Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Κυβέρνηση με σχέδιο!

Νέα μέτρα αναγκάζεται να πάρει και πάλι η κυβέρνηση, προκειμένου να… Νταξ, γάμησέ το. Προκειμένου κάτι. Γνωρίζαμε ήδη από αρχές Νοεμβρίου (Επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και γιατροί, SHUT THE FUCK UP!) ότι σχέδιο δεν υπήρξε ποτέ και κανένα. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν υπήρξε σχέδιο, αλλά δεν υπήρξε καν η στοιχειώδης διάθεση από το επιτελείο διαχείρισης της πανδημίας να διαγνώσει τις αδυναμίες του συστήματος. Γιατί δεν υπήρξε τέτοια διάθεση; Αναλυτικά παρακάτω.

Προς το παρόν ας δούμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής των νέων μέτρων, τα οποία θα εξασφαλίσουν την άνοδο των κρουσμάτων. Ναι, την άνοδο. Με προσωπικό παράδειγμα φυσικά για να μπορούν να κατανοήσουν και τα πιο μαντρόσκυλα της κυβερνητικής πολιτικής.

Μένουμε Θεσσαλονίκη

SMS 2: Το Lidl απέναντι από το Διαβαλκανικό είναι τεράστιο και εκτός αστικού ιστού, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα χαλαρή η κίνηση εκεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ψωνίζω στο συγκεκριμένο κατάστημα. Με τα νέα έξυπνα μέτρα, η κυβέρνηση μου απαγορεύει να πάω μέχρι εκεί. Αντιθέτως με κατευθύνει στο Lidl της Εθνικής Αντιστάσεως, το οποίο είναι μικρό, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, και στο οποίο γίνεται χαμός καθημερινά από τις ουρές. Δεν πειράζει. Από αύριο οι γιαγιάδες κι οι παππούδες που δεν οδηγούν, θα πρέπει να φορτωθούν τόσο εμένα όσο και ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων οι οποίοι πήγαιναν για τα ψώνια τους έξω από την πόλη.

Μετακίνηση 2 απ' τα Lidl

 

SMS 6: Με τα νέα έξυπνα μέτρα, απαγορεύεται πλέον να πάρω το αυτοκίνητο για να πάω για άθληση. Οπότε θα πρέπει να επιλέξω για τη γυμναστική μου το ήδη υπερφορτωμένο Ποσειδώνιο ή την ήδη υπερφορτωμένη Σαλαμίνα. Ήμαναι, βλέπετε, τόσο ανεύθυνος όλον αυτόν τον καιρό ώστε επέλεγα για την άθλησή μου τις μοναξιές του Σέιχ Σου και τα εκτός αστικού ιστού γήπεδα του τένις και του μπάσκετ. Και το επιτελείο διαχείρισης της πανδημίας, με υπολογισμούς ακριβείας, κατάφερε να εντοπίσει τον παραλογισμό πίσω από τις άσκοπες μετακινήσεις μου.

Μετακίνηση 6 απ' τα Lidl

 

Τα σενάρια που περιέγραψα παραπάνω, κάθε άλλο παρά τραβηγμένα είναι, καθώς αφορούν τις περιπτώσεις ανθρώπων που μένουν εντός του αστικού ιστού, σε κάποια μεγάλη πόλη.

Αν και τελικά φαίνεται ότι το σχέδιο των υπευθύνων είναι να εξαλείψουν τον ιό δια της ομοιοπαθητικής οδού, με την μείωση των αποστάσεων!

SMS = Short memory, suckerz!

Το δε αυτοκίνητο, η επιτελική ομάδα των έξυπνων μέτρων, μου απαγορεύει να το χρησιμοποιήσω ενώ έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας… Πότε ήταν, να δεις; Τέλος πάντων. Φυσικά, το επιτελείο διαχείρισης της κρίσης έχει κάθε λόγο να μπλοκάρει τις μετακινήσεις. Πώς αλλιώς θα κάνει δουλειά η αστυνομία; Το βασικό που θα έπρεπε να έχουμε μάθει όλοι εν μέσω πανδημίας, είναι το πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων της μάσκας και των αποστάσεων. Φανταστείτε τώρα ένα σενάριο όπου έχουμε (αριθμητικό παράδειγμα) 100 άτομα σε μια περιοχή, τα οποία τηρούν ευλαβικά στο σύνολό τους μάσκες και αποστάσεις, αλλά οι 10 απ’ αυτούς έχουν μετακινηθεί από κάποια άλλη περιοχή. Το βλέπετε το πρόβλημα; Για προσπαθήστε λίγο ακόμα. Τίποτα; Ίσως και να μην υπάρχει πρόβλημα τελικά. Αλλά ο Κικίλιας και ο Χαρδαλιάς, μπλόκαραν εντελώς την ώρα των μαθηματικών, εκεί που υπολόγιζαν με ακρίβεια την μεταβολή κρουσμάτων με την μετακίνηση του ορίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00 στις 19:00, και εντόπισαν κάποιο πρόβλημα στο παραπάνω σενάριο.

Αλήθεια όμως, πότε πλήρωσα για τα τέλη κυκλοφορίας; Α, ναι. Πριν από έναν μόλις μήνα. Τέλος λοιπόν η κυκλοφορία.

Η Αλήθεια Πίσω από τις Ανοησίες

Αντιλαμβάνεστε μήπως για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη και τη νομιμοποίησή της απ’ τον κόσμο;

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, ο κόσμος θα μπορούσε να ακολουθήσει τα μέτρα, μόνο με τις εξής 4 βασικές προϋποθέσεις. 1. Λίγα μέτρα και σημαντικά. 2. Μέτρα που να βγάζουν νόημα. 3. Αυστηρότατη επιτήρηση των μέτρων. 4. Κυβέρνηση που εμπνέει εμπιστοσύνη (παραδόξως τα είχε καταφέρει πολύ καλά την προηγούμενη άνοιξη). Τελικά, ισχύουν τα εξής. Η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για:

 • Την επιθετική ιχνηλάτηση του ιού.
 • Έξτρα προσωπικό στα νοσοκομεία.
 • Ενίσχυση των νοσοκομείων σε ΜΕΘ.
 • Ένταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων σε ένα δημόσιο σύστημα διαγνωστικού ελέγχου.
 • Ένταξη ιδιωτών γιατρών σε ένα δημόσιο σύστημα ιατρικής φροντίδας στο σπίτι.
 • Ένταξης των φαρμακείων σε ένα ανοικτό δημόσιο σύστημα εμβολιασμών.

Αντιθέτως προτιμά,

 • Να σκορπάει λεφτά σε επιδόματα αναστολών για τη "στήριξη επιχειρήσεων", τις οποίες η ίδια κρατά παρατεταμένα κλειστές, και τις οποίες θα ξεχάσει ρημαγμένες ή κλειστές μετά το πέρας της πανδημίας.
 • Να τονίζει εδώ και έναν χρόνο ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες.
 • Να παρακολουθεί αμέτοχη τα super-spreading events σε εκκλησίες και διαδηλώσεις.
 • Να χρεώνει τα πάντα στους "ανεύθυνους νέους" και τα κορονοπαρτ(ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΛΕΞΗ).
 • Να εκμεταλλεύεται αισχρά την βλακεία των αρνητών του κορονοϊού, πολώνοντας πλασματικά την κατάσταση στη λογική του "είσαστε μαζί μας ή με τους χαζούς, τους αρνητές και ανεύθυνους".
 • Να αυτοπαρουσιάζει ως υπεύθυνο ένα επιτελείο διαχείρισης της πανδημίας το οποίο λειτουργεί στη λογική "Άσε να χαλάσει ο κοινωνικός ιστός και η οικονομία, και θα τα φτιάξουμε μετά μωρέ, με λεφτά της ΕΕ".

Να το εξηγήσω πολύ πιο συνοπτικά; Με πολύ λιγότερα λεφτά σε δομές, συγκριτικά με τα λεφτά που δαπανούνται στο να διατηρείς μια ολόκληρη κοινωνία σε μηχανική υποστήριξη αφού πρώτα την έχεις καταστρέψει, θα είχαμε σίγουρα πολύ πιο συνεργάσιμους ανθρώπους και πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Στην παρούσα φάση έχουμε μια κοινωνία που νοσεί βαριά σε όλα τα επίπεδα και, αντί να ξεκινήσουμε άμεσα θεραπεία, της λέμε:

- Πιες λίγο νεράκι (επίδομα αναστολής) και μην σηκωθείς απ' το κρεβάτι (μέτρα) και έχει ο θεός. 

Ποια είναι η ουσία;

Η τωρινή κυβέρνηση δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα σκληροπυρηνικό δημοσιοϋπαλληλίκι, ενδεδυμένο με το επιχειρησιακό στιλάκι των πολιτικών celebrities στις ΗΠΑ. Με τους υπεύθυνους να επιδίδονται σε ένα ράλι καθημερινών ειδικών αναλύσεων, με τη δύναμη εικόνων βγαλμένων από εποχές George W Bush, και με σκοπό να περάσουν το μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Του οποίου πολέμου τα βάρη, όπως πάντα, καλείται να σηκώσει ο ιδιωτικός τομέας την ώρα που το δημόσιο απολαμβάνει παρατεταμένες πληρωμένες διακοπές στη χώρα του αδιαπραγμάτευτου κρατικισμού!

Στιγμιότυπα από επιχειρησιακά σχέδια

 

Offline Random Law Generator

- Νίκο μου, απ’ τα 2312 χτες, φτάσαμε στα 2697 σήμερα. Και η Θεσσαλονίκη μπήκε στο βαθύ κόκκινο.

- Χμμμ… Για δοκίμασε Βασίλη μου να κλείσεις και το click-away (χαμηλόφωνα: Άκου, click-away ρε!) στα ανθοπωλεία και να επιτρέψεις το σουπερμάρκετ στα 2344 μέτρα από την κατοικία.

- Ναι, αλλά στον Δράκο του Schrodinger λέει ότι κάνουμε ομοιοπαθητική.

- Άσε να λέει Βασίλη μου. Κάτσε να εφαρμόσουμε τώρα και τον νόμο των ελαχίστων δόσεων. Δοκίμασε ανεβάσεις το όριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στις 18:02.

- Καλά θα πάει αυτό Νίκο μου!

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου