Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Φταίνε τα Χαμηλά Ποσοστά Εμβολιασμένων; Σώπα!

Τώρα που προσπεράσαμε, όπως ήταν αναμενόμενο, το αντιπαράδειγμα κακής διαχείρισης της πανδημίας που λέγεται Σουηδία, ήρθε η ώρα να στεναχωρήσω λιγάκι (το έχω ξανακάνει) τους επαγγελματίες φίλους μου από το χώρο της υγείας.

Φτάνει με τις ιατρικές διαγνώσεις. ΦΤΑΝΕΙ. 

Η ιατρική διάγνωση έχει εφαρμογή στο άτομο· όχι σε μια κοινωνία ατόμων. Όταν έρχεται η ώρα της ερμηνείας για την πορεία της πανδημίας, οι κατά τεκμήριο ειδικοί επί του θέματος στην Ελλάδα αδυνατούν να κατανοήσουν ότι μιλάμε για σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο και επιμένουν να το αντιμετωπίζουν μυωπικά σαν αποκλειστικά ιατρικό. Αποτέλεσμα; One-size-fits-all απαντήσεις και απόδοση ευθυνών στο αποτέλεσμα μιας πολυπαραγοντικής κατάστασης, αντί για προσπάθεια κατανόησης των αιτίων από πίσω.

- Φταίει το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων!
- Αλήθεια; Δεν το είχαμε καταλάβει. Περιμένω τώρα και άλλες τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες όπως:

  1. Για τις ασθένειες φταίνε τα μικρόβια και οι ιοί.
  2. Για την εγκληματική επίθεση απέναντι σε έναν καλοντυμένο πλούσιο άνδρα μέσα στις φαβέλες του Ρίο, φταίνε οι εγκληματίες του γκέτο.
  3. Για το σπασμένο πόδι ενός που έπεσε απ’ τον 2ο όροφο ενός κτιρίου, φταίει η βαρύτητα και το τσιμεντένιο δάπεδο.

Περεταίρω διερευνήσεις όπως που κόλλησε το μικρόβιο ή τον ιό κάποιος, τι στο διάολο γύρευε ένας κουστουμάτος κόβοντας βόλτες μέσα στις φαβέλες και πώς έφτασε να πέσει κάποιος απ’ τον 2ο όροφο, ας μην μας απασχολήσουν περισσότερο. Α, όπως με πληροφορούν απ’ το κοντρόλ, ο τελευταίος έκανε παρκούρ. Αλλά φταίει η βαρύτητα. Και το τσιμεντένιο δάπεδο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Ο Δράκος είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις από τον Ιούνιο. Και έχει εμβολιάσει ήδη και τα παιδιά του, 13 και 15 ετών, και με τις δύο δόσεις. 

Φταίνε τα Χαμηλά Ποσοστά Εμβολιασμού

Αρχικά, να τονίσω ότι σήμερα που μιλάμε, 2 Οκτωβρίου το 2021, τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Ελλάδα είναι σημαντικά πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης και πολύ πιο πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Επιπλέον, αν μπούμε στη διαδικασία να συγκριθούμε με τη Γερμανία των πειθαρχημένων ρομπότ, σύμφωνα με την κυρίαρχη εικόνα, θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα έχει πλήρως εμβολιασμένους το 59,06% έναντι 63,98% της Γερμανίας. Όχι και τόσο μεγάλη διαφορά αν και τα κακά μαντάτα, και για τις δύο χώρες, είναι η μικρή τρέχουσα προσέλευση με 3,1% και 3,5% μερικώς εμβολιασμένων.

 

Ποσοστά εμβολιασμού ανά χώρα
https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

Τι αποτυγχάνουν να δουν οι γιατροί μέσα από την μυωπική τους ματιά; Την πορεία. Η Ελλάδα ξεκίνησε την πορεία της στην πανδημία με εκπληκτικά αποτελέσματα και διαχείριση – μοντέλο, την ίδια ώρα που χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία έζησαν σκηνές πολέμου την άνοιξη του 2020. Και 1,5 χρόνο μετά, η Ελλάδα έρχεται με φόρα και ανεβαίνει, μέρα με τη μέρα και χώρα με τη χώρα, την κατάταξη σε θανάτους / ανά εκατομμύριο.

Συνοπτικά, για την Ελλάδα έχουμε:

  1. εξαιρετική αρχή
  2. κακή συνέχεια
  3. όχι και τόσο άσχημα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων
  4. κακή τρέχουσα προσέλευση για εμβολιασμό

Απαντήσεις σε Συχνές Μαλακίες

1. Έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Μπράβο στον πιο ηλίθιο λαό του κόσμου. 

Όσο ευσταθούν τα επιχειρήματα των ψεκασμένων περί εξυπνότερου λαού στον πλανήτη, άλλο τόσο ευσταθούν και τα επιχειρήματα περί πρωταθλήματος στη βλακεία. Για να ακριβολογήσουμε, το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι ίδιοι οι φορείς τέτοιων απόψεων τόσο απ’ τη μία όσο και απ’ την άλλη μεριά. Οι φορείς αυτοί είναι χαζοί. Και δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να ελέγξουν τη βασική τους υπόθεση περί χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού η οποία, αν και τα ποσοστά είναι μακριά από το επιθυμητό, δεν ισχύει.

2. Το εμβόλιο, ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να σου πουν να το κάνεις, ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ούτε ο κάθε Μητσοτάκης και ο κάθε Τσίπρας. Το κάνεις επειδή αγαπάς τον εαυτό σου, αγαπάς τους δικούς σου και έχεις και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Καμία σχέση. Ο άνθρωπος, σε αντίθεση με το τι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι ορθολογικό ον. Είναι φουλ συναισθηματικό κατά τη λήψη των αποφάσεών του. Για όσους αμφιβάλουν, τους προκαλώ να θυμηθούν τα εξής:

Θρησκείες, ξεματιάσματα, ξέφρενη οδήγηση, μεθυσμένη οδήγηση, κάπνισμα, αποκαλυπτικά ντυμένα κορίτσια που κυκλοφορούν ξημερώματα στα σκοτεινά επειδή "είναι δικαίωμά τους", άνδρες και γυναίκες που αφήνουν να τους τραβάνε ερωτικά βίντεο με τα κινητά, ομοιοπαθητική, ναρκωτικά, βιγκανισμός… Όλοι αυτοί ζουν τη ζωή τους, χωρίς να μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να σταθμίσουν κινδύνους. Ή έστω, τους σταθμίζουν λάθος γιατί η απευκταία κατάληξη φαντάζει εκείνη τη στιγμή πολύ μακρινή. Με εξαίρεση ελάχιστους ανθρώπους που έχουν κατακτήσει ένα σημαντικό επίπεδο λογικής και νηφάλιας λήψης αποφάσεων.

Το εμβόλιο λοιπόν στατιστικά, δεν το κάνει ο κόσμος για όλα τα παραπάνω. Το κάνει μόνο επειδή φοβάται!

Αν θέλετε να ρίξετε μια πανοραμική ματιά στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων, η μεγάλη πλειοψηφία αποτελείται από τις χώρες που το πλήρωσαν στην αρχή με την εικόνα μαζικών θανάτων. Και ο κόσμος φοβήθηκε. Στην Ελλάδα, δεν περάσαμε ποτέ από το στάδιο του ακραίου φόβου.

3. Αν είχαμε υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων…

Επίσης, αν η γιαγιά μου το είχε στο μέτωπο, θα ήταν κουμπαράς, αλλά με ευχολόγια δουλειά δεν γίνεται. Η τρέχουσα εικόνα κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ των μη ικανοποιητικών ποσοστών εμβολιασμένων. Ας προεκτείνω όμως τον συλλογισμό. Για το αποτέλεσμα των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού, ποια είναι τα αίτια; Πριν σπεύσει κάποιος να το απαντήσει με απροβλημάτιστες παπαριές περί έμφυτης απειθαρχίας του Έλληνα, ας απαντήσει πρώτα στα εξής:

  • Πέρσι την άνοιξη, άλλοι κατοικούσαν στην Ελλάδα και είχαμε τέτοια ευθυγράμμιση του κόσμου με τα επιβεβλημένα μέτρα;
  • Στη Γερμανία; Στο πρότυπο της πειθαρχίας; Μήπως κι εκεί υπάρχει πρόβλημα με την έμφυτη απειθαρχία των Γερμανών;

Μάλλον κάτι δεν κολλάει στο αφήγημα των επαγγελματιών υγείας. Οι οποίοι μάλιστα, σχεδόν αυτοματισμένα, αντιμετωπίζουν όλους τους ανεμβολίαστους ως αντιεμβολιαστές. Το οποίο επίσης δεν ισχύει. Οι ανεμβολίαστοι είναι κατά κύριο λόγο ανενημέρωτοι και φοβισμένοι και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό θεόχαζοι αντιεμβολιαστές.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τους ανενημέρωτους φοβισμένους και παρουσιάζουν τέτοια απροθυμία να κλείσουν το ραντεβού τους στο εμβολιαστικό κέντρο; Για ποιον λόγο φοβούνται τα εμβόλια περισσότερο από τον ιό; Για ποιον λόγο επέλεξαν να ακούσουν τον κάθε άσχετο αντί να στραφούν στον κατά τεκμήριο ειδικό; Πώς κατάφερε ο επαγγελματίας της υγείας να χάσει το debate από τον αντιεμβολιαστή; Προβληματίζεται καθόλου για τη συμβολή του στην κατάσταση ο ιατρικός κόσμος; Ή παραμένει βυθισμένος στην στείρα διάγνωση;

Η πικρή αλήθεια που αποφεύγουν έστω και να συζητήσουν οι ειδικοί, είναι ότι έχουν απωλέσει πλήρως την αξιοπιστία τους. Όχι επειδή τα εμβόλια δεν αποτελούν λύση. Κάθε άλλο. Αλλά η μανία τους να αντιμετωπίζουν την πανδημία ως ιατρικό ζήτημα και όχι ως πολύπλευρο κοινωνικό, τους έκανε να κατακεραυνώνουν καθημερινά τον κόσμο και να μιλάνε για κοινωνική ευθύνη, την ίδια στιγμή που έχουν σταθεί στο πλάι της τωρινής κυβέρνησης, στην πιο ανόητη διαχείριση της πανδημίας σε όλον τον πλανήτη. Να σας θυμίσω φίλοι ειδικοί ότι δεν βγήκατε ποτέ να αντικρούσετε μέτρα όπως:

  1. Αποστολή SMS για μετακινήσεις.
  2. Ατομικά μπαλάκια στο τένις! Ναι, είχε παίξει κι αυτό το σενάριο για δύο εβδομάδες, για όσους το έχουν ξεχάσει.
  3. Πληρωμή στο ακέραιο των τελών κυκλοφορίας με παράλληλη απαγόρευση μετακινήσεων με το αυτοκίνητο.
  4. Απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο για ατομική άσκηση. Με άλλα λόγια, όποιος θέλει να γυμναστεί, απαγορεύεται να μετακινηθεί εκτός αστικού ιστού ή να πάρει τα βουνά. Να προτιμήσει τις πολυσύχναστες αλάνες και τις παιδικές χαρές της γειτονιάς.
  5. Απαγόρευση μετακίνησης για σουπερμάρκετ πέρα από τα 2 Km. Αξιοθαύμαστοι υπολογισμοί οι οποίοι επίσης υποχρεώνουν τον κόσμο να πηγαίνει στα πολυσύχναστα σουπερμάρκετ εντός του πυκνοκατοικημένου αστικού ιστού αντί να επισκεφτεί με το αυτοκίνητό του τα μεγάλα σουπερμάρκετ εκτός.
  6. Απαγόρευση της μουσικής! Η δε συγκεκριμένη ανοησία συνεχίζεται και τώρα που μιλάμε.
  7. Χαλάρωση του περιορισμού της κυκλοφορίας για το ΣΚ, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00, αντί για τις 18:00. Άλλος αξιοθαύμαστος δημοσιοϋπαλληλικός υπολογισμός!
  8. Απαγόρευση χρήσης των γυμναστηρίων, ακόμα και για ατομικές προπονήσεις. Αλλά ούτε κουβέντα για το ποσοστό παχύσαρκων στις σοβαρές νοσηλείες.
  9. Ανεμπόδιστες πορείες για Κουφοντίνες, εκκλησιασμοί, καταλήψεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών.
  10. Και το τελευταίο; ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, οριζόντια μέτρα στα πρώτα αρχικά μίνι lockdown. Αν δεν καταλαβαίνετε πώς μεταφράζεται αυτό στα αυτιά του απλού κόσμου, ας το κάνω όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται. Είτε εμβολιασμένος, είτε ανεμβολίαστος, απαγορεύεται να κυκλοφορείς γιατί μπορεί είτε να κολλήσεις τον ιό είτε να τον μεταδώσεις.

Όλα αυτά τα μέτρα, φίλοι επαγγελματίες της υγείας, είτε τα υποστηρίξατε είτε δεν βγάλατε άχνα για την απύθμενη ηλιθιότητά τους και τις τρομερές συνέπειες που είχαν αυτά τόσο στην υπομονή του κόσμου όσο και στην προσωπική σας αξιοπιστία. Πώς σκέφτηκε ο εκάστοτε φοβισμένος; Όπως σκέφτεται γενικότερα ο σύγχρονος μέσος άνθρωπος. Πολωμένα. "Αν ο Α υποστηρίζει μαλακίες, τότε ο Β έχει δίκιο". Είναι το αποτέλεσμα του απλοϊκού αφηγηματος. Ηλίθιο μεν, το ίδιο κάνετε κι εσείς δε κάθε φορά που ταυτίζετε την οποιαδήποτε τεκμηριωμένη αντίρρηση με τους ψεκασμένους, αδυνατώντας να κατανοήσετε τα δικά σας βαρύτατα σφάλματα.

Ο Πραγματικός Πόλεμος

Ψεκασμένοι VS δογματικοί της πολιτικοπροσκυνημένης ιατρικής. Αυτός είναι πλέον ο πόλεμος που μαίνεται. Είναι πολλοί. Βρίσκονται παντού. Και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον θα αργήσουμε πολύ να ξεμπερδέψουμε.

 

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου