Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

"Gone with the Wind" να είναι οι μέρες σας και όλες στο κρεβάτι!

Καλωσορίσατε στην εποχή του Χάχανου Φιλελευθερισμού. Την υπέροχη αυτή εποχή στην οποία οι φιλελεύθεροι πατάσσουν τις μη φιλελεύθερες ιδέες. 🤡

(Ναι, έχει ειπωθεί κι αυτό σε μια πολύ διασκεδαστική παρουσίαση μιας μεγάλης ιδέας)

Εικόνα για το Gone with the Wind εναντίον HBO
Το Gone with the Wind δεν συνάδει με τα ήθη της νέας εποχής.

Η ΗΒΟ λοιπόν κατέβασε προσωρινά το "Gone with the Wind" από την πλατφόρμα της, καθώς έκρινε ότι αυτό περιέχει παραστάσεις ρατσισμού οι οποίες που δεν συμβαδίζουν με τα σύγχρονα ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ήθη από την πολιτική ορθότητα.

- Πάααλιιι πολιτική ορθότητα; Δεν έχεις βαρεθεί να τα φορτώνεις όλα εκεί;

- Όχι, και ούτε πρόκειται να βαρεθώ. Αυτή μας έχει καβαλήσει στις μέρες μας και αυτήν καλούμαστε να αποτινάξουμε.

[ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ]
Στην τελική, το 2009, όταν μερικοί από εμάς ξεκινούσαμε το συλλογικό ιστολόγιο στο atheia.gr εκθέτοντας στα μάτια των πολλών τα χαΐρια της κρατούσας θρησκείας, τα ίδια ακούγαμε και από τους χριστιανόπληκτους της χώρας. "Για τους μουσουλμάνους όμως δεν λέτε τίποτα." "Εντάξει, μόλις τους συναντήσουμε θα πούμε και γι' αυτούς. Προς το παρόν, τις δικές σας καμπάνες, ορκομωσίες, φοροαπαλλαγές και απειλές για την κρεοφαγία της Μεγάλης Παρασκευής αντιμετωπίζουμε."
[ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ]

Απ' τη Δική μου Οπτική

Πολιτική ορθότητα λοιπόν! Η μοναδική πρεμούρα της πολιτικής ορθότητας στην παρούσα φάση, είναι και παραμένει η απόκρυψη οποιουδήποτε ιδεολογικού πλαισίου μπορεί να θέσει κάτω από κριτική ματιά το ιδεολογικό πλαίσιο όλων των πρώην καταπιεσμένων, στη μεγαλύτερη έκρηξη ρεβανσισμού όλων των εποχών. Και η απόκρυψη αυτή αρχίζει να επιβάλλεται ακόμα και σε καλλιτεχνικές και μη εκφάνσεις της ιστορίας, αν δεν προτιθέμεθα να την παρουσιάσουμε μέσα από τη σύγχρονη οπτική. Συγκεκριμένης απόχρωσης οπτική. Όπου π.χ., σε πρόσφατες συζητήσεις εντός του social web, το Gone with the Wind είναι ρατσιστικό και η Ιλιάδα πατριαρχική. Και σε έναν κόσμο που "προοδεύει", αυτά τα έργα θα έπρεπε να παρουσιάζονται ως αντιπαραδείγματα και ιστορίες αιδούς και όχι ως έπη.

Για ποιον λόγο θα έπρεπε να διδάσκονται ως αντιπαραδείγματα; Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα, πειστικό επιχείρημα το οποίο να απαντάει σ' αυτό το γιατί, πέρα από το ότι έτσι θα άρεσε σε μερικούς. Γιατί πλέον αυτοί οι μερικοί βρίσκονται τόσο βυθισμένοι στον αγώνα τους για ανάλυση των πάντων μέσα από ρατσισμούς, πούτσες, αυτοπροσδιορισμούς, cis trans het και προνόμια, ώστε δεν μπορούν καν να διακρίνουν το εξής απλό: το ότι κάτι το οποίο είναι αποκηρύξιμο για μερίδα των σημερινών ανθρώπων, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε κεφαλαιώδους σημασίας για ανθρώπους πολύ παλαιότερων εποχών. Και η αναπαράσταση, η μελέτη και η κατανόηση παλαιότερων εποχών, προκειμένου να αφήνει πνευματικά εφόδια, διδάγματα και γνώση, δεν μπορεί να αποστειρώνει πράξεις και πρακτικές από τις αντίστοιχες θεωρήσεις και τα ήθη του τότε.

Απ' την Οπτική του HBO

Ναι, έχει κάθε δικαίωμα να κατεβάσει το Gone with the Wind απ' την πλατφόρμα του το HBO. Ένας ιδιωτικός φορέας έχει κάθε δικαίωμα να κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος. Και να κλείνει το μάτι στους όχλους (ναι, όχλους) εκείνους απ' τους οποίους θεωρεί ότι θα αποκομίσει κέρδη και βιωσιμότητα. Η ιστορία είναι γεμάτη από χέστες οι οποίοι πορεύονται όπου φυσάει ο άνεμος. Σ' εμάς παραμένει μόνο το δικαίωμα να κουνάμε ειρωνικά το κεφάλι παρακολουθώντας το σημερινό κατάντημα, αλλά και η επιλογή μας να μιλήσουμε ανοιχτά γι' αυτά τα θέματα και να εκθέσουμε τους μουλάδες του πολιτισμένου κόσμου.

Η όλη σημερινή κατάντια πάντως...

θα ευθύνεται για τα εξής:

1.
Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αμάθεια. Ο κόσμος καλείται να ασχολείται ολοένα και περισσότερο με αδικημένους της πούτσας και του μουνιού, οι οποίοι καλούν σε συστράτευση και όλους όσους έχουν υπάρξει κάποτε αδικημένοι. Γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ, αριστεροί και έγχρωμοι, έχοντας διαγράψει εντυπωσιακές πορείες κατάκτησης των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων αποκλειστικά στον δυτικό κόσμο, επιδίδονται με πάθος στην κατάπνιξη του σημαντικότερου δικαιώματος όλων· ελευθερία λόγου και έκφρασης. Και κωφεύουν επιδεικτικά για τα όσα δεν έχουν κατακτήσει οι αντίστοιχες ομάδες εκτός δυτικού κόσμου, γιατί καπιταλισμός! Λογικά άλματα επιβολής, τα οποία διοχετεύουν όλα τα παράπονα στο γραφείο παραπόνων του Δενξεσεσύζογλου.

Πεινάς; Έχεις αβέβαιο μέλλον; Απαγορεύεται να μιλήσεις; Απαγορεύεται να διαβάσεις συγκεκριμένα αναγνώσματα και να παρακολουθήσεις συγκεκριμένες ταινίες; ΩΠΑ, ΜΕΓΑΛΕ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. Δεν βλέπεις που δεν έχουμε λύσει ακόμα το θέμα της παιδοθεσίας  (μην ακούσω κανέναν να λέει υιοθεσία) από κατασκευάσματα της επιστήμης. Ενημερώσου και έλα επιτέλους στην εποχή σου. Θα πρέπει να μάθεις αρχικά να κυνηγάς τη χρήση των λέξεων, να καταδίδεις την καταλληλότητα των εικόνων και να αποδέχεσαι τους πάντες που θα σου υποδείξουμε εμείς. Όπου "αποδέχεσαι" = "θα σου αρέσουν υποχρεωτικά". Αυτά είναι τα σημαντικά προβλήματα σήμερα. Σιωπή! Κουβέντα μην πεις...

2.
Επειδή η σιχασιά του κόσμου απέναντι σε όλη αυτή την παράνοια ολοένα και μεγαλώνει, και επειδή τα "κινήματα άνευ λόγου και αιτίας" σπάνε καρύδια ακόμα και στους πλέον φιλήσυχους, η σφαλιάρα που θα έρθει μέσα στα επόμενα χρόνια απέναντι σ' αυτόν τον καταπιεστικό όχλο, θα είναι όχι μόνο πολύ ηχηρή αλλά (πιστεύω πως θα είναι) και τελειωτική. Ίσως με μια επαναφορά, λόγω ταλάντωσης (ήδη έχει ξεκινήσει) προς την hardcore δεξιά. Την οποία δεξιά εγώ προσωπικά σιχαίνομαι αλλά πλέον δεν μπορώ να αποφασίσω αν την φοβάμαι περισσότερο από τη σύγχρονη ιερά εξέταση. Ή μάλλον έχω αποφασίσει. Την φοβάμαι πολύ λιγότερο. Γιατί η σκληροπυρηνική δεξιά είναι αποκρουστική και τα αντανακλαστικά του κόσμου λειτουργούν έγκαιρα απέναντί της. Το κίνημα του χάχανου φιλελευθερισμού απ' την άλλη, έχει πορευθεί έχοντας χακάρει την ιδέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κινείται επικίνδυνα, σε stealth mode, κάτω από τα ραντάρ του μέσου ανθρώπου.

Μη μιλήσεις, μη γελάσεις, μην αντιμιλήσεις, μη φλερτάρεις. Μην διαβάσεις αυτό και μην παρακολουθήσεις εκείνο. Γιατί έτσι είναι το ρεύμα σήμερα.

"Gone with the Wind" να είναι οι μέρες σας και όλες στο κρεβάτι ρε!



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου