Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πσσσσσσςς... Σε ψεκάζουν ή από κάπου χάνεις;

Αφιερωμένο στον φεησμπουκικό φίλο Manos Tzatz

Λοιπόν, ως γνωστόν το θέμα με τους ψεκασμούς έχει πλέον παραγίνει. Καθημερινά ο νεοελληνικός ουρανός, αδιάψευστος μάρτυρας των συνωμοσιών που εξυφαίνονται παγκοσμίως, οργώνεται από αεροπλάνα τα οποία αφήνουν στο πέρασμα τους ουρές από... ουρές τέλος πάντων που αφήνουν ευλαβικά κάθε φορά, εδώ και πολλά χρόνια, από τις αρχές του 20ου αιώνα δηλαδή, όταν άρχισαν να πετάνε τα πρώτα αεριωθούμενα. Αλλά ο νεοέλληνας βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση και δεν του ξεφεύγουν αυτά. Του νεοέλληνα δεν του ξεφεύγει τίποτα. Κάθε φορά που ένα αεροπλάνο πετάει ύποπτα, κάθε φορά που δύο αεροπλάνα καταλαμβάνουν ταυτόχρονα κάποιο σημείο του ουρανού, κάθε φορά που οι ουρές των αεροπλάνων παραμένουν υπόπτως για πολλή ώρα στον ουρανό, ο νεοέλληνας βρίσκεται εκεί μπάστακας να καταγράψει και να οργανώσει την πληροφορία, ώστε στη συνέχεια να εξάγει τα ανάλογα ασφαλή και επιστημονικώς τεκμηριωμένα συμπεράσματα... πράγμα στο οποίο απέτυχε βέβαια συστηματικά τα προηγούμενα 35 χρόνια, όταν τα χαΐρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περνούσαν απαρατήρητα και η χώρα έφτασε στην ολοκληρωτική κατάρρευση.

Άρθρα επί του συγκεκριμένου θέματος; Πολλά και αναλυτικότατα:

Και παρόλα αυτά ο κόσμος συνεχίζει να παραμένει έρμαιο των ισχυρισμών. Οπότε η σημερινή σύντομη ανάρτηση θα καταπιαστεί με μία και μόνο παράμετρο του θέματος, μιας και ο Δράκος θα απευθυνθεί κατά μέτωπον... (ψυχραιμία, μην παρεξηγηθείτε πολύ) σε ηλίθιους!


Πσσσσσσςς... Σε ψεκάζουν ή από κάπου χάνεις;

Λοιπόν συμπαθές πλην όμως ψεκασμένο μυαλό...

Γνωρίζεις ποια είναι τα πλέον βασικά συστατικά ενός επιτυχούς ψεκασμού; Είναι τα εξής δύο:
 • Η πηγή του ψεκαζόμενου αερίου πρέπει να βρίσκεται κοντά στον στόχο.
 • Πρέπει να μην φυσάει.
Για να ψεκάσεις π.χ. για κατσαρίδες, είναι υποχρεωτικό να πλησιάσεις το σπρέι στα σημεία όπου θέλεις να φτάσει αυτό και να φροντίσεις, όχι απλώς να μην φυσάει αλλά να μην έχεις καν ανοιχτά τα παράθυρα. Για να ψεκάσεις το κεφάλι ενός παιδιού για ψείρες, είναι απαραίτητο να πλησιάσεις το στόμιο του φαρμάκου στο κεφάλι του παιδιού, και για την ακρίβεια μέσα στην κόμη του, και να φροντίσεις στη συνέχεια να μην φυσάει. Για να ραντίσει ο γεωργός στα χωράφια, είναι απαραίτητο να τα διανύσει σε όλη τους την έκταση με τους ψεκαστήρες του, και παράλληλα να μην φυσάει.

Αν λοιπόν δεχτούμε ότι κάποιοι έχουν στη διάθεσή τους ουσίες με τις οποίες μπορούν να μας ελέγξουν τα μυαλά μας ή την υγεία μας ή να προξενήσουν υπογεννητικότητα, και αν θεωρήσουμε ότι επέλεξαν να υλοποιήσουν ψεκασμούς στα πλαίσια μιας συνωμοσίας σε κοινή θέα στα ουράνια και όχι τη νύχτα, στα κρυφά, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, και αν υποθέσουμε ότι δεν έχουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους να μας ελέγξουν, όπως π.χ. η δοκιμασμένη τηλεόραση... Αν λοιπόν κάνουμε όλες αυτές τις υποθέσεις, τότε εσύ συνεχίζεις να υποστηρίζεις ότι οι άρχοντες αυτού του κόσμου θα επέλεγαν να ψεκάσουν από απόσταση 15 – 18 χιλιόμετρα μακριά από το στόχο τους και στις περιοχές του πλανήτη με τους κατά τεκμήριο δυνατότερους ανέμους, έτσι;

Εεε λοιπόν, αν ισχύει αυτό το τελευταίο, τότε όχι μόνο οι άρχοντες αυτού του κόσμου είναι ηλίθιοι τουλάχιστον σαν τον Γουόλτερ, αλλά άλλο τόσο είσαι κι εσύ ηλίθιος μιας και πιστεύεις ότι θα μπορούσε να φτάσει σ’ εσένα έστω και ένα μόριο της ουσίας την οποία θα ψέκαζαν κατ’ αυτόν τον τρόπο οι προαναφερθέντες ηλίθιοι. Ποιος είναι ο Γουόλτερ και γιατί δεν θα έφτανε ποτέ σ’ εσένα η ψεκαζόμενη ουσία; Δες την παρακάτω μνημειώδη σκηνή από το The Big Lebowski και, πέρα από το γεγονός ότι θα γελάσεις, θα σου λυθούν και οι δύο απορίες μαζί!
[UPDATE]
Ορίστε και μια εξαιρετική ποσοτική ανάλυση των ψεκασμών από τον Greek Skeptic.


Share:

8 σχόλια:

 1. Τσάμπα κουραζόμαστε Δράκεεε... Αν έπαιρναν από λόγια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και ποιος τους είπε να πάρουν από λόγια ρε Προφήτη; Την προσβόλα τους να πάρουν, εμένα μου είναι αρκετό! :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεδομένης της διανοητικής κατάστασης των ψεκαζόμενων, μάλλον παραδόξως έχουμε πολύ καλύτερους πολιτικούς από αυτούς που μας αξίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ πάντως νομίζω ότι τους παραπαίρνεις στα σοβαρά το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι ψεκασμοί όντως γίνονται. Κατ' εμέ ο τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου είναι διαφορετικός, δηλαδή να τους παρέχεις μυστικές πληροφορίες. Πχ, από που να πηγαίνουν ώστε να αποφεύγουν τους ωεκασμούς, ας πούμε στο τρίγωνο Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Σόλωνος (το οποίο ούτε καν τρίγωνο είναι αλλά σιγά μην το ψάξουν). Αν τους πεις ότι εκεί έχει θεαθεί η μεγαλύτερη μάζα αυτοκινήτων με διπλωματικές πινακίδες καθώς και από μυστικούς πράκτορες (οι οποίοι ως γνωστόν αναγνωρίζονται από όλους), τότε είναι που θα σε πιστέψουν σε ό,τι άλλο κι αν τους πεις. Όπου ένα άλλο πράγμα που μπορείς να τους πείς είναι ότι στην πραγματικότητα μας ψεκάζουν με τριμπουρδέλιο, βόθριο και υποξείδιο του Μανώλη. Θα σε πιστέψουν και σε αυτό.
  Κάπως έτσι, θα αρχίσει η φθορά της κινήσεως εκ των έσω. Σε αντίθετη περίπτωση απλώς θα συνεχίσει την ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία οπότε τι είχαμε τι χάσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. *μία μικρή διόρθωση για σφάλμα εκ παραδρομής: Εγώ πάντως νομίζω ότι τους παραπαίρνεις στα σοβαρά το οποίο κατ'αυτούς αποτελεί απόδειξη ότι ψεκασμοί όντως γίνονται.
  Μία μικρή αμέλεια άλλαξε όλο το νόημα. Τις απολογίες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με κέρδισες με τον Big Lebowsky!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://info-war.gr/2013/06/%CE%B3%CE%B5%CF%89%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-21%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD/

  ΑπάντησηΔιαγραφή