ούτε κανένα θρήσκευμα. Σατίριζε απλώς, χωρίς βρισιές, τις διδαχές και την αποδοχή των "και καλά" προβλέψεων ενός τότε πεθαμένου γέροντα, ο οποίος στην πορεία εξελίχθηκε σε νυν κακοιμημένο (sic) άγιο.

Ο Τζήμερος από την άλλη είπε κατά λέξη "Γι' αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται." Οπότε, ας παραθέσουμε ενδεικτικά και τα άρθρα 134 και 135 του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα για να δούμε αν εμπίπτει ο πολύς Θάνος με την εξαιρετική ρητορική (LOL, ναι, έτσι μιλάει δημόσια...) σε κάποιο από αυτά:


Αρθρο 134

1. Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη από δεκαπέντε ως είκοσι έτη.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη της προηγούμενης παραγράφου με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους ή με σφετερισμό της ιδιότητας αυτής, καθώς και όποιος ασκεί την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

3. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο Κεφάλαιο αυτό: α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή, β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια, γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, δ) η αρχή του πολυκομματισμού, ε) η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής λειτουργίας από το Σύνταγμα και τους νόμους, ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

Άρθρο 135

Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.

Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρ. 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.

Και ακριβώς επειδή είναι (αυτός) δεξιός...
Φίλοι φιλελεύθεροι, συνεχιστές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Όσο θα συνεχίσετε να στεγάζετε τα αδέσποτα της φασιστικής χυδαιότητας, του σκοταδισμού και της επιδεικτικής αμορφωσιάς, τόσο θα ενισχύετε την πορεία σας προς τα ανύπαρκτα εκλογικά ποσοστά και θα δικαιολογείτε πλήρως τον χαρακτηρισμό "φιλελέδες".  Ο Δράκος ομίλησε!



Share: