Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αν καείς μετά θάνατον, κάηκες!

Μηηηηηηηηηη, μη μας το κάνετε αυτό; Εκτός εκκλησίας; Δεν θα τελούν νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο; ΟΚ, σε πρώτο άκουσμα όντως ψαρώνεις (λέμε τώρα)! Αλλά ας αφήσουμε κατά μέρος την πρώτη παγωμάρα και ας βάλουμε την απειλή στο μικροσκόπιο της κριτικής σκέψης. Δεν θα τελούν νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο. Εεε και;

Photo Credit: Unatribbuted: [http://rammsteinfangel.blogspot.gr/2010/07/rammstein-were-all-like-little-children.html]: para 1: [Jul 22, 2010]


Τι ακριβώς παθαίνει κάποιος στον οποίον δεν θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία; Θυμηθείτε, μιλάμε για κάποιον ο οποίος έχει πεθάνει. Μιλάμε για απειλές για τις οποίες κανείς δεν θα μπορέσει να ζητήσει το λόγο από τους μουσάτους ZZ Bottom, μόλις διαπιστώσει την κενότητά τους. Για την ακρίβεια, το όλο αλισβερίσι με την εκκλησία, ακριβώς σ’ αυτήν τη λογική βασίζεται. Υποσχέσεις για μετά θάνατον και απειλές για μετά θάνατον!

- Κάνε υπομονή, ψόφα με το καλό, κι έχει ο Θεός!

Φυσικά οι κενές απειλές των σκατόψυχων ρασοφόρων έχουν γειωθεί παλαιότερα δεόντως από τον υπέροχο και πανέξυπνο Ανδρέα Λασκαράτο:

- Τα έμαθες σιορ-Ανδρέα; Σε αφόρισε ο επίσκοπος!
- Εεε και; Και τι θα πάθω τώρα;
- Τι θα πάθεις; Μα δεν θα λιώνεις όταν πεθάνεις!
- Ααα, μάλιστα! Θα παρακαλούσα τον επίσκοπο να αφορίσει και τα παπούτσια μου για να μην υποβάλλομαι συνεχώς σε έξοδα.

Ναι, αλλά επειδή δεν είναι όλοι Λασκαράτοι...
Προφανώς οι λογικοί γελάμε. Αλλά επειδή δεν είχαν όλοι την τύχη να γεννηθούν σε περιβάλλον το οποίο να ευνοεί την κριτική σκέψη, ας το κάνουμε και για αυτούς λιανά.

Προβληματισμός 1
Κατ’ αρχήν επιτρέψτε μου να συστηθώ, μιας και δεν είναι πρέπον να σας το παίζω έξυπνος χωρίς να έχω καν συστηθεί. Λοιπόν ονομάζομαι Τρίκκης καί Σταγών Αλέξιος. Τι έγινε; Γονατίσατε απ’ τα γέλια! ΟΚ, αυτό ήθελα, αλλά προφανώς δεν ονομάζομαι έτσι. Όσο όμως κι αν δεν το πιστεύετε, έτσι ονομάζεται ο ένας από τους 13 που υπογράφουν τις εκκλησιαστικές απειλές. Και ο τρόπος με τον συστήνονται και οι υπόλοιποι δεν υστερεί καθόλου σε γελοιότητα. Φυσικά, δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα από το πώς συστήνεται κάποιος, αλλά δεν μιλάμε για έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις στους 13. Δεν μιλάμε για ποσοστά, μιλάμε για όλους! Ξέρω, δεν είναι σοβαρός προβληματισμός αυτός. Just warming up!

Προβληματισμός 2
Στη συνέχεια θα πρέπει να σταθώ για μια ακόμη φορά στην ίδια την ουσία της θρησκείας, η οποία μπορεί να συνοψιστεί με τον καλύτερο τρόπο στις φονικές ατάκες του George Carlin:

Ο θεός έχει μια λίστα από 10 πράγματα που δεν θέλει να κάνεις. Και άμα κάνεις οποιοδήποτε απ’ αυτά, έχει ένα ειδικό μέρος γεμάτο φωτιά και καπνό και βασανιστήρια και φόβο, όπου θα σε στείλει για να ζεις και να υποφέρεις και να καίγεσαι και να πνίγεσαι και να ουρλιάζεις και να κλαις για μια αιωνιότητα και μέχρι το τέλος του χρόνου. Αλλά σε αγαπάει! Σε αγαπάει και συνεχώς χρειάζεται χρήματα!

Χμμμ, επειδή στον γραπτό λόγο χάνονται πολλά από το μαγικό show του Carlin, απολαύστε τον καλύτερα στο ίδιο το βίντεο και με ελληνικούς υπότιτλους.Ναι, ξέρω, είναι απολαυστικός αν και διακωμωδεί βάναυσα τη τα πιστεύω πολλών ανθρώπων, και ίσως θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα αυτά και ένα όριο. Υπάρχει όμως όντως διακωμώδηση; Για να δούμε! Στο κείμενό τους, οι κατεξοχήν πάμπλουτοι και άνευ αντικειμένου δημόσιοι υπάλληλοι αποφασίζουν να κλείσουν τις απειλές τους με την ακόλουθη φράση:

Ἐπί δέ τούτοις, κατασπαζόμενοι τήν ὑμετέραν Σεβασμιότητα ἐν Κυρίῳ, διατελοῦμεν μετ' ἀγάπης.

Αααααχαχαχαχαχα! Αν δεχτείτε να σας κάψουν μετά θάνατον, θα σας θέσουμε εκτός εκκλησίας με όλα τα φρικτά συνεπακόλουθα αλλά διατελοῦμεν μετ' ἀγάπης. Ίσως, λέω ίσως, να μην υπερέβαλλε τελικά ο Carlin.

Προβληματισμός 3
Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν σας έπεισαν όλα αυτά και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι υπάρχει αυτός ο παντοδύναμος και πανάγαθος, αλλά κάθε άλλο παρά ευφυής τύπος στον ουρανό, ο οποίος όντως πρεσβεύει την απόλυτη αγάπη και θυσίασε τον εαυτό του στον εαυτό του για να μας προστατέψει από τον εαυτό του. Πιστεύετε πραγματικά ότι αυτός ο πανάγαθος τύπος θα αγνοήσει επιδεικτικά τον βίο και την πολιτεία ενός ανθρώπου και θα τον αντιμετωπίσει με όλο του το εκδικητικό μένος πάνω στο παναθρώπινα τρομακτικό και τραγικό γεγονός της αποχώρησης του απ’ τη ζωή, επειδή ο άνθρωπος αυτός στη μη αναστρέψιμη κατάσταση του θανάτου δεν θα έχει περάσει από τα τελετουργικά της νεκρώσιμης ακολουθίας και του μνημόσυνου; Και το πιστεύετε αυτό βασιζόμενοι στα λεγόμενα αμόρφωτων, ρασοφόρων και πασχόντων † Από ΤΥΜΠΑΝΙCΜόΝ † γενειοφόρων, με γελοία ονόματα και ακαταλαβίστικη γλώσσα, οι οποίοι αποκομίζουν μάλιστα κέρδη από τα συγκεκριμένα τελετουργικά;;;

Αν όντως το πιστεύετε, σας έχω νέα. Θα είσαστε οι πρώτοι που θα χάσετε τη Βασιλεία των Ουρανών, μιας και όλοι ντρέπονται για τα λάθη τους και ο Δημιουργός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση την ώρα που θα αντικρύζει το απόγειο της βλακείας στα δημιουργήματά του. Με συγχωρείτε, στα δημιουργήματά Του (με κεφαλαίο) ήθελα να πω!Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου