Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Οι τριχωτές, η Λατινοπούλου και πώς τα κατάφερα να μαλώσω με όλους!

Ζούμε στην εποχή όπου ο κόσμος έχει βαλθεί να απαξιώσει πλήρως την πειθαρχημένη προσπάθεια και το δόσιμο σε οποιονδήποτε σκοπό, μικρό ή μεγάλο. Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν μάθει να γκρινιάζουν ζητώντας αποτελέσματα. Για τα οποία δεν θα κοπιάσουν ποτέ. Συχνά δε, απαιτούν και τη δημιουργία του ανάλογου θεσμικού πλαισίου το οποίο θα συμπιέζει την καμπύλη του ανταγωνισμού έως ότου να την ισιώσει.


Με αφορμή λοιπόν τα της Λατινοπούλου Αφροδίτη, να εξηγήσουμε δύο απλά πραγματάκια:

Η Τριχωτή

Οι τριχωτές γυναίκες δεν είναι όμορφες ούτε θελκτικές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να σε κερδίσουν, ως άνθρωποι, με ένα σωρό άλλους τρόπους. Αλλά η ομορφιά πηγάζει από κάποια μίνιμουμ αντικειμενικά στάνταρ με βιολογική προέλευση. Ναι, ξέρω, σας έχει γίνει αρκετή πλύση εγκεφάλου με το αφήγημα ότι όλα είναι κοινωνικά κατασκευάσματα, αλλά δεν πειράζει. Θα σας περάσει μόλις ξεθυμάνει η μόδα της εθελοντικής αντιεπιστημοσύνης που θέλουν να επιβάλουν οι ορθοπολιτικοί. Είναι γραμμένο στον γενετικό μας κώδικα να αναγνωρίζουμε τον άνδρα ως ισχυρό φύλο και τη γυναίκα ως το αντίστοιχο όμορφο. Οπότε, οτιδήποτε προσομοιάζει σε ζώο γενικά ή σε γορίλα ειδικά, και ανεξαρτήτως του τι υποστηρίζουμε κάτω από την πίεση των κοινωνικών συμβάσεων, στο μυαλό όλων μας εξάγει ενδεχόμενη ανοχή για έναν άνδρα αλλά σίγουρη αποστροφή για μια γυναίκα.

Η ομορφιά, είτε φυσική είτε επίκτητη, είναι ένα πολύ ισχυρό "διαπραγματευτικό χαρτί" στην πλέον συναρπαστική αλλά και σκληρή μάχη που διεξάγεται καθημερινά στις ζωές μας· αυτήν της επικράτησης στο ερωτικό παιχνίδι. Η μάχη όμως αυτή, πολύ φυσιολογικά, άφηνε ανέκαθεν από στεναχωρημένους έως και βαριά απογοητευμένους. Και έτσι, στην εποχή όπου την έννοια της ισότητας στις ευκαιρίες έχει έρθει να αντικαταστήσει το τραγικούργημα της ισότητας στα αποτελέσματα, το πολιτικώς ορθό αφήγημα έχει βαλθεί να μας πείσει ότι όλα τα αποτελέσματα είναι το ίδιο θελκτικά:

Το χοντρό είναι όμορφο. Και σίγουρα όχι προβληματικό. Απαγορεύεται έστω και η παραμικρή αναφορά στα προβλήματα υγείας που επιφέρει, ακόμα και σήμερα που έχει καταστεί ξεκάθαρο ότι η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για άτομα που θα νοσήσουν από COVID-19. Είναι δικαίωμα της γυναίκας να παρουσιάζεται με μουστάκι, τριχωτά πόδια και μασχάλες (θαρρείς και αμφισβήτησε ποτέ κανείς αυτό το δικαίωμα). Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και απαιτητή υποχρέωση όλων να αναγνωρίσουν την τριχωτή ομορφιά και το θάρρος πίσω από την πράξη της προβολής της. Οτιδήποτε τέλος πάντων, απαξιώνει την προσπάθεια όσων θα παλέψουν να κατακτήσουν το αντικειμενικό πρότυπο ομορφιάς, κόντρα σε υγιείς ανταγωνιστές και κοινωνίες των καθιστικών θερμίδων, καλούμαστε να το αποκηρύξουμε. Με την αναιδή ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρουμε τα αποτελέσματα στο ερωτικό παιχνίδι να γίνουν ίσα για όλες και όλους. Αποτελέσματα χωρίς κόπο!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η πορεία της ζωής είναι αποτέλεσμα μια διαρκούς πλοήγησης ανάμεσα σε προβλήματα, διεκδικήσεις και προτεραιότητες, με απώτερο στόχο την ευτυχία. Η παραιτημένη εικόνα του ανθρώπου, είτε μιλάμε για άνδρα είτε για γυναίκα, δεν έχει εγγενώς τίποτα το επιλήψιμο. Είναι δε άμεση συνάρτηση του πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργούμε. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν:

  • Επιδιώκουμε να προβάλλουμε διαρκώς την παραιτημένη εικόνα ως ομορφιά. Όπου προβολή = καμπάνιες και #hashtags. Κρατήστε το αυτό για παρακάτω.
  • Επιδιώκουμε να βάλουμε χέρι ή και να ποινικοποιήσουμε τις προτιμήσεις των άλλων.

Και η Τσουτσέκω


 
Όπου Τσουτσέκω δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την πολυσυζητημένη (και όχι για καλό) Αφροδίτη Λατινοπούλου. 

[Με φωνή Κιτσάρα από τον Ζήκο]

- Και γιατί τήνε λες Τσουτσέκω την κοπέλα; Την γνωρίζεις μωρέ;
- Μήτε που τήνε ξέρω και μήτε που επιθυμώ να συνάψου σχέσεις μι παλιοτσουτσέκες. 

Επειδή όμως όντως ο Δράκος την γνωρίζει, το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε κι εσείς γι’ αυτήν είναι ένα:

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κοπέλα που παίζει καλό τένις και ασχολείται εμμονικά με την εικόνα της. Τίποτα κακό σ’ αυτά μεν, αλλά αναδύονται σαφείς ενδείξεις ανεπάρκειας για κάποιον που σκοπεύει να υπηρετήσει το κοινό καλό. Αν αυτές οι ενδείξεις δεν είναι αρκετές, ίσως να σας πείσει για την αστοιχειωσιά της και την παντελή απουσία κοινωνικής νοημοσύνης το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» το οποίο φιγουράρει επίσημα στο βιογραφικό της σε επικεφαλίδα (επικεφαλίδα 3 για τους γνώστες html). Αν ούτε κι αυτό είναι αρκετό, τότε δεν έχετε παρά να την απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο, όπου εντελώς απρόκλητα επιτίθεται, όχι σε καμπάνιες, αλλά σε γυναίκες που, Ω ΘΕΟΙ, ανεβάζουν μη προσεγμένες φωτογραφίες στα social media, με εμφανή τριχοφυΐα, ραγάδες και κυτταρίτιδα! Και σε άντρες που επίσης τολμάνε να ανεβάζουν φωτογραφίες ενώ έχουν ξυριστεί παντού, όπως εξηγεί με νόημα (και με αναγκάζει να της εξηγήσω ότι το PornHub δεν είναι κοινωνικό δίκτυο). Ο λόγος που επιτίθεται σε όλους αυτούς; Επειδή η ίδια αισθάνεται άβολα, αισθάνεται ντροπή και απεχθάνεται να βλέπει τέτοιου είδους φωτογραφίες. Δεν της αρέσει ρε παιδί μου.

Γιατί κάνει τέτοιον σαματά; Πολύ απλό. Επειδή ξερογλείφεται στο ενδεχόμενο να γίνει κάποτε βουλευτίνα. Έστω κι αν το μοναδικό που έχει να προσφέρει σε κάποιους άλλους ανθρώπους, είναι οι γνώσεις της για τα κραγιόν. Αλλά το θέλει. Το θέλει πραγματικά. Θέλει το αποτέλεσμα χωρίς τον κόπο. Και ο μόνος δρόμος χωρίς κόπο περνάει μέσα από αναίτιες προκλήσεις και προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι στους αναρίθμητους που προσβάλλονται 24 φορές τη μέρα. Μία κάθε ώρα. Ακόμα κι όταν κοιμούνται.

Ας εξηγήσω λοιπόν και μερικά ακόμα πολύ απλά πραγματάκια:

  • Προβολή δεν είναι η εικόνα που δημοσιεύει στα προσωπικά του κοινωνικά δίκτυα ο εκάστοτε χρήστης, ο οποίος ουδέποτε σε κάλεσε να συναναστραφείς μαζί του. Και τη στιγμή που του επιτίθεσαι αναίτια, δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα αναιδές κοριτσάκι του οποίου η επικοινωνία με τον κόσμο δεν είναι πάθος (όπως αναγράφεται και πάλι σε επικεφαλίδα 3, στο βιογραφικό) αλλά κραυγαλέο λάθος. 
  • Αισθάνεται άβολα, αισθάνεται ντροπή, και απεχθάνεται να βλέπει τέτοιου είδους φωτογραφίες η Λατινοπούλου. Ξέρετε, εκεί που δεν την κάλεσαν. Οπότε στην ουσία μας λέει ότι έχει ένα πρόβλημα, το οποίο είναι αποκλειστικά δικό της πρόβλημα, αλλά θα ήθελε να καταφέρει να κάνει αυτό το πρόβλημα δικό μας πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως παραμένει και είναι ένα. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
    (Για μια ακόμη φορά, ευχαριστούμε πολύ τον Dr. Cox!)
  • Μιας και λατρεύεις τόσο πολύ την παράδοση, α τράβα να πλύνεις κάνα πιάτο μαρή!

shitstorm forecast = severe


Share:

2 σχόλια: