Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Πάααααλι αυτός; (Αγρυπνίας Άνθιμου Παραλειπόμενα)

♪♫ Therapy-and right before they dig into my mind
Therapy-the Dr. screams "let's got it's party time"
Therapyyyyy... Τουτουτούρου τούρου... Therapyyyy...


Η λευκή Του χαίτη στροβιλιζόταν γύρω-γύρω. Headbanging στα κόκκινα, όταν κάπου στο βάθος ακούστηκε...

[Βαθιά]: Κύριε, ελέησον· Κύριε, ελέησον· Κύριε, ελέησοοοον...

- Γαμάτοι, σούπερ, θεοπάλαβοι! Ο Mike είναι απ’ τους καλύτερους ρόκερς που έχω βγάλει. Όσο για Ozzy Osbourne, τι να πει κανείς...

[Οργανωμένα και Δυνατά]: Έτι δεόμεθα υπέρ των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών. Έτι δεόμεθα υπέρ του αρχιεπισκόπου ημών... των πρεσβυτέρων, των διακόνων και των μοναχών και πάσης της εν Χριστώ ημών αδελφότητος.

- Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μας τη σπάσει και ο Καραγκιόζη Όζμπορν! Πάααααλι αυτός; Τι θες απ’ τη ζωή μου ρε Άνθιμε;

- Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, Καραγκιόζη Όζμπορν λέει! Ααααχαχαχαχα...

- Εεε μα...

- Πατέρα, παίξτο στον VLC Player. Βγάζει έως 125% στην ένταση και μπορεί να καταφέρουμε να το ακούσουμε.

- Δεν έχει νόημα! Έχει μαζέψει αρκετούς και θα ακούγονται ό,τι και να κάνουμε. Πρέπει να καθίσω πάλι να ακούσω ποιο πράγμα από το Θείο Σχέδιό Μου δεν τους αρέσει και θέλουν να το αλλάξουν.

Έκλεισε να μάτια Του και μόρφασε φέρνοντας στο μυαλό Του την τριάδα της συμφοράς. Άνθιμος, Σεραφείμ Πειραιώς και Αμβρόσιος.


 Πανομοιότυποι και ανίκανοι διαχειριστές με μηδενική ικανότητα για πρωτοβουλίες! Στα καπάκια, και ενώ η σκέψη Του προσπαθούσε να αποτραβηχτεί απ’ αυτούς με κατεύθυνση προς τα ουράνια, η εικόνα των τριών γενειοφόρων άρχισε να θολώνει αφήνοντας τη θέση της στο γεωγραφικό τρίγωνο που ορίζεται από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Καλάβρυτα. Στη συνέχεια το τρίγωνο αυτό αντικαταστάθηκε από την τρίγωνη πινακίδα του ΚΟΚ για τον κίνδυνο. Και σχεδόν αμέσως εμφανίστηκαν εντός του τριγώνου τσουρέκια τα οποία κάλυψαν ολοσχερώς το θαυμαστικό σύμβολο του κινδύνου! Τσουρέκια;;; Τι σχέση μπορεί να έχ...

- Φρίκηηηηηη! Θα μας τα κάνει τσουρέκια και πάλι.

- Ρε συ Πατέρα. Όλη σου τη ζωή...

- Όλη Σου. Με κεφαλαίο γιε Μου. Με κεφαλαίο το "Σου". Έχω βαρεθεί να σας διορθώνω.

- Εεεχχ... Τέλος πάντων. Όλη Σου τη ζωή εξυμνείς την υψηλή εποπτεία και την αποφυγή του micro-management. Πώς τα κατάφερες και έμπλεξες με τέτοια άτομα; Πες μου ένα πράγμα που μπορούν να διαχειριστούν χωρίς να ζητήσουν τη βοήθειά μας.

- Μας, με κεφαλαίο Μ. Είμαι κι εγώ μέσα στο Μας. Και το χειρότερο; Δεν προσεύχονται απλώς αλλά καλούν τον κόσμο και σε αγρυπνίες. Και δεν μπορώ μετά να πάω να την πέσω! Τη μια για τους gay, την άλλη για να γράψουν καλά στις Πανελλήνιες τα ντουγάνια, την παραάλλη για...

[Οργανωμένα και Δυνατά]: Ζητούμε το έλεος του Θεού και για την λύση των προβλημάτων, την περιστολή του κακού που φαίνεται να κυριεύη τον κόσμο, και την αποτροπή όλων εκείνων των φαινομένων που παρουσιάζονται κατά την παρούσα περίοδο και είναι απολύτως ξένα προς την πίστη, την πράξη, την θεωρία και την προσπάθεια για αντικειμενική εφαρμογή για τον ευλογημένο Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό μας. Ζητούμε την εξάλειψη της ομοφυλοφιλίας.

- Τους gay. Τους gay πάλι! Τι τραβάω ο δόλιος! Σώπα ρε Νιόνιο, φτάνει πια.

- Νιόνιο;

- Κατά κόσμον Διονύσιος Ρούσσας.

- Που τα θυμάσαι όλα ρε Father;

- Κάνεις λάθος, δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα. Για να θυμάσαι κάτι πρέπει πρώτα να το μάθεις. Για να μάθεις πρέπει να μην γνωρίζεις κάτι ήδη και Εγώ γνωρίζω ήδη τα πάντα.

- Ωωωχχ... Εντάξει, φτάνει ρε Πατέρα με τις υπεραναλύσεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει, αν θέλουμε κάποτε να μπορούμε να αφιερώσουμε τα 48 λεπτά ποιοτικού χρόνου με την οικογένεια, είναι να τους εξαφανίσεις.

- Τους gay; Ούτε γι’ αστείο. Πρώτον και σημαντικότερο, δεν μπορώ. Μου βγήκε η μάνα σου μέχρι να καταφέρω να δημιουργώ πράγματα εκ του μηδενός μέσω του πεδίου Higgs και πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να φτιάξω και μηχανισμό για να εξαφανίζω όλα όσα έχω δημιουργήσει με τόσο κόπο και έμπνευση. Δεύτερον, Άνθιμος, Σεραφείμ και Αμβρόσιος, ούτε με το ζουμί τους δεν βράζουν! Οι gay τους φταίνε, οι μετανάστες τους φταίνε, οι γυναίκες με κοντές φούστες τους φταίνε, οι καθολικοί τους φταίνε... Η εξαφάνιση δεν θα έλυνε τίποτα απολύτως. Αντιθέτως θα πολλαπλασίαζε τα αιτήματά τους. Ο μοναδικός ενδεχόμενος τρόπος για να ικανοποιήσουμε τον Νιόνιο στην παρούσα φάση, θα ήταν να πεθάνουν μαζί και ταυτόχρονα όλοι οι gay. Αλλά δεν τους θέλω κοντά Μου όλους μαζί.

- Πατέρα! Είσαι ομοφοβικός;

- Ναι. Και επίσης είμαι και αντιλοποφοβικός επειδή δεν θέλω όλες τις αντιλόπες ταυτόχρονα κοντά Μου.

- Δεν κατάλαβα.

- Τι να καταλάβεις δηλαδή; Έχει βρε ο Μπαμπάς φοβίες; Anyway, τρίτον και σημαντικότερο, ΕΙΜΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Γιατί όσο πιο πιστός είναι κάποιος, τόσο περισσότερο θεωρεί ότι μπορεί να αιτείται την αλλαγή του Θείου Πλάνου με κάποια καλύτερη ιδέα από την δική Μου; Πραγματικά, την παλεύουν καθόλου εκεί κάτω; Ο Άνθιμος, ο Βρασίδας απ’ το μανάβικο, η Ρωσίδα στην προημιτελική σειρά των 800m των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Τζαμάλ που ζητάει βροχή στη Σαχάρα, όλοι αυτοί θεωρούν ότι ξέρουν καλύτερα από Εμένα.

- Κατά Ματθαίον, 21:21 "Αποκριθείς δε ο Ιησούς είπε προς αυτούς• Αληθώς σας λέγω, εάν έχητε πίστιν και δεν διστάσητε, ουχί μόνον το της συκής θέλετε κάμει, αλλά και εις το όρος τούτο αν είπητε, Σηκώθητι και ρίφθητι εις την θάλασσαν, θέλει γείνει•" Και να φανταστείς ότι ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο! Αλλά επειδή τότε δεν ήταν ακόμα γνωστό το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και ο Ματθαίος έπασχε απ’ αυτό, τώρα όλοι...

- Ναι, ξέρω, Ακόμα και το ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ Πάκης, διαβάζει Ματθαίο, πέφτει στα γόνατα και περιμένει να ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΒΟΥΝΑ με την προσευχή.

- LOL!

- Τσέκαρε εδώ, τι έχει γράψει ο άλλος ο Σεραφείμ, απ’ τη Ζιμπάμπουε και μάλιστα με bold για να τονίσει... ΤΟ ΑΚΥΡΟ. "Ο Χριστιανός πρέπει να επιμένει στην προσευχή και να πιστεύει ότι ο Θεός θα κάμει το καλύτερο. Μπορεί κάποτε αυτό που ζητούμε να μην είναι προς το συμφέρον μας. Ο Θεός γνωρίζει καλύτερα από εμάς." Και κάνε τώρα το εξής απλό. Βγάλε από την πρόταση το "να επιμένει στην προσευχή και". Τι μένει; Το ζουμί το οποίο μας λέει "Ο Χριστιανός πρέπει να πιστεύει ότι ο Θεός θα κάμει το καλύτερο. Μπορεί κάποτε αυτό που ζητούμε να μην είναι προς το συμφέρον μας. Ο Θεός γνωρίζει καλύτερα από εμάς.". Αλλά όοοοοοοχχιιιι! Έπρεπε να βάλει και την προσωπική του πινελιά με την επιμονή στην προσευχή η οποία, το μοναδικό πράγμα που αλλάζει, είναι τις πιθανότητες να εξαντληθεί η υπομονή Μου και να φυτέψω και από μια Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κάθε σπίτι προσευχητζή.

- Γιατί την Κωνσταντοπούλου; Μπαμπά, μήπως είσαι σεξιστής;

- Ουδόλως. Απλά παθός! Πανταχού Παρών είμαι και τη ζω καθημερινά. Και στην τελική Υιέ μου, για βρες μια πιο εκνευριστική παρουσία για να κάνω αντίποινα στους καρυοθραύστες προσευχητές.

- Εντάξει. Απολογούμαι. Δεν βρίσκω.

- Στα κοντά, να ξες, παίζουν με την εκνευριστική τους φωνή και η Παπακώστα με τη Βούλτεψη. Τέλος πάντων, δεν τους αντέχω πραγματικά καθόλου με τις προσευχές, πολλώ μάλλον με τις αγρυπνίες. Θα πρέπει να εφαρμόσω ωράριο.

- Συγνώμη, να ρωτήσω κάτι; Εσύ, ως Παντογνώστης, δεν το ήξερες ότι θα προσεύχονταν Σ’ εσένα διαρκώς η τριάδα της συμφοράς;

- Φυσικά και το ήξερα. Και λοιπόν; Πως εξηγεί αυτό γιατί δεν θα πρέπει να εκνευρίζομαι όταν με κόβουν από τις ροκιές μου;

- Και αφού το ήξερες, γιατί τους ανέθεσες αυτόν τον ρόλο;

- Από τύψεις.

- Από τύψεις;;;

- Ναι, και πρόσεξε για ποιον λόγο. Έχω στήσει ένα μοντέλο ηθικής αξιολόγησης το οποίο είναι ο ορισμός της πυραμίδας. Οι μη πιστοί ζουν τη ζωή τους αγκαλιάζοντας τις γενετήσιες ορμές με τις οποίες τους έχω προικίσει και παστελιάζονται αβέρτα, γνωρίζοντας ότι τους περιμένει η Κόλαση, έστω κι αν βαθιά μέσα τους δεν το πιστεύουν αυτό. Από την άλλη έχουμε τους πιστούς που διάγουν βίο μέσα στην εγκράτεια και τη στέρηση, με την προσδοκία της μεταθανάτιας αμοιβής του Παραδείσου. Πως τον φαντάζονται τον Παράδεισο; Ο καθένας με τον τρόπο του και δεν προβληματίζονται καθόλου που το έχω αφήσει τόσο ασαφές το ζήτημα. Πως είναι πραγματικά ο Παράδεισος; Ο ορισμός της εγκράτειας και της στέρησης. Και να πεις ότι δεν τους έχω δώσει όλα τα στοιχεία! Οι πρωτόπλαστοι πήραν πόδι επειδή δάγκωσαν ένα μηλαράκι και ο Εωσφόρος είναι, σου υπενθυμίζω, ένας έκπτωτος άγγελος. Ο Παράδεισος, όχι μόνο δεν είναι κάτι τελεσίδικο αλλά χάνεται με την πρώτη στραβή που θα κάνεις. Και εδώ έρχεται η πυραμίδα. Έχω στήσει ένα σύστημα αξιών το οποίο κηρύσσει την εγκράτεια και τη στέρηση προκειμένου να παράγει άτομα τα οποία θα κληθούν να ζήσουν μια αιωνιότητα... μέσα στην εγκράτεια και τη στέρηση. Brilliant!

- Άρα και ο Άνθιμος...

- Άρα και ο Άνθιμος θα καταλήξει στα καζάνια της Κόλασης. Εγκρατής και στερημένος, θα εισέλθει στον Παράδεισο έχοντας μαρκετίστικες εικόνες από τους απέναντι, του τύπου ρύζια (μπλιαχ) και 72 παρθένες. Όντας απ’ τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές Μου, θα φαντάζεται τουλάχιστον κάτι πολύ ανώτερο απ’ τον ανταγωνισμό. Και μόλις ακούσει το "Καλώς ορίσατε στον Παράδεισο, συνεχίστε αυτό που κάνατε..." θα δεχτεί τόσο ισχυρό σοκ ώστε σε 74 ακριβώς ώρες και θα υποπέσει σε μια αμαρτία που δεν σκοπεύω να σου φανερώσω από τώρα, και θα καταλήξει στην Κόλαση μαζί με τους gay. Μόνο οι πολύ χορτάτοι απ’ τη ζωή τους θα έχουν την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στο μεταθανάτιο Survivor που έχω στήσει, αν και πιθανώς δεν θα έχουν τη διάθεση. Οπότε, δε βαριέσαι, ας την υποστούμε κι αυτήν την προσευχή.

- Ααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. #Κλαίω! Να, για άκουσε. Συνεχίζει...

[Οργανωμένα και Δυνατά]: Να περιστείλεις το κακό που φαίνεται να κυριεύη τον κόσμο, και να αποτρέψεις όλα εκείνα τα φαινόμενα που παρουσιάζονται κατά την παρούσα περίοδο και είναι απολύτως ξένα προς την πίστη, την πράξη, την θεωρία και την προσπάθεια για αντικειμενική εφαρμογή για τον ευλογημένο Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό μας.

- #ROFLMAO...
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου